zgodny

(8 wyników)
  • Ciekawy jestem czy można wstawiac oceny z matury próbnej do dziennika.Wydaje mi si,ę,że nie jest to zgodne z prawem ale nie moge nigdzie znaleźć żadnego artykułu na ten temat.
  • "Rozporządzenie ministra edukacji, wprowadzające m.in. tzw. amnestię maturalną jest w niektórych punktach niezgodne z Konstytucją RP oraz ustawą o systemie oświaty - uważa Rzecznik Praw Obywatelskich, Janusz Kochanowski. Wniosek o stwierdzenie tej niezgodności skierował do Trybunału Konstytucyjnego" to sie zdziwia ci, co liczyli na latwe przejscie egzaminu. cieakwe jaka bedzie ostateczna decyzja, ale jesli amnestia jest nielegalna to odwracanie tego spowoduje ogromny balagan :/ ---...
  • wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8690074&rfbawp=1168957886.231&ticaid=130d0 Dzięki Ci Boże, jednak ktoś rozumny pozostał w tym kraju. Zwróćcie uwagę, że jest też wzmianka o "tabeli Giertycha"
  • Coodzi o nierówne traktowanie nawych i starych maturzystów na niektórych uczelniach Pytanie do prawników ( może tacy są na forum) Czy nie została złamana konstytucyjna zasada równości? Jeżeli tak,to ustalone zasady rekrutacji są niezgodne z konstytucją, więc można je podważyć.
  • Hej pisalem rozrzeszony j.ang i mam pytanie wybralem do napisania rozprawke na temat emigracji mlodych ludzi na studia.... nie wiem, przy nie uwage, moze przez stres, mniejsza z tym napisalem o emigracji mlodych ludzi w poszukiwaniu pracy mozecie mi powiedziec czy taka praca bedzie wogole sprawdzana? Czy tylko dostane 0 pkt za tresc a reszta elementow bedzie sprawdzona ? To bardzo wazna sprawa jak macie jakas wiedze na ten temat to prosze udzielajcie sie!!!! pozdrawiam lekko zdene...
  • Z Informatora maturalnego str. 24: zdający potrafi: "rozwiązywać układy równań z dwiema niewiadomymi, z których przynajmniej jedno jest stopnia drugiego" - jest to wymagane na poziomie ROZSZERZONYM!! Aby rozwiązać Zad. 4 (poziom podst.) należało właśnie rozwiązać taki układ!!!
  • W jednej szkole licealnej w Płocku jutro są wyniki matur z pisemnych. Wyniki mają być ogłaszane na auli wyczytując imię i nazwisko,i ocena z j.polskiego i z drugiego przedmiotu. Chciałbym się dowiedzieć czy wyczytując imię i nazwisko,a także oceny z przedmiotów nie łamią prawa o ochronie danych osobowych??? Wiem,że nie wszędzie matury były kodowane, wiec dyrekcja pewnie uważa jak nie były kodowene to muszą podawać imnię i nazwisko w raz z oceną publicznie (na auli czy też wywiesze...
  • Czy mozliwa jest poprawa wynikow maturalnych na obu poziomach? Z tego co sie dowiedzialem, maturzysci ktorzy chca poprawic mature wybieraja tylko jeden poziom, nawet gdy wybiora roszerzony to ich punkty nie bede przeliczane tak jak w przypadku tegorocznych maturzystow na poziom podstawowy... Troche to nie sprawiedliwe, wlasciwie to chyba nawet niezgodne z konstytucja, gdzie rownosc szans przy zzdawaniu na jakas uczelnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się