Dodaj do ulubionych

Materac Hevea snudo czy lateksowy

11.08.12, 00:16
Jestem mamą dwóch urwisów: 2.5 i 4.5. Za kilka tyg. planujemy zakup łóżeczka pietrowego. Potrzebujemy dwa materace (80/180). Zastanawiam sie nad materacami Hevea. Nie jestem jednak zdecydowana, który wybrac: piankowy Snudo czy lateksowy. Stelaże w łóżeczku są przystosowane na wage do 80kg tak wiec nie ma znaczenia czy materac bedzie ważył 5 czy 10 kg. Może ktoś miał taki sam dylemat? A może wybór padł na zupełnie innego producenta? Z niecierpliwością czekam na opinie. Bo przeciez żaden sprzedawca (z całym szacunkiem do sprzedawców) nie doradzi tak dobrze jak drugi rodzicsmile
Obserwuj wątek
    • tempera_tura Re: Materac Hevea snudo czy lateksowy 11.08.12, 08:08
      Mam lateksowy.
      Syn śpi na nim od urodzenia (ma teraz prawie 3 lata).
      Łóżko i spanie to jeden z ulubionych elementów dnia, nie wiem czy ma to związek z materacem.....
      Sama mam lateksowy (po latach męczenia się na badziewnych wynalazkach) i nie położyłabym dziecka na innym. To najwygodniejsze i najzