Forum Auto-Moto Prawo jazdy
ZMIEŃ
      zatrzymany

zatrzymany

(138 wyników)
    • Witam, Mam pytanie: Ostatnio zostałem zatrzymany przez dwóch strażników miejskich; wjechałem na rynek pewnego miasta uliczką, na której obowiązywał zakaz wjazdu (słowo daję zakazu nie widziałem), po chwili wyskoczył strażnik miejski z lizakiem, zatrzymał samochód, poprosił o wyłączenie silnika i o pokazanie dokumentów. Na szczęście uwierzył mi, że nie widziałem zakazu, dostałem tylko słowne upomnienie (chociaż Strażnik sobie wszystko pospisywał - moje dane, nr rejestracyjny itd.,...
    • A teraz nowy manewr jest na egzaminie - trzeba rozpędzić się do 50km/h i zatrzymać się jak najbliżej wyznaczonego celu (np.latarnia). Czy przy zatrzymywaniu się należy włączyć prawy kierunkowskaz? I ponownym ruszeniu włączyć lewy? Zatrzymanie następuje bez zjazdu na pobocze.
    • Egzaminator poprosil mnie o zatrzymanie. Nie hamowanie, ale zatrzymanie. O co chodzilo? Chcial sprawdzic czy widzialam zakaz/brak zakazu zatrzymywania? Zdarzylo Wam sie cos takiego? ps. nie zdalam za 2 juz razem, w 50 minucie wymusilam pierwszenstwo, a tak mi dobrze szlo:( Zdawalam na Bemowie w Wawie.
    • a ile czasu zatrzymuje policja pijanego kierowce? Na 24h czy 48, czy moze go już wcześniej wypuścić? Wypił parę drinków, nie wiem jakie było stężenie alkoholu. pdrawiam
    • czy zatrzymanie sie pojazdu na jezdni (a takze jego ruszanie) nalezy zasygnalizowac kierunkowskazem?
    • mam pytanie do fachowców - otóż jechałam ulicą, dojeżdżając do skrzyżowania miałam zielone światło - ale zauważyłam zamieszanie za skrzyżowaniem i trochę zwolniłam w obawie, że się nie zmieszczę i utknę gdzieś na środku skrzyżowania. Wtedy wyskoczyło żółte światło i zahamowałam, ale było już za blisko i wyhamowałam na pasach. Instruktor nic nie powiedział, ale zastanawiam się, czy lepiej było na tych żółtych przejechać czy jednak zahamować na przejściu dla pieszych?
    • Może mnie ktoś odesłać do właściwego miejsca w przepisach mówiącego o tym, gdzie należy się zatrzymać widząc znak STOP, gdy nie ma na jezdni linii zatrzymania?
    • Dla przerywnika spraw związanych z tym jak zdobyć prawo jazdy opowiem Wam co mi się dziś w nocy przydarzyło... Prawo jazdy odebrałam na początku września. Od tamtej pory jeżdżę ostrożnie, bo jako nowicjusz na drodze dopiero się z tym oswajam. Ale jeżdżę raczej dobrze... Dziś w nocy wracałam z Gdańska do W-wy. Gdzieś na odcinku pomiędzy Olsztynem a Strzegowem /nie znam dobrze tamtych stron/ dogoniła mnie policja, wyrównała swoim radiowozem z moim autkiem i Pan Funkcjonariusz pokiwa...
    • www.youtube.com/watch?v=BGNH1imhZOQ
    • Pomimo opanowania większości manewrów nadal mam kłopot z łukiem. Dokładnie chodzi o moment zatrzymania się na łuku jadąc do przodu. Nie mam zupełnie wyczucia a egzamin tuż tuż. Macie może jakieś rady?
