Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      zatrzymany

zatrzymany

(15 wyników)
    • mimo szczerych checi karmienia piersia, musialam przestawic malego na sztuczne. Problem w tym, ze moje piersi nadal produkuja b.duzo mleka.Znacie jakies preparaty na zatrzymanie laktacji??? Czy jest cos dostepnego bez recepty?? i jakie sa ewentualne ceny ??
    • dziewczyny jak to jest z tym zatrzymaniem pokarmu?chce za miesiac przestac karmic ,czy musze juz w tej chwili zaczac brac jakies leki na zatrzymanie? dodam ze chce karmic tylko do 3 miesiaca ze wzgledu na prace.
    • Napiszcie prosze jakie macie doswiadczenia z zatrzymywaniem laktacji. Lekarz kazal mi brac bromergan przez 8 dni i przez 5 pierwszych dni bandazowac piersi i to wszystko. Nie mam sciagac mleka ani nic. Z ulotki leku nie wynika wiele a ja mam kilka watpliwosci. Piersi mam juz po jednym dniu pelne i mnie troche bola. Czy tak ma byc? Co sie z tym mlekiem stanie w nich zgromadzonym? Samo sie jakos wchlonie czy cos? Nie grozi mi zaden zastoj ani nic?
    • Jak często robicie zdjęcia waszym maluszkom, czy lubicie to robic i w jakich najczęściej okolicznościach?
    • Dzisiaj Józio lekko uderzył się grzechotką, rozpłakał się tak bardzo ,że zatrzymał oddech, prawie posiniał I dopiero po ok.15 sekundach zlapał oddech i przeszedł do "normalnego" płaczu. Kiedy się uspokoił jeszcze przez pare minut miał problem z oddychaniem. Kiedy nie mógł oddychać widziałem że był tym przerażony - ja zresztą też. CO ROBIĆ GDY DZIECKO PRZESTAJE ODDYCHAĆ PODCZAS PŁACZU ?
    • Do tej pory nasza córka miała przyrosty ok 30-40g dziennie. Przez ostatnie 4 dni jest albo spadek albo symboliczny przyrost. Mała ma kolki, również od 4 dni podawaliśmy jej infacol. Co może być przyczyną (czy np. infacol?) i na ile to jest niepokojące?
    • Mój prawie 10ci9o miesięczny syn okropnie zgryzł mi brodawki.Chciałam karmić do roku, ale zarówno ginekolog jak i pediatra kazali odstawić ze względu na możliwość powikłań powstałych od ugryzień... Wiem, pewnie niektóre z Was zadają pytanie, jak można doprowadzić piersi do takiego stanu, czemu nie upominałam syna itd.. Syn nie gryzł w dosłownym sensie, po prostu pomagał sobie przy ssaniu nocnym ząbkami(ma 6).W końcu doszła 3 dniówka, młody nie chciał nic prócz cyca ,no i skończyło się ...
    • Mój dzidzius ma skonczony miesiac. Od jakiegos czasu łapiemy go na tym że jak by nieruchomieje i zapatruje się w jeden punkt. Nie musi byc to nic konkretnego bo czasem patrzy na sciane. To trwa chwile kilka sekund , czasem dłużej. Poza tym normalnie przy tym oddycha, czasem rusza wtedy rączkami. Czy powinnam się tym niepokoic?
    • Chcę odstawić moego synka od piersi, muszę to zrobić z dnia na dzień. Znacie jakiś sposób??
    • Właśnie czytałam wątek forumowiczki która wybiera sie w baardzo długą trasę, ja przy tym mam do pokonania zaledwie 500km i czytając odpowiedzi zastanawiam się jak to zorganizować, chciałam jechać w ciągu dnia no ale moja 8 miesieczna córcia ledwo wytrzymuje 2godzinną trasę. Po Waszych wypowiedziach chyba zdecyduję się na wyjazd jeszcze w nocy, tylko przy tej wersji zastanawiam się czy Mała nie bedzie marudzic jak ja rozbudze nad ranem w celu ubrania. Kurcze mamy które juz jeździły w tak...
    • drogie mamy,która z Was to dotknęło?po ciązy,w skutek zatrzymania sie wody w organizmie poprzesuwały sie nerwy.masakra po prostu.miałam 10 zastzyków z wit.b12,zero reakcji,wizyte u neurologa mam 22 grudnia,powiedzcie,jak sobie z tym radziłyście?dziękuję
    • Dziewczyny poradźcie co najpierw - nauczyć samodzielnego usypiania, a potem odstawić od piersi, czy odstawić, a potem uczyć usypiania? Córka ma 11 miesięcy, do tej pory usypiała przy piersi (oprócz spania na dworze) albo z mężem (bujana na rękach). Postanowiłam odstawić ale chciałabym też żeby sama usypiała i spała! w swoim łóżeczku. Wiem że ani jedno ani drugie nie będzie łatwe i przyjemne, ale mam nadzieję, że jakoś się uda. Miałyście podobnie?
    • bardzo się martwie mój 4 miesięczny synek ma biegunkę od 3 dni,wczoraj bylismy u lekarza nic nie przepisał kazała podać lakcid. daje mu dużo picia,i smecte ale rano zrobił taką dużą że aż mu się wylało z pampersa i do pępka był brudny,kupka żółta ,cuchnąca czy jest cos jeszcze na zatrzymanie biegunki ??? DODAM ŻE JEST NA MODYFIKOWANYM I ZAWSZE BYŁO OK PO TYM MLEKU AŻ DO TERAZ
    • Marcelinka ma 5,5 m-ca stopniowo odstawiałam ją od cyca. Teraz jak jest głodna podaję jej głównie mleko modyfikowane (Isomil), a mam wrażenie że cyca chce tylko wtedy gdy ma ochotę się poprzytulać do cycusia (najczęściej w nocy i w czasie dziennych drzemek). Jak jest naprawdę głodna to cyca nie chce tylko butelkę. Chciałabym zrezygnować z tych przytulanek do cyca, bo może dzięki temu będzie lepiej spała. Ale mam jeszcze pokarm i NIE WIEM JAK ZATRZYMAĆ LAKTACJĘ? Czy zrobić to radyk...
    • Mój synek-8 miesięcy "zatrzymał"sie na zupkach dla 5,6 miesięcznych dzieci i po prostu nie trawi zupek dla straszych dzieci-ma odruch wymiotny, dławi sie, kzrtusi.Co robić? Daje mu zupki w słoiczkach, ale te własnie dla 7- 8miesięczniaków w ogóle nie podchodzą.Wiem tez ze z wiekiem zaptrzebowanie na różne skladniki wzrasta, a my zatrzymaliśmy się na 6 miesiącu. Dodam, ze Krzyś jest tez na piersi, kaszek w zasadzie nie uznaje,chyba ze z deserkiem.Waży sporo około 9200.Poradźcie pros...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się