zmieszany

(3 wyniki)
  • Moje dziecko wyczuje antybiotyk w herbacie i w soku, ma odruchy wymiotne jak tylko poczuje zapach tej zawiesiny.Daję synkowi antybiotyk ceclor który ma słodki smak,ale on i tak go potrafi wyczuć.Zastanawiam się czy mogę ten antybiotyk wlać do butelki z mlekiem?A może macie inne pomysły?Pozdrawiam.
  • Mały (5 lat) ma anginę ropną wiem że jutro dostanie antybiotyk - ostatnio dostał Ospen 1000 ale na szczęście okazało się ze nie musi brać bo angina była wirusowa - wymiotował zanim połknął i już miał skierowanie na zastrzyki... Jak podajecie??? Syrop też zwraca - zapach. Te tabletki 1000 są za duze żeby je mógł połknąć na raz czy w Polsce są dostepne mniejsze? pozdrawiam
  • Własnie, jak dajecie leki Waszym dzieciom? Zuzia ma 20 mieś. i musi brac leki przez 6 miesięcy. Do tej pory podawalismy jej rozkruszone tebletki zmieszane z wodą i po prostu na siłę musielismy wlewać jej do buzi to lekarstwo. Płaczu zawsze jest przy tym mnóstwo, a często też wymioty.....bardzo mi jej żal, ale leki musi brać! Myślałam, zeby może dawać jej tabletkę ukrytą w jedzeniu? Ale boję się, że może się np. zadławić? PORADŹCIE PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!! Kika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się