    • 1.Czy jeżeli wylosuję na egzaminie sprawdzenie płynu chłodzniczego, to mogę otworzyć pojemnik na goracym silniku? 2.Czy jeżeli wylosuję sprawdzenie oleju silnikowego to mogę wyjąc bagnet, czy muszę powiedzieć ze silnik jest gorący? Uczono mnie, że na egzaminie mogę wyjąc bagnet ale nie mogę dolać oleju jeśli egzaminator mnie o to zapyta. Czy to jest prawidłowe? 3.Czy przy zatrzymaniu auta w danym miejscu na egzaminie (np przy 3 drzewie po osiągnieciu 50km/h) muszę włączyc prawy kierun...
    • Gdy parkuje auto/zatrzymuje by je opuścić, wrzucam na luz i zaciągam ręczny - prawidłowo? Bo ostatnio auto mi ucieka mimo, że ręczny zaciągnięty. Może powinienem na biegu zostawić +ręczny?
    • dzisiaj zdawałem prawko w Rzeszowie i oblałem :P Ale mam takie pytanie: jechałem ulicą i na niej jest przejazd kolejowy i znak stop, zatrzymałem sie na wysokości stopu po czym podjechałem po woli rozglądając się i upewniając sie ze nic nie jedzie, przejechałem, po czym egzaminator powiedział mi ,że nie zdałem. Następnie wytłumaczył mi że muszę dojechać do krzyża przed przejazdem i wtedy sie zatrzymać i za to mnie oblał. Czy popełniłem jakiś wielki błąd i zastanawiam się nad odwołaniem...
    • Zatrzymywać przed nim, czy nie ? motoryzacja.interia.pl/szukaj/news/kuriozalny-wypadek,1513433,1612
    • Podczas kursu uczono mnie, że przed zaparkowaniem mam zatrzymać auto w odpowiednim miejscu i pomalutku wjechać na jedynce. Wykonywałam w ten sposób manewr parkowania prostopadłego na egzaminie i po zatrzymaniu auta, przed wjazdem na miejsce parkingowe, dostałam ostrą reprymendę od egzaminatora, który zagroził, że zaraz mnie obleje z utrudnianie ruchu. Czy uczono was inaczej? Wjeżdżaliście zawsze bez zatrzymywania z dwójki? Rozumiem, że dla wprawionych kierowców nie stanowi to problemu. ...
    • forum.gazeta.pl/forum/w,510,120379216,,Pierwszenstwo_albo_smierc_.html?v=2 poczytajcie dyskusję o przepisach. a mnie uczyli, że pieszych się przepuszcza. tu piszą, że kierowcy są chronieni majestatem prawa i ustępować nie muszą. czy my jakiś inny pord czytaliśmy?
    • Mam pewną wątpliwość. Jeśli piesi stoją przed przejściem ale nie wchodza na pasy to czy muszę zmniejszyć prędkość czy też mogę przejechąc z normalną predkością na egz? Na kursie uczyli żeby ustępować osobom, które już są na przejściu, już postawily na nim nogę ale że jeśli są dopiero przed przejściem to nie trzeba. No ale z drugiej strony niektórzy piesi nie mogą się zdecydować i mogą zmienić zdanie i wyskoczyć mi przed maskę więc lepiej chyba troszkę zahamować, ale to z kolei m...
    • Nawet do rutynowej kontroli? Jeśli tak, napiszcie ile czasu macie prawo jazdy i ile mniej więcej kilometrów przejechaliście od tego czasu, siedząc za kierownicą.
    • Dzisiaj miałem egzamin i nie zatrzymałem się za znakiem stopu, przed linią zatrzymania. Wiem, że popełniłem bardzo karygodny błąd, po którym od razu zakończył się egzamin. Jednak z tego co czytam, wnioskuję, że jednokrotne nie zatrzymanie się, za "stopem" nie powinno skutkować natychmiastowym przerwaniem egzaminu. Jest mi tak strasznie głupio, jak moglem się nie zatrzymać, że nie odwołam się;) ale jestem po prostu ciekaw czy ja mam rację, czy egzaminator:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się