Dodaj do ulubionych

kosmetyki Yves Rocher

13.04.16, 22:11
Używacie? Jak oceniacie ich jakość, co mogłybyście polecić?
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: kosmetyki Yves Rocher 13.04.16, 22:20
      Nie przepadam, mam tylko fajny zapach aktualnie od nich. Wykończyłam ostatnio krem pod oczy - nie zauważyłam, żeby cokolwiek zdziałał.
      • wilowka Re: kosmetyki Yves Rocher 13.04.16, 22:34
        a jakie to zapach? Zasadzam się na So Elixir (mogę mieć za punkty) ale nie wiem czy długo się utrzymuje.
        • agni71 Re: kosmetyki Yves Rocher 13.04.16, 22:48
          Neroli - na początku cytrusowy (bardziej jak kwiat pomarańczy, niż cytryna), później ciepły, słodki. Nie jest jakiś super trwały, jak to YR, ale ta nuta zapachowa podpasowała mi.
        • misterni Re: kosmetyki Yves Rocher 13.04.16, 23:24
          Zapachy YR są bardzo trwałe. Mąż twierdzi, że pachną nawet po kilkunastu godzinach, a na włosach, ciuchach znacznie dłużej.
          Ja najbardziej lubię So Elixir Bois Sensuell, Iris Noir oraz Neroli.
          • agni71 Re: kosmetyki Yves Rocher 13.04.16, 23:56
            serio? to może ja na sobie nie czuję...
            • misterni Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 00:07
              Bo to dość typowe, na sobie nie czuć, ale naprawdę nie tylko mąż, ale też kilka osób pytało mnie po kilkunastu godzinach od psiknięcia, czym tak łanie pachnę smile
              • kaz_nodzieja Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 09:12
                A to był płyn do płukania tkanin.
                • goodnightmoon Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 11:18
                  kaz_nodzieja napisał(a):

> A to był płyn do płukania tkanin.

Oczywiscie niemiecki!!! suspicious
                • misterni Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 13:15
                  Nie używam smile
            • semihora Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 13:45
              Ja na sobie Neroli też nie czułam, a także byłam pytana, czym pachnę i to po wielu godzinach od popsikania się.
      • ketra_a Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 16:45
        A jakikolwiek inny działał ?
        • agni71 Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 19:40
          Tak, od Heleny Rubinstein smile Ale mnie na niego nie stać teraz....
    • joa66 Re: kosmetyki Yves Rocher 13.04.16, 22:25
      Podkłady kryjące - dobry stosunek tuszowania do "maskowatości" - nie tuszuje wad idealnie, ale za to wygląda w miarę naturalnie, bez efektu maski teatralnej. Doskonały nie jest, ale jeszcze takiego nie odkryłam.
      • wilowka Re: kosmetyki Yves Rocher 13.04.16, 22:31
        krem nawilżający w promocji za 25 zł hydra vegetal czy coś takiego - w słoiczku - świetny, skóra pije a on mnie nie uczula ani nie zapycha. Dla niego mogłam zrezygnować z aptecznych kremów LRP
    • lola211 Re: kosmetyki Yves Rocher 13.04.16, 22:27
      Lubię.
      Od lat niezmiennie uzywam płynu 2 fazowego do demakijazu oczu- to chyba jedyny kosmetyk jakiejkolwiek marki, który kupuje systematycznie i nie zdradzam z zadnym innym.
      Szampon w formie kremu, niepieniacy sie.
      Lakier do paznokci zelowy.
      Krem do twarzy na noc usuwajacy oznaki zmeczenia.
    • araceli Re: kosmetyki Yves Rocher 13.04.16, 23:25
      Genialny płyn dwufazowy do demakijażu oczu. Reszta ok ale nie powaliła.
    • misterni Re: kosmetyki Yves Rocher 13.04.16, 23:29
      A, mojej młodszej córce kupiłam ostatnio bardzo fajny korektor na pryszcze i delikatny, grafitowy tusz do rzęs. Ma też wodę toaletową Green Tea - śliczny, leciutki zapach dla nastolatki smile
      • arwena_11 Re: kosmetyki Yves Rocher 13.04.16, 23:48
        a dasz nazwe korektora? Muszę córce coś kupić
        • misterni Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 00:05
          Sebo Vegetal
          Pani polecała mi jeszcze inny, też w sztyfcie, chyba się nazywał Zero Default
          • arwena_11 Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 09:31
            dziękismile
    • drinkit Re: kosmetyki Yves Rocher 13.04.16, 23:46
      Owszem, bardzo lubię. Używam antyperspirantów, żeli pod prysznic, szamponu z owsa chyba +odżywka+serum na puszące się włosy, żel pod oczy z serii nawilżającej (niebieska), czasem kremy odżywczo-nawilżające na noc, kremy do rąk, podkład rozświetlająco-nawilżający.
      Nie polecam lakierów do paznokci, tusz do rzęs średni.
      W ciąży jako jedyne zaczęły mi pasować perfumy Neroli - ten zapach oraz inne z serii komponuje dla nich perfumiarz X (nie pamiętam nazwiska), który robi też zapachy dla marek górnopółkowych. Generalnie zapachy YR są dobrze oceniane pod względem kompozycyjnym i jakościowym w rankingach.
      Aha, wszystko kupuję w cenach promocyjnych, regularne są imo zbyt wysokie.
      • agni71 Re: kosmetyki Yves Rocher 13.04.16, 23:57
        Ja się czaję na ten nowy, różany... A neroli kupiłam z polecenia znajomej, bez wąchania wcześniej, i jak rzadko, bardzo mi podpasował smile
    • rosabell Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 05:01
      badziew, ktory udaje luxus. bezczelny, oszukanczy marketing np te wymyslone z kosmosu ceny katalogowe, za ktore i tak nigdy sie nie kupuje, bo to tylko taki chwyt, rzekomo przeciez jest promocja. wieczna promocjabig_grin wiec tak naprawde to sa realistyczne ceny. te ich laskawe dawanie za darmo kremu, ktory podobno jest wart np 100zl. hmm...czyli nie jest nic wart jak tak ochoczo go rozdaja za darmo, bo za darmo to w biznesie nic nie ma.
      do tego niekompetentny, arogancki serwis kompletnie nie szanujacy klienta. i tu wychodzi ta ich pseudo "luksusowosc".
      ogolnie postrzegam te kosmetyki jako komplenie nie dzialajace, o mocno zawyzonych cenach nawet na ichniej wiecznej promocji.
      do tego oszustwo, ze nie testowane na zwierzetach. no z malym szczegolem, rzeczywiscie nie robia tego sami, tylko zlecaja innymwink

jak mi przysylaja te ich natretne, rzekomo super oferty, to od razu laduja w koszu.
      • scarlett74 Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 07:36
        Mam taki samo wrażenie, sprzedawczynie (ok nie w jednym ,ale w każdym YR w którym byłam) wiecznie naburmuszone, nadęte jakby co najmniej u butiku YSL pracowały.Niestety, raz w roku mam tę nieprzyjemność ich odwiedzać, albowiem Mama (no, niestety) lubi ichnią serię bzową...uncertain
        • kaz_nodzieja Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 09:14
          Znam ją i serie bzową, oj znam big_grin Niestety ktoś z rodziny też używa i kiedyś z uprzejmości skomplementowałam.
        • magia Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 09:36
          Wrażenie podobne. Byłam przez wiele lat ich stałą klientką (żele pod prysznic, żele do demkaijażu rumiankowe, kremy), ale od 3 lat moja noga tam nie stanęła i nie stanie.
          Gdy chciałam odebrać nagrodę za 3 poziomy pieczątek, ekspedientka powiedziała, że unieważnia mi kartę bo ma podejrzenie sfałszowania 3 pieczątek. Zerwała naklejkę z karty i oddała pustą. Byłam w takim szoku, że zostawiłam tę kartę na blacie i po-prostu wyszłam.
          • kaz_nodzieja Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 09:38
            Ale chamówa.
      • shell.erka Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 08:10
        Luksusowy? Nieee oni raczej chcą być postrzegani jako eko.
        W życiu bym tej firmy z luksusem nie skojarzyla.
        Dla mnie na zawsze ich logo będzie przypominać liceum i takie małe balsamy kokosowe smile
        • misterni Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 08:34
          Też mi się z luksusem nie kojarzą. Natomiast jak pisałam wyżej, mają całkiem fajną ofertę na perfumy, a z racji tego, że od lat mam manię perfumową, to wiem co mówię. wink Mają kilka takich zapachów, które spokojnie mogłyby stać na półkach z niszowymi zapachami Aninck Goutal, chodzi mi konkretnie o zapachy z serii Secrets d?essences. Pielęgnacyjnych w ogóle nie używam, natomiast nastolatce ostatnio kupiłam kilka tusz i korektor i jest całkiem ok, jak na jej wymagania.
          Co do obsługi, nigdy nie odczułam, żeby panie były naburmuszone i niekompetentne, wręcz przeciwnie. Może to w was coś takiego jest, że wyzwala takie, a nie inne zachowania? Sprzedawczyni też człowiek, należy jej się szacunek.
          • rosabell Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 08:47
            tak, kreuja sie wlasnie na luksusowe eko, a w testach na eko wypadaja slabo. do tego te niby luksusowe salony to nie jakas tam manufaktura. kiedys mi przslali zamiast prezentu (bo im braklo) bon rabatowy, ktory mozna bylo wykorzystac tylko na cene katalogowa, czyli te za ktora faktycznie nigdy sie nie kupuje. zadzwonilam na infolinie i mowie, ze po co mi taki rabat na katalogowa cene jak i tak zawsze przeciez maja promocje. po zdemaskowaniu tegoz marketingu pani...po prostu sie rozlaczylabig_grin
            w salonie kiedys natomiast polki, kosmetyki wszystko bylo wrecz oblepione z brudu, jakby tam od 10 lat stalo. zwrocilam wiec pani uwage (grzecznie!!!) jak tak moze wygladac to bezczelnie zaczela mnie ignorowac metoda zdartej plyty "zycze milego dnia. do widzenia" i krzywy ryj do tego. powiedziala, ze zadzwonie do centrali to powiedziec, to odpowiedziala, ze mam ich pozdrowicuncertain w centrali rowniez zero pokory, tylko musialam podac wszystkie swoje dane szczegolowo i tyle.
            nie, dziekuje, NIC juz od nich nie kupie.
            rzecz sie dziala w Niemczech. nie wiem jak jest w Polsce.
            • misterni Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 13:18
              Ojej, tak fatalnie jest i nadal ich odwiedzasz? big_grin
              W Polsce, tak nie jest smile
              • rosabell Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 14:13
                misterni napisała:

> Ojej, tak fatalnie jest i nadal ich odwiedzasz? big_grin
                > W Polsce, tak nie jest smile
                >
                jakis problem z rozumieniem tekstu? RAZ weszlam do sklepu stacjonarnego i jak bylo wyzej opisalam. od tego czasu wszystko czym mnie probuja zachecic laduje w koszu, bo zazwyczaj przysylaja oferty poczta i pare razy cos zamowilam - porazka.
                a jak widac w tym watku filozofie podejscia do klienta maja w kazdym kraju chyba podobna. zreszta taka tez maja opinie z tego, co czytalam juz wczesniej w necie. bo zastanawialo mnie to, czy to bylo zachowanie incydentalne i mialam pecha czy standard. jak widac po opiniach w tym watku jakos nie zostalam potraktowana wyjatkowo, tylko zgodnie z filozofia firmy, ze klient to frajer, ktorego mozna dymac.
                • misterni Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 14:38
                  No jak widać właśnie w tym wątku, nie wszyscy to potwierdzają. smile
            • semihora Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 13:57
              Im więcej piszesz o swoich problemach, tym bardziej mam wrażenie, że to jednak z tobą coś jest nie tak...
    • lauren6 Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 08:20
      Lubię żele pod prysznic, niektóre kosmetyki kolorowe (palety cieni). Perfumy mają fajne, ale nietrwałe. Kremów itd. nie stosowałam, więc nie wiem.
    • atena12345 Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 08:50
      moim zdaniem poniżej przeciętnej jeśli chodzi o jakość. Ewentualnie niektóre zapachy są ok, ale kremy, balsamy i kosmetyki do makijażu słabe
    • gulcia77 Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 08:50
      Mam dostęp do kosmetyków YR za darmo, więc używam całkiem sporo. Nie zwalają z nóg, ale nie są złe i mnie nie uczulają, co ma swoje znaczenie. Lubię balsam do ciała z owsem, dwufazowy płyn do demakijażu z bławatkiem (tu bym nawet użyła słowa świetny), tusz do rzęs Sexy Pulp, podkład teraz też mam, średnio kryjący, ale ponieważ nie mam ostatnio większych problemów z cerą, to się sprawdza całkiem dobrze. Ostatnie odkrycie - konwaliowy żel pod prysznic. Kocham zapach konwalii, a jest w sumie trudno dostępny w kosmetykach. Wieki temu konwaliową serię miała Lumene, nie wiem jak jest teraz.
    • lacitadelle Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 09:10
      Próbowałam parę razy i kosmetyki pielęgnacyjne kompletnie mi nie pasują. Zapachy mają fajne, ale bardzo nietrwałe.
    • antychreza Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 09:13
      Kiedyś używałam perfum, ale zlikwidowali wszystkie 3 moje zapachy, to przestałam bywać w ich sklepach.
      • babcia.stefa Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 09:34
        Bardzo lubiłam Neblinę i jeszcze takie coś w brązowej buteleczce, waniliowo-czekoladowe? Oczywiście już ich nie ma.
    • iwoniaw Mają żenujące obyczaje traktowania klienta 14.04.16, 09:28
      i dlatego nie chodzę tam z własnej woli praktycznie nigdy. Ostatnio poszłam, bo bliska osoba chciała konkretny kosmetyk w prezencie, zatem trudno, niech ma. I mówicie sobie co chcecie, ale dla mnie z lekka żenujące jest, że wydaję ponad stówę, a pani ekspedientka pyta, czy doliczyć mi reklamówkę (!) No ludzie, jak rozumiem i popieram (!) ekologiczne trendy nie pakowania każdej paczki chusteczek higienicznych do osobnego worka, chodzę na zakupy z własnymi siatkami materiałowymi i rozumiem pytanie o to, czy zapakować zakupy do siatki czy nie (przeważnie mówię, że dziękuję, bo mam swoją torbę), tak żądanie opłaty za foliowy worek w sklepie snobującym się na co najmniej średnią półkę jest co najmniej śmieszne. W głupim sieciowym Rossmannie jakoś nie mają problemu z wliczeniem ewentualnych reklamówek w marżę i udostępnianiem ich klientom wedle potrzeby, a tu takie coś. Zniesmaczyło mnie to strasznie i jeszcze bardziej zniechęciło do tego pseudo-drogeryjnego sklepu.
      • kaz_nodzieja Re: Mają żenujące obyczaje traktowania klienta 14.04.16, 09:31
        Ja byłam wczoraj w zwykłym papierniczym i za zakupy za 15 zł dostałam siatkę za darmo jak poprosiłam.
      • lauren6 Re: Mają żenujące obyczaje traktowania klienta 14.04.16, 10:00
        Reklamówki to u nich te materiałowe torby. Takich nigdzie nie rozdają za darmo, w Rossmanie podobne to 5-6 zł. Foliowych siatek to chyba w ogóle nie mają.
        • iwoniaw Re: Mają żenujące obyczaje traktowania klienta 14.04.16, 12:33
          Nie, reklamówki u nich to nie te materiałowe torby - chodziło o plastikową siatkę z ich logo. No więc podziękowałam uprzejmie i zapakowałam zakupy w coś, co akurat wzięłam z domu, a co dali mi w innym sklepie kiedyś, a co o tym sądzę, to powyżej napisałam. I powtórzę - nie chodzi o samą reklamówkę (którą tak czy owak miałam i w 90% wyjść po zakupy mam), tylko o ich zwyczaj sprzedawania tychże, gdy klient akurat nie ma swojej torby. Gdyby to był dyskont z marchwią i tanim piwem nie raziłoby mnie to, ale jeśli się aspiruje do bycia czymś więcej niż regałem w tymże dyskoncie, to taka polityka jest wręcz śmieszna.
