Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      zmieszany

zmieszany

(3 wyniki)
    • z powodu niskiej samooceny nie mam dystansu do siebie i co z tego wynika nie bawia mnie zarty dotyczace mojej osoby glownie ujawnia sie to w pracy kiedy towarzystwo to zauwaza i typuje tzw kozla ofiarnego jak reagowac na docinki, zaczepki?, jak jest metoda? inne osoby z wysoka samoocena smieja sie z zartow na temat siebie i potrafia sie odgryzc, zrobic dobra kontre a ja... mam zmieszana mine i gorsze samopoczucie..
    • Wyobraź sobie,że ty i ja oraz parę innych rozmownych osób, jedzie pociągiem. Stara zmęczona latami lokomotywa, mknie przez nieznaną nikomu ciemną dal. Dym palonego węgla przenika przez wpółotwarte okno. Nagle gość przy oknie ruchem głowy daje poznać po sobie,ze jego współpasażerowie go interesują. Przygląda im się dokładnie, a nawet bardzo dokładnie, wpatrując w szczegóły twarzy, ruchów ciała i detali ubrania.Po czym zaczyna spokojnie opowiadać historie z życia, każdego siedzące...
    • Jak często zdarza się wam spotykać osoby, które dla polepszenia własnego samopoczucia krytykują innych? Skąd się bierze tak nikłe poczucie własnej wartości i potrzeba oceny własnej osoby poprzez wyszydzenie i niekiedy wręcz zmieszanie z błotem innych, stwierdzenie "on (ona) na pewno mi zazdrości". Złe dzieciństwo, toksyczni rodzice?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się