Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      zmieniania

zmieniania

(9 wyników)
    • Popyt wyhamował - deweloperzy zmieniają taktykę (Rzeczpospolita, dd/25.03.2008, godz. 08:15) Popyt na rynku wyhamował i zamiast zwiększać produkcję, deweloperzy muszą zmieniać taktykę. Zaczynają szukać zysków w dodatkowych usługach i coraz częściej proponują wykańczanie a nawet urządzanie mieszkań. Takie sprzedawanie dwóch produktów w jednym - czytamy w "Rzeczpospolitej". Przy dzisiejszych warunkach na rynku, intensywniejszej walce o klienta, wykańczanie mieszkań może być ...
    • Chcialbym się podzielic spotrzezeniami na temat Wrzeciona. Starzy warszawiacy narzekaja ze mieszkaja tu robole z huty i menele mlodzi szukaja mieszkan na przereklamowanym Bemowie, Wilanowie, Ursusie, Bialolece. Od 2 lat obserwuje wrzeciono i inwestycja miejska goni inwestycje miejską (w przeciwienstwie do powyzszych dzielnic gdzie są tylko inwestycje developerskie). Wlasnie na Wrzecionie wybudowali lub budują: - metro, - plywalnie i sale gimnastyczna (za Mariposą), - skle...
    • Jak ktoś ma/dziedziczy/ dostaje mieszkanie to najczęściej po jakimś czasie chce je zmienić na większe. Czyli sprzedaje małe mieszkanie za X dokłada drugi X i zmienia mieszkanie z jednego pokoju na dwa z dwóch na trzy itd. tych ludzi jest naprawdę duzo, i oni determinuja spory popyt! tych ludzi najczęściej stac na kredyt, mogś sobie pozwolić na 300.000 PLN np, stare sprzedadzą za 400.000 i już jest 700.000 PLN na mieszkanko a za to można już nowe 80 - 90 m2 w niezłym miejscu kupić....
    • warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,8603188,Wybory_na_Bielanach__dzielnica_ma_metro_i_nowy_ratusz.html Chyba warto tu kupic mieszkanie po nieskiej obecnie cenie (z uwgai na nieciekawe towarzystwo) i korzystac z przyszlych wzrostow cen m2 z uwagi na wazne mega inwestycje w tej dzielnicy! Wrzeciono się zmienia 70 mln zł poszło na otwarty przed rokiem ratusz Bielan. - Wcześniej mieścił się w dziesięciu miejscach, mieszkańców obsługiwaliśmy w czterech. Teraz wszystko jest pod jednym adresem...
    • Witam, Developer zmienia pewna rzecz ze standardu wykonczenia mieszkania opisanego w zalaczniku do umowy przedwstepnej. Oczywiscie standard pogarsza sie a developer informuje ze aneks nie zmniejsza kwoty !. Czy nie podpisanie takiego aneksu w kontekscie zapisu: "Zmiana, rozwiązanie lub odstąpienie od umowy wymaga formy w jakiej sporządzona jest niniejsza umowa pod rygorem nieważności." moze byc powodem do rozwiazania (lub raczej odstapienia) umowy przez developera. (Uwaga: ...
    • do tych co kupili inwestycyjnie mieszkanie: co zamierzacie zrobić ? sprzedajecie czy jeszcze czekacie ? mi pośrednik radzi czekać i podnosić co miesiąc trochę cenę.
    • Zloty sie oslabia i moze to potrwac kilka miesiecy! A wiekszosc kredytow jest we franku.
    • Indeks WIBOR 3M zmienia się codziennie. Ponieważ mam zamiar wziąść kredyt indeksowany WIBORem próbuję się dowiedzieć jaką wartość przyjmują banki do określenia spłaty oprocentowania. Trudno mi było się dowiedzieć w bankach, ale z informacji które tam uzyskałem mam wrażenie że są tu jakieś duże nieścisłości. Proszę o infromacje o sposobie obliczania WIBORu lub jego wysokości w umowach kredytowych (bank, miesiąc, WIBOR) Dla wyjaśnienia - nie chodzi mi o wartości dobowe które można ...
    • Euromoney Polska "Dom Development planuje wyższe zyski przy niższej marży dzięki większemu wolumenowi. W 2006 roku marża brutto na sprzedaży wynosiła ok. 32%, w pierwszym półroczu 37%, ale już w 2008 roku przewidujemy, że będzie niższa, zbliżona do 2006 roku” – podkreślił. Według niego, spadająca marża jest też związana ze zmianą strategii przewidującej wzrost sprzedaży popularnych mieszkań." Deweloperzy są zmuszeni obniżać marże i już się z tym nie kryją choć prób...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się