          • lola211 Re: Mają żenujące obyczaje traktowania klienta 14.04.16, 15:32
            To wynika z polityki firmy -dbania o srodowisko.Dla mnie to jest zrozumiale i odbieram to jako konsekwentne kreowanie wizerunku.
            • iwoniaw Re: Mają żenujące obyczaje traktowania klienta 14.04.16, 16:14
              Weź mnie nie rozśmieszaj. Wielka mi ekologia, zdzierać z klienta po parędziesiąt groszy dodatkowo za zapakowanie zakupów w siatkę wartą ułamek tej ceny; dbanie o środowisko to byłoby, gdyby tak jak w normalnych sklepach pytali, czy zapakować - i TEŻ bym odpowiedziała, że dziękuję, mam swoją torbę.

Co sprawiło, że zmieniłaś zdanie przez lata?
              forum.gazeta.pl/forum/w,567,109355934,109355934,platne_papierowe_torby_w_sklepach_.html#p109445698
              lola211 30.03.10, 11:13
              Tylko czekac jak zazadaja zaplaty na stoisku cukierniczym za
              torebke, w która pakuja slodkie bułki czy plastikowy pojemnik na
              ciastka.

Takie praktyki budza we mnie sprzeciw.Podoba mi sie praktyka w
              rossmanie, gdzie kasjerka zawsze pyta, czy torba jest
              potrzebna
              .
              • lola211 Re: Mają żenujące obyczaje traktowania klienta 14.04.16, 16:39
                Alez pytaja czy zapakowac informujac ze jesli tak, to torba kosztuje.
                To zapobiega produkowaniu smieci, bo gdyby nie odplatnosc kazdy by chcial pakowac,ludzie tak maja.Kupujac szminke czy kredke do oczu pakuja je w reklamówke.
              • lola211 Re: Mają żenujące obyczaje traktowania klienta 14.04.16, 16:56
                Zmądrzałam.
                A sklep z kosmetykami to nie odziezówka, wiekszosc towaru miesci sie w torebce, pakowanie w folie tych drobiazgów to nonsens jednak.
                • babcia.stefa Re: Mają żenujące obyczaje traktowania klienta 14.04.16, 22:28
                  Mieści się, ale nie będę nosić w torebce bez dodatkowego zabezpieczenia szamponu czy żelu pod prysznic.
      • babcia.stefa Re: Mają żenujące obyczaje traktowania klienta 14.04.16, 10:56
        O, to, to. Jeden z powodów, dla których przestałam u nich cokolwiek kupować - zarabianie na klientach pod pozorami bycia eko-sreko. Tak samo ostatni raz kupiłam cokolwiek w Reserved, jak domagali się pieniędzy na reklamówki pod pozorem, że to na "ratowanie fok".

Choć całym sercem popieram ograniczenie liczby reklamówek i też noszę wielorazowe na zakupy spożywcze - w przypadku drogerii i sklepów z ubraniami doliczanie klientowi za reklamówkę jest mocnym przegięciem. Produkcja reklamówki kosztuje jakieś 5 groszy, a jak niby mam zabrać ubrania bez reklamówki? W ręce? Przecież nie wpakuję spodni czy bluzki do torby, w której noszę masło, mąkę i ziemniaki, jak rany.
      • misterni Re: Mają żenujące obyczaje traktowania klienta 14.04.16, 13:22
        To u mnie jest odwrotnie - w Rossmannie przy zakupach za 200 - 300 zł, pytają, czy doliczyć reklamówkę, a w YR zawsze dają bez gadania smile
        • iwoniaw Re: Mają żenujące obyczaje traktowania klienta 14.04.16, 13:29
          Dziwne - u mnie w każdym Rossmannie (a są już chyba wszędzie, w każdym CH i na osiedlu w każdym pasażu handlowym) nie pytają, czy doliczyć, tylko czy zapakować do reklamówki (niepłatnej dodatkowo) nawet jeśli kupujesz paczkę waty za 2,80.
