Dodaj do ulubionych

szampon koloryzujacy, ktory naprawde sie zmywa...

13.02.08, 13:10
Dziewczyny,
ktory z szamponow koloryzujacych dostepnych w sklepach naprawde zmywa sie w
podanym przez producenta czasie? Wiem oczywiscie, ze to nigdy nie bedzie
idealnie, np. 24 mycia i nie ma sladu, ale choc w przyblizeniu...
Dwa razy koloryzowalam wlosy szamponem Palette, po 24 myciach kolor mial
zejsc- minely 2 miesiace, myje glowe codziennie, wiec "przepisowe 24" juz
dawno za mna... Kolor trzyma i na dodatek pojawily sie odrosty, na szczescie
nie sa bardzio widoczne, bo kolor byl zblizony do mojego naturalnego, ale sa
:/ Jestem rozczarowana, bo po to kupilam szampon, nie farbe, zeby uniknac
wlasnie tych okropnych odrostow...

Co radzicie w takiej sytuacji? Jaki produkt warto kupic? Przegladalam "wizaz"
i "kafeterie" i zastanawiam sie teraz nad szamponem
L'Oreal lub Wella, co radzicie?
Chodzi mi o cos, co naprawde zmywa sie po jakims czasie, nawet jesli nie w
100%, to zeby chociaz nie bylo tak wyraznych odrostow- teraz wyglada to jak po
farbie.

Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • malange Re: szampon koloryzujacy, ktory naprawde sie zmyw 13.02.08, 13:14
      Po pierwsze: taki szampon nie istnieje.
      Po drugie: Palette to największy badziew na rynku.

:)
      • ospite2 Re: szampon koloryzujacy, ktory naprawde sie zmyw 13.02.08, 13:25
        Ze to badziew to juz wiem, mam dowod na glowie, niestety ;)))

Czyli nie ma niczego, co zmywa sie rownomiernie i nie zostawia bardzo widocznych
        odrostow?! To marnie, bardzo :/

Pozostaje mi problem,co zrobic z odrostami, ale skoro kazdy produkt, ktorego
        uzyje, i tak w koncu do nich doprowadzi, to chyba nie ma sensu koloryzowac
        wlosow, jesli nie chce sie tego robic ciagle...

Ciezka sprawa :/

Gdyby ktos jednak znal jakis cudowny specyfik anty-odrost, to dajcie znac :)

• littlefrog Re: szampon koloryzujacy, ktory naprawde sie zmyw 13.02.08, 13:28
          to nie zależy od szamponu ale od struktury włosów. z jednych każdy szampon zmyje
          się po kilku myciach, na innych szamponetka do 3 myć będzie się trzymać pół roku..
          • ospite2 Re: szampon koloryzujacy, ktory naprawde sie zmyw 13.02.08, 13:43
            Na moich wlosach szamponetek wcale nie widac, maseczki koloryzujace robione u
            fryzjera zmywaly sie bez problemu, ladnie, rowno, ale chcialam sprobowac
            koloryzacji domowej, no i mam :/
        • malange Re: szampon koloryzujacy, ktory naprawde sie zmyw 13.02.08, 13:28
          Jedyne co mi przychodzi do głowy to zafarbować całość na kolor odrostu - jeśli
          już nie chcesz więcej farbować.
          • ospite2 Re: szampon koloryzujacy, ktory naprawde sie zmyw 13.02.08, 13:45
            Pewnie sprobuje zrobic wlasnie tak, wybiore jasniejszy odcien brazu i moze nie
            bedzie to az tak widoczne- choc pewnie i tak po pewnym czasie pojawi sie odrost,
            nigdy nie dopasuje sie koloru idealnie do naturalnego.

W kazdym razie, dzieki za rady :)
    • mikams75 Re: szampon koloryzujacy, ktory naprawde sie zmyw 13.02.08, 19:40
      to zalezy od wlosow - u mnie szampony na 24 mycia nie zostaja dluzej niz kilka
      myc, a szkoda... probowalam roznych firm.
      Najwyrazniej u Ciebie jest na odwrot.
      • kasuer Re: szampon koloryzujacy, ktory naprawde sie zmyw 13.02.08, 22:39
        Spróbuj myś włosy szamponem przeciwłupieżowym - on powinien zmyć resztki
        szamponu koloryzujacego.
    • enith Re: szampon koloryzujacy, ktory naprawde sie zmyw 14.02.08, 00:39
      Im mniejsze stężenie wody utlenionej w produkcie, tym krócej będzie ci się trzymał kolor na głowie. Stosowałam farbę Majirel, gdzieś w okolicach jasnego popielatego brązu, z dodaniem nisko stężonej wody utlenionej. Kolor wyszedł fantastyczny, prawdziwy chłodny i popielaty odcień, ale trzymał się może 2-3 tygodnie. Odrostów nie miałam, farba bardzo równomiernie się wypłukała, a włosy nadal były w super kondycji. Generalnie radzę unikać farb drogeryjnych (Palette zwłaszcza, u mnie szampon do 24 myć trzymał się na włosach chyba z pół roku), a celować w marki fryzjerskie w profesjonalnych sklepach fryzjerskich.
    • ospite2 dziekuje za wszystkie rady... 14.02.08, 18:09
      ...sprobuje z szamponem przeciwlupiezowym, no i pewnie nastepnym razem kupie cos
      lepszego do koloryzacji...

Zastanawiam sie jeszcze, jak teraz zamaskowac odrosty, ale bez efektu trwalej
      koloryzacji. Kiedys uzywalam pianki wella viva, takiej na 6-8 myc i zmywala sie
      po ok 2 tygodniach calkowicie- sadzicie, ze nakladanie czegos takiego ma sens?

No i czy ta pianka zmienila opakowanie? Ja kupowalam ja w takiej wersji:
      www.ciao.co.uk/Reviews/Wella_Viva_Colour_Mousse__67084
      a teraz znalazlam na wizazu tylko taka:
      www.wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=1687
      Czy to ten sam produkt w innym opakowaniu?

Dziekuje za wszystkie rady i pozdrawiam!
    • feel-good tylko tzw. pół-farby fryzjerskie 15.02.08, 11:30
      tylko takie preparaty gwarantują pożądany kolor oraz trwałość do 1 miesiąca
      pozdrawiam
      Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka