zmieszany

(5 wyników)
  • Pani Doktor,czy można mieszać mleko matki ze sztucznym mlekiem (Nutramigen),moja 5tyg córcia nie chciała go pić więc pediatra zaproponował zmieszanie naturalnego ze sztucznym.Tak też robię,ale nie jestem pewna czy dobrze?Mała spina się w nocy i jest niespokojna,czy to przez to mieszanie czy alergię lub gazy?Zauważyłam też,że czasami pokasłuje,bo pokarm jej podchodzi,ulewa raczej mało-czy to refluks?
  • Witam Karmię mojego 5 miesięcznego synka mlekiem z piersi i Bebilonem HA. Dostaje również kaszkę i zupkę. Nasz schemat dnia wygląda mniej więcej tak: 7.00 mleko ( 120 Bebilon i 60 z piersi)czasami podaję 90/90 - jeśli uda mi się nazbierać mleka "piersiowego" 10. kaszka 13.00 zupka 16.00 mleczko 19.00 -19.30 mleczko Synek wstaje około 24.00 i czasami o 4 i też wtedy pije mleko. Mam następujące pytania: 1. Czy nie za dużo mleka jest w tym rozkładzie?? 2. Czy dobrze robię najpierw...
  • Witam, mam duży problem z dobraniem dla mojego pięciomiesięcznego synka odpowiedniego mleka modyfikowanego. Od ok 1,5 miesiąca próbuję wieczorne karmienie piersią zastąpić posiłkiem z butelki (brak pokarmu po całym dniu). Wypróbowałam już wszystkie mleka oprócz Enfamil-u (nie wszystkie na raz, tylko przez kilka dni chciałam przyzwyczaić synka do jednego mleka). Niestety moje próby kończą się wielkim krzykiem i płaczem. Jak tylko poczuje mleko modyfikowane zaczyna się dramat. N...
  • Próbuję wprowadzić raz dziennie mleko NAN 1 (synek ma 3 m-ce i tydzień). Dzisiaj wypił może ze 30ml i niestety po dwóch godzinach byłą taka fontanna że aż mi szkoda dziecka, i tak ze dwa razy zwrócił dosyc sporo aż po żółć. I co teraz próbować jutro dalej, mieszać swoje i troszkę sztucznego i takie podać czy coś innego jeszzce? doradźcie coś bo aż się wystraszyłam jak tak zwymiotował sporo. Muszę zacząć wprowadzać to mleko bo wracam do pracy za jakiś czas a swojego tam nie ściągnę...
  • jw. Natalka ma już 10mcy, chcę już zakończyć karmienie piersią i rzejść na butlę. jest alergikiem ale wciąż nie wiem co konkretnie ją uczula, próbowałam już różnych cudów z jej dietą, swoją również i nic. Przypuszczam że może ja uczulać coś co ja jem, a poza tym pierś interesuje ja tylko przed zaśnięciem Czy mogę zmieszać mleko z jakimś soczkiem?? np przecierowym, M<łoda za żadn skarby nie chce pic samego mleka, ani nawet z ulubioną kaszką soczki za to uwielbia. Może gdybym jej zm...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się