          • misterni Re: Mają żenujące obyczaje traktowania klienta 14.04.16, 13:42
            Może i dziwne, ale tak jest. Tak jak pisałam, mnie za to nigdy w sklepie YR (ani we Wrocławiu, ani w Warszawie, ani w Piasecznie) nie spytano, czy doliczyć reklamówkę. smile
            • agni71 Re: Mają żenujące obyczaje traktowania klienta 14.04.16, 15:35
              Dziwne, ze ta sama sieć ma inne zasady w różnych sklepach. Bo u mnie też pytają czy zapakować, nic za to nie doliczają.
              Może jednak cos źle zrozumiałaś?
              • misterni Re: Mają żenujące obyczaje traktowania klienta 14.04.16, 17:07
                A czegóż tu można nie zrozumieć? Za każdym razem pakują mi drobiazgi w male torebeczki reklamowe bez pytania.
                • agni71 Re: Mają żenujące obyczaje traktowania klienta 14.04.16, 19:42
                  Bardziej dziwiłam się, że w Rossmannie co doliczają za torebki.
                  • misterni Re: Mają żenujące obyczaje traktowania klienta 14.04.16, 23:27
                    No właśnie w Rossmannie ostatnio pytają się (miejscowość pod Warszawą) czy DOLICZYĆ reklamówkę.
          • lola211 Re: Mają żenujące obyczaje traktowania klienta 14.04.16, 15:49
            Ja mam z YR same dobre skojarzenia.Mila obsługa, polityka gratisów,katalogi- lubię.
            Kiedys kupilam wode perfumowana Iris.Po miesiecznym noszeniu w torebce pękl korek i zawartosc sie wylala, na szczescie nie w torebce.
            Zadzwonilam na infolinie, bez zbednego gadania przyslano mi zaraz nowy produkt.

I dla odmiany w Rossmannie- kupilam serum w szklanej buteleczce w opakowaniu.W domu otwieram, buteleczka rozsypana w mak(niczym nigdzie nie uderzylam).Poszlam z reklamacja.Usłyszalam, ze wyjatkowo mi wymienia produkt, ale de facto nie powinni ,bo skad maja wiedziec ze to nie ja stłuklam oraz ze na drugi raz powinnam sprawdzac w sklepie zawartosc zafoliowanego pudelka(sic!).Pełna porażka.
    • purchawkapuknieta Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 09:32
      Czasem kupuję (przez net, więc nie wiem, czy ekskluzywne eko sprzedawczynie są naburmuszone). Lubię antyperspiranty, żel pod prysznic (makademia), wazelinkę do ust (makademia), piling do stóp, dzieci myją włosy ich szamponem (tak, tym eko ;P), bo jest bardzo delikatny, córka używa czasem wody do rozczesywania lub odżywki z owsem. Mój nr 1 to

http://www.yves-rocher.pl/public/uimg/product_catalog_425x450/peelingujacy_olejek_do_dloni_57650.jpg
    • agni71 Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 09:35
      Jeszcze sobie przypomniałam, że ostatnio musiałam wywalić ok. 20-letnia kosmetyczke kuferek z YR. Świetna była, ładna, idealna wielkość. Za nic nie mogę znaleźć czegoś podobnego - zazwyczaj są za małe.
    • chocolate_cake Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 09:38
      Nie przepadam. Kilka produktów mnie kiedyś uczuliło. Mam ulubiony płyn do mycia malinowy i jeden błyszczyk. To wszystko.
    • agni71 Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 09:39
      https://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/p7oAAOSwHnFVtQ3V/$_1.JPG?set_id=880000500F

Ktos pamięta Nuit d'Orchidee? Stareńki zapach, ładny, i jak na YR, był trwały.
