Dodaj do ulubionych

Reklamacja w Auchan - czy ma w ogóle sens?

13.09.10, 14:08
Pierwszy raz kupiłam ewidentną chińszczyznę (pod wplywem chwili) i to był z pewnością ostatni raz. Otóż wczoraj w Auchan synek zgarnął z półki garaż/parking za 30 zł, a ze duży i porządny ma obiecany na Mikołaja, to pomyslałam, że do tego czasu pobawi sie tym. No ale się raczej nie pobawiuncertain Dziś od godziny probujemy to cholerstwo zlożyć i po prostu się nie da! Wszystko się rozpada w rekach, jedna częśc nie pasuje do drugiej, jak już coś sie wciśnie to zaraz wyskakuje... Dziecko rozczarowane, usiłuje jakoś się bawić ale po prostu się nie dasad(( I teraz pytanie: czy ja mogę iść do Auchan i zareklamować to dziadostwo? Pewnie, że 30 zl nie majątek, ale przynajmniej dolożylabym to do lepszego garażu. Tylko czy reklamacja na podstawie "nie da się nawet zlozyć, rozpada się i nic do niczego nie pasuje" jest zasadna? Uznają mi ją? Jakoś szczegolnie nie mam ochoty się z nikim wykłocaćuncertain Acha - garaż nowego już raczej nie poudaje, bo przed skladaniem ponaklejalismy naklejki crying Co radzicie?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Reklamacja w Auchan - czy ma w ogóle sens? 13.09.10, 14:15
      ja bym poszła i choćby nie wiem co, wyszłabym ze zwrotem kasy za dziadowstwo.
      • magda79pn Re: Reklamacja w Auchan - czy ma w ogóle sens? 13.09.10, 14:24
        Idź, dostaniesz kasę bez problemu
        Mój brat kiedyś kupił sobie kierownicę do komputera, pojeździł chyba ze dwa dni i oddał, mówiąc że nie spełnia jego oczekiwań, nikt o nic nie pytał, przyjęli bez problemu i kasę oddali.
    • monikaa13 Re: Reklamacja w Auchan - czy ma w ogóle sens? 13.09.10, 14:27
      Ladnie zlozcie, zapakujcie jak bylo i oddajcie. Powinni przyjac.
      Raz kupilismy jajowar w Auchanie. Super, fajny i tani. Co sie okazalo? Nie mial regulacji gotowania jajek na twardo, miekko. Gotowal tylko na twardo. Oczywiscie to nasz blad, bo nie doczytalismy ale maz poszedl, oddal, oni przyjeli, kase oddali. Zadnych pytan nie mieli.
      • inia25 Re: Reklamacja w Auchan - czy ma w ogóle sens? 13.09.10, 14:51
        akurat auchan jest spoko jeśli chodzi o reklamacje. Kiedyś reklamowałam sanki jak po 1 przejażdżce odpadły deseczki z siedzenia big_grinbig_grinbig_grinbig_grin Przyjeli reklamacje, oddali kase, bo powiedzialm ze nei chce drugich.
      • clio_yaga Re: Reklamacja w Auchan - czy ma w ogóle sens? 13.09.10, 19:57
        monikaa13 napisała:

> Ladnie zlozcie, zapakujcie jak bylo i oddajcie. Powinni przyjac.
        > Raz kupilismy jajowar w Auchanie. Super, fajny i tani. Co sie okazalo? Nie mial
        > regulacji gotowania jajek na twardo, miekko. Gotowal tylko na twardo. Oczywisc
        > ie to nasz blad, bo nie doczytalismy ale maz poszedl, oddal, oni przyjeli, kase
        > oddali. Zadnych pytan nie mieli.

Miał, miał. Tam jest taki pojemniczek i wg miarki na tym pojemniczku lejesz odpowiednią ilość wody. To, że g... na tej miarce widać to już inna sprawa, trzeba brać pod światło żeby było widać znaczki. Ale jajowar już nam służy chyba od pół roku. Kosztował coś około 25 zł.

Co do tematu - w Auchan przyjmują wszelkie reklamacje i zwroty, czasem nawet nieuzasadnione.
    • kroliczyca80 bylam:/ 23.09.10, 00:46
      Poszłam zareklamowac, niestety dopiero dziś, po 10 dniach znalazlam czas. I okazalo sie, że do 7 dni teoretycznie moglam oddac i dostac kasę (teoretycznie, bo w reglaminie stoi że zabawek w Auchan w ogóle nie można oddawac, tylko reklamowac...:/) a po 10 dniach to już zostaje mi tryb reklamacyjny. Dostałam więc do wyboru: wymiana na nowy albo naprawa... Prawie sobie odpuścilam, ale że tylko po to zawlokłam sie do tego Auchan, zdecydowalam się jednak na nowe i podpisalam formularz reklamacyjny. Pani powiedziala, że jak dostanę nowy garaz to sobie go oddam (do 7 dniwink. Albo i nie, może każą mi znowu reklamowaćwink))
      Na razie czekam az się odezwą, mają 14 dni. Eh, za głupotę się placi, trzeba bylo nie brac Chinola z półkicrying
    • marsjanka78 Re: Reklamacja w Auchan - czy ma w ogóle sens? 23.09.10, 07:48
      Witam.
      Ja reklamowałam dwie rzeczy w Auchan, raz zabawkę Fischer która nie działała tak jak powinna a drugi raz misę którą po przyjściu do domu odpakowałam z kartonika i okazało się że ma wadę.
      Po chyba tych 14 dniach sama zgłosiłam się do działu reklamacji z zapytaniem czy reklamacja została rozpatrzona i dostałam kartkę i z nią do działu obsługi klienta po kasę smile także może u Ciebie tak będzie.
    • zato-iczi Re: Reklamacja w Auchan - czy ma w ogóle sens? 30.10.10, 09:08
      I jak udalo sie oddac chinskiego bubla?

Ja mam podobna sytuacje z zabawka ich wlasnej marki, farma ze zwierzetami i bujam sie juz z tym bublem 2 miesiace a auchan w wola parku odrzucil mi dwa razy reklamacje. Zaraz po otwarciu pudelka zauwazylam ze to bubel i rozpada sie w reku, po dwoch dniach pojechalam do nich a tu sie okazuje ze w ogole nie przyjmuja zwrotow zabawek, mozna tylko reklamowac. Chcialam zwrot kasy bo po co mi kolejny taki bubel, bedzie przeciez to samo, naprawa tego jest niemozliwa. Dwa razy odrzucili mi reklamacje i twierdza ze zabawka jest w porzadku. Ide z tym do UOKIK bo nie ma innego wyjscia. Ja swoje oni swoje. Wzieli moja kase i maja mnie gdzies. Ten bubel kosztowal 48 zl.

Ktos tu napisal ze kupil cos, wybawil sie i potem oddal. Jak to mozliwe jak oni w ogole nie przyjmuja zwrotow zabawek? Moze w kazdym auchan jest inaczej.

No. W kazdym razie zabawek wlasnej marki auchan nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka