Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      ziemniaki

ziemniaki

(7 wyników)
    • witam wszystkich zmagających się z boleriozą. Od 10 biorę garść antybiotyków. Od swojego lekarza dostałam rozpiskę z dietą. Mam do was pytanie- co ziemniakami?? Napisane jest,że niektórzy tolerują.J ich nie jem a strasznie je lubię! Taka ze mnie Pyra::) Jadacie ziemniaki??
    • W FAQ jest napisane że można jeść słodkie ziemniaki czyli bataty. W encyklopedii wyczytałam że zawierają cukier i skrobie.Niech mnie ktoś oświeci czy można to jeść czy nie.
    • faQ(7)

dzisiaj czytałam w FaQ o diecie i wytłumaczcie mi- dieta rygorystyczna- najpierw jest napisane że nie można ziemniaków a później w produktach zalecanych że można słodkie ziemniaki. że nie można marchewki, a niżej że można wszystkie warzywa...
    • Witajcie :) Zaczęłam leczenie i lekarz poza lekami zalecił mi dietę bez skrobii..dla mnie to jakaś masakra bo uwielbiam słodycze, świeży chleb, makarony i takie tam..Czy ktoś z Was stosuje taką dietę? Pozdrawiam :)
    • Niektorzy chorzy odczuwaja znaczna poprawe po zaprzestaniu spozywania warzyw psiankowatych (ziemniaki, pomidory, papryka). Jeden kanadyjski chory przestal miec nocne dretwienia rak i przestaly go bolec galki oczne przy ruchach po tym drobnym dietetycznym leczeniu a objawy wrocily gdy tego zaniechal. Ciagle nie wiadomo czy mozna to generalizowac na wszystkich, ale moze warto sprobowac i powstrzymac sie od psiankowatych na 7-10 dni by zobaczyc, czy nie bedzie poprawy. Na Lymenecie o ile sob...
    • Dieta!!(15)

Witam Wszystkich... parę dni temu dowiedziałam się, że mam boreliozę ... tak podobno w życiu bywa ... trzeba to jakoś pokonać... Na razie biorę Unidox 3 razy dziennie po 2 tabletki, ale mam pytanie: czy powinnam stosować jakąś dietę? Szukałam jakiejś na forum ale jej składniki są strasznie porozrzucane, więc chciałabym prosić o jakieś konkretne linki ... jeśli się oczywiście da...! Acha ... jestem już uwowiona z dr Beatą i staram się być dobrej myśli! Gorąco pozdrawiam Wszystkich ... p...
    • Wiem wygonicie mnie a sio do swojego watku jak niegdys, ale mnie nikt nie odpowiada, sprawa dla mnie pilna i wazna. Witam, moje 4 letnie dziecko wlasnie rozpoczelo kuracje antybiotykami. Dostalam karteczke od dr Beaty czego nie jesc a co jesc i ziemniaki zalecane pod kazda postacia. Wy piszecie, ze ziemniakow nie jesc. W FAQ w produktach nie zalecanych ziemniaki, w zalecanych słodkie ziemniaki. A co z marchewką? Czy zażywacie nystatynę? A co chrupkami kukurydzianymi i kukurydzą???? ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się