      • antychreza Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 10:00
        Używałam Orchidei, w takim samym flakonie tylko brązowym. Za czasów PRL rodzina z Francji przysyłała nam w paczkach, a potem kupowałyśmy z mamą już normalnie w sklepach a potem nam zapach ubili sad
        Jak ubili Yrię, to się na nich wypięłam.
    • julita165 Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 09:51
      Ja bardzo lubię ale tylko płyny do kąpieli, żele pod prysznic, płyny do demakijażu, mleczka do ciała, kremy do twarzy. Natomiast zdecydowanie odradzam wszystko do włosów i do makijażu
      • lola211 Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 15:52
        A ja odwrotnie- odradzam płyny do mycia, balsamy- chemiczne zapachy, za to polecam -fajne kosmetyki do włosów i kolorówka(szminki, pudry zwlaszcza wersje limitowane, kredki do oczu, cienie,lakiery zelowe).
    • agni71 Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 10:16
      Ja mam taką teorię, że YR jarają się często osoby, które kupuja również w tych różnych Oriflame'ach i Avonach - kręci je to wybieranie w katalogach, "prezenty", czekanie na paczuszkę itp. atrakcje.
      Żele pod prysznic kiedyś kupowałam dla zapachów, ale stwierdziłam, że nie będę frajerką finansową, i przerzuciłam się na Isanę z Rossmanna. Tez duzy wybór, ładnych zapachów, a cena 2,99 za 300ml, a nie 9,90 za 200 ml (Jardins du Monde, bo po Plaisirs Nature swędziała mnie skóra).
      • jaskiereczka Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 10:29
        Ale to coś złego jak mają taką rozrywkę? smile
        • agni71 Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 10:41
          Niekoniecznie. Może jeśli komus wymknie się to spod kontroli? I zamawia, tylko po to, żeby poczuć ten dreszczyk podekscytowania podczas rozpakowywania?
          • misterni Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 13:24
            Nie zamawiam nic z Avonu i Oriflejmu, bo jakość całkowicie odstaje. Wybrane produkty z YR kupuję stacjonarnie.
      • kim5 Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 13:48
        Ciekawe, ale jakoś się nie potwierdza w moim otoczeniu. YR lubię, a Oriflame i Avonu prawie nie używam.
        Prezenty ignoruję w większości. Nie lubie zbieractwa.
    • goodnightmoon Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 11:23
      Bardzo lubie ich dwufazowy płyn do demakijażu z bławatkiem.
      Oraz olejek pod prysznic z olejkiem arganowym - super!
    • edelstein Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 12:47
      Jak dlac mnie badziew.Wole juz kupic marke wlasna DM.Niz Cos z YR.
    • dziewczyna_z_plazy Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 13:16
      Zaglądam do YR tylko po tusz Sexy Pulp brązowy ( w regularnej cenie ok 19 euro, w promocji ok 9, wiec przyzwoicie ). Byłam raz na depilacji brwi woskiem - kosmetyczka uprzejma i uśmiechnięta. Żaden to luksus, bo ceny kosmetyków porównywalne do oferty supermarketów. Bajdurzenie o eko mnie nie rusza, choć raz za zebrane punkty można było wybrać: badziewna biżuteria czy symboliczny datek na posadzenie drzewka.
      • kim5 Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 13:46
        Bardzo lubię tusz do rzęs w srebrnym, dość pękatym opakowaniu. Uwielbiam też maseczkę SOS i linię hamman.
    • huexido Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 15:51
      Szampony do suchych włosów, przeciw wypadaniu dobrze robią moim i młodego włosom, fajny zapach ma też pokrzywowy, ale mi przetłuszcza.
      Mam też kilka zapachów, ja ich nie czuję ale jak przyjeżdzam po całym dniu do domu to czasem młody lub mąż mówią, że ładnie pachnę, więc z trwałością chyba ok.
    • za_mszowe Re: kosmetyki Yves Rocher 14.04.16, 16:32
      Z YR u mnie sprawdza sie tylko to m.yves-rocher.pl/mleczko_odbudowujace_do_skory_bardzo_suchej mleczko do ciala,szukam promocji typu 1+1 lub rabatow 40%-50%,w przeciwnym razie cena z kosmosu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka