Forum Auto-Moto Motocykle
ZMIEŃ
      zatrzymany

zatrzymany

(23 wyniki)
    • ... że, w związu na nową akcją policyjną- "motocykl" czy jakos tak, nastąpiły zmiany w prawie, a konkretnie za jazdę na kole, można stracić prawo jazdy na dwa lata!!! Policjant wypisuje wniosek do prokuratora, a ten ma prawo odebrać kwit. Po pierwsze nie wiem czy to prawda, czy ściema - straszak. Jeśli jednak prawda to nie jestem tym zachwycony!! NIe dlatego że jestem wariatemi zapier... ile wlezie, ale dlatego że sporadycznie zdaża mi się unieść koło, i wkur... bym się gdybym z...
    • No i cały świato(moto)pogląd poszedł wpizdu... Wychowany na Motocyklu i Świecie Motocykli zakiełkowało przeświadczenie, że my motocykliści powinniśmy sobie pomagać i widząc motocykl na poboczu i grzebiącego przy nim motocyklistę należy zatrzymać się i zapytać się czy może w czymś pomóc, a to swoją wiedzą, narzędziem, telefonem czy też po prostu dodać otuchy. I tak cały czas sie postępowało. A tu nagle podczas przejażdżki silnik stop. Co jest grane? Zjazd na pobocze i dumanie co to moż...
    • z depeszy Polskiej Agencji Prasowej Wołomińscy policjanci zatrzymali motocyklistę, który potrącił funkcjonariusza drogówki. Okazało się, że mężczyzna miał zakaz prowadzenia pojazdów; znaleziono przy nim narkotyki - poinformowała w poniedziałek stołeczna policja. Do zdarzenia doszło w niedzielę w miejscowości Leśniakowizna (woj. mazowieckie). Policjanci zauważyli tam dwóch motocyklistów. Na dany im sygnał pierwszy zatrzymał się; drugi natomiast zwolnił, po czym najechał na z...
    • Witam Jestem całkowicie ''zielonym''motocyklistą'' pomimo wieku już mocno zaawansowanego.Dopiero teraz udało mi się spełnić marzenia trwające od wielu lat i kupiłem sobie wreszcie motocykl.No niestety jak wiadomo wprawa i obycie przychodzą z czasem i trzeba po prostu wjeździć się w maszynę.Zawsze wiedziałem,że społeczność motocyklistów jest dosyć zwarta,i zawsze mi się to podobało a dzisiaj miałem na to doskonały przykład.Kiedy już pod wieczór wracałem do domu z roboty,stałem pod...
    • Dwóch moich kumpli - Dziwka (ZX-7R) i BlackJack (CBR-1000RR) wybrali się pośmigać w okolicach Opola. W drodze powrotnej przez jedną z wiosek przelecieli nieco szybciej niż ustawa nakazuje co zaowocowało zainteresowaniem panów z drogówki stojącym 100m przed nimi. Na wezwanie do zatrzymania się BlackJack włączył prawy migacz i zmniejszył prędkość i zjechał na pobocze do tzw. miśków z suszarką. Dziwka postanowił jednak że oleje wezwanie do zatrzymania się i pojechał dalej. Po chwili jednak...
    • Mała opowieść: wracam w niedzielę po południu do Warszawy z Łodzi. Mijam janki, ruch robi się większy, w moto własnie właczyła się rezerwa, a ja obłądowany tobołami, więc nie gnam. Na światłach koleś z samochodu obok odkręca okno i krzyczy: Coś ci sie leje! - i pokazuje na silnik. Fakt, spod silnika mojego klekota leje się jakaś ciecz! Szybko na pobocze, szukam nerwowo kluczy, odkręcam bok - i zagadka wyjaśniona - wężykiem przelewowym leciał płyn chłodzący (jak przypuszczam,po ostatnim ...
    • 2 pytanie z serii: zatrzymujecie się przed czerwonym, którą nogą się podpieracie - od razu prawą, żeby móc zmieniać bieg, czy najpierw lewą, a potem wahadełko na prawą, czy może w ogóle inaczej?
    • Przejechałem własnie pierwsze 100 km na mojej nowo zakupionej " miłości", Hondzie CBF 1000A Jest to mój pierwszy " nowej generacji " motocykl. Ostatnio jeździłem 15 lat temu.Przyznam szczerze, że miałem duże obawy ale jest nieźle. Kłopoty są z redukcją biegów do 1 przed zatrzymaniem oraz z płynnym posługiwaniem się gazem. Do zobaczenia na drogach:)
    • wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8773820&rfbawp=1173985275.380 Moim zdaniem skoro chłopak nie zatrzymał się do kontroli jest sam sobie winien. Miał pecha, bo całe zdarzenie nałożyło się na ten napad. Podejrzewam, że gdyby nie to, chłopak uciekłby i nigdy nie doszło by do sprawy. Jednakże fakt zaistnienia wcześniejszego napadu skazał jego zachowanie. To coś jak pech... Kasy bym w żadnym wypadku nie wypłacał rodzicom zmarłego. Policjant wg mnie postąpił słusznie.
    • witam chcialekm poruszyc taki temacik a mianowicie jak to juest miec motocykl z ukladem ABS? Jest to dosyc droga przyjemnosc gdyz do np. motocykli BMW za uklad ABS trzeba doplacic do 3tys.zł!! Jak sama nazwa wskazuje ABS czyli anti- blocking system ma zapobiedz calkowitemu zablokowaniu kola czy to przedniego badz tylniego, calosc jest zsynchronizowana w taki sposob iz komputer rozdziela sile hamowania pomiedzy przod a tyl czyli majac uklad ABS wciskajac klamke przedniego hamulca h...
    • Czy pamiętacie przykre, nietypowe, niewiarygodne przygody ze stróżami prawa? Każdy trudny, niewiarygodny, niesprawiedliwy przypadek może przytrafić się innym, a wam powtórzyć. Są sposoby, by się bronić. Zapraszam do dyskusji i pozdrawiam Paweł Kot
    • www.kazdy-moze-przegrac.pl/
    • Witam Może będziecie mi w stanie pomóc - bo mi ręce opadają i zastanawiam sie w jakim kraju my żyjemy !!! Opisze tak jak było - wszysko działo się w niedzielę 14.06.2009r. Wracałem ze zlotu motocyklowego do domku razem z dziewczyną, dużym bagażem na motocyklu i dwoma kolegami na osobnych motocyklach (zlot w Wenecji /k. Żnina) 10km przd Wałczem - autka jadace z przeciwnej strony zaczeły "błyskać" że jest kontrol - a że nie jechaliśmy zbyt szybko ponieważ ruch był ogromny i wlekliśm...
    • Właśnie dzisiaj zarobiłem swoje pierwsze punkty i to od razu 10. Zatrzymali mnie "kolesie" z wideorejestratora,okazało się że na trasie(trzy pasy w jedną stronę) przeoczyłem tablicę z obszarem zabudowanym i przekroczyłem prędkośc o ponad 51 km/h (=400zł). Ale to te punkty mnie wkurzyły. Jak tu jeździc ;),zostało do wykorzystania już tylko 14. A jak tam u was z tymi p-ktami.
    • jak często macie kontrole oczywiście zakładając że nie naruszacie przepisów drogowych. pytam bo niemam prawka A chcę kupić motocykl a zanim zrobię kurs minie zapewne kilka tygodni.
    • zapieprzamy sobie dzisiaj z kumplem po opolskim województwie a tu nagle widze chłopa na bocznej drodze, który coś tam robi przy swoim moto. Pozdrowienie i dalej jazda, ale za jakieś 100m widzę leżącą na poboczu dużą resztkę opony z ciężarówki i zaraz obok dwa rozbite auta. Szybkie myślenie i zatrzymujemy nasze motocykle. Raz dwa wywnioskowałem, że gościu na moto pewnie uderzył w tą gumę i cos tam naprawia a te auta też przez tą gumę jakoś się stuknęły. Dojeżdżamy do gościa, patrzymy a c...
    • motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekawostki/news/nie-zwracaj-policjantowi-uwagi,780963
    • Czy jeśli zdam prawko, a nie będę go mial jeszcze wydanego - bedę mógł już zgodnie z prawem jeździć? Czy po zdaniu dostanę jakiś tymczasowy świstek i czy będzie on ważny? Dosyć istotne dla mnie pytanie - proszę o odpowiedzi.
    • Panowie (i panie ;) ) powiedzcie jak to jest...ale tak szczerze...zatrzymujecie sie zawsze na wezwanie policji?? --------------------------------- Pomóż dzieciom KLIKNIJ_TU!!!!
    • Co się dzieje gdy Policja mnie złapie z dowodem tymczasowym, który wygasł mi 2.5 miesiąca temu??? Ubezpieczenie i wszystkie inne dokumenty mam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się