zgodny

(8 wyników)
  • Cześć wszystkim mamom i tatom. Właśnie wpadłąm na taki pomysł odnośnie uchylającego sie tatuśka mojej córki, otóż : --napisała bym na kartce formatu A4 wytłuszczoną trzcionką iformację że tu mieszka dłużnik alimentacyjny (imię by było całe i pierwsza litera nazwiska oraz ulica z nr domu ale bez mieszkania- ochrona danych osobowych), w dalszej części by było napisane ile i komu zalega- czyli mnie tyle i tyle,komorikowi tyle i tyle,ZUSowi tyle i tyle,UM tyle i tyle. Na dole napisała bym z...
  • Pozew bez orzekania o winie. Czy musi być w nim informacja o miejscu zatrudnienia i wysokości zarobków? Jeżeli nie pracuję to też trzeba to napisać? Jeżeli nie chcemy z mężem poruszać kwestii finansowych, np określać alimentów to można to pominąć?
  • czy ktoras z was zamiast isc do sadu ( z ojcem dziecka jestesmy zgodni co do kwoty alimentow) byla moze u notariusza i zawierala tam umowe alimentacyjna z ojcem dziecka? ile to kosztuje?
  • Dziewczyny,czeka mnie wkrótce sprawa o ustalenie alimentów na moje dziecko.Nigdy nie miałam stycznosci z sądem,dlatego nie znam etykiety,która obowiązuje w takim miejscu.Napiszcie jak to wszystko wygląda,czy będą zadawane pytania i czego będą dotyczyły itp.Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.
  • No właśnie czy pozew składa się do Sądu Okręgowego, odpowiedniego do ostatniego wspólnego miejsca zamieszkania czy zameldowania? Bo przecież miejsce zamieszkania nie zawsze jest zgodne z meldunkiem. Wiecie może?
  • na dzieci?
  • Jestem w trudnej sytuacji - mąż znęca sie nad nami psychicznie, chcę separacji, nie wiem gdzie skierowac pierwsze kroki, pomóżcie...
  • Rozwód(4)

Chciałabym, żeby ktoś udzilił mi informacji na temat ile zwykle jest rozpraw w przypadku rozwodu bez orzekania o winie. Prawniczka powiedziała mi, że dwie. Zwykle na pierwszej sprawie podaje się świadka, który ma potwierdzić, że dziecko ma odpowiednie warunki i jest on wzywany dopiero na drugą rozprawę. Wysłałam z własnej inicjatywy informację do sądu z nazwiskiem świadka i dostał on wezwanie na pierwszą sprawę rozwodową. Czy w związku z tym istnieje szansa, że wszystko skończy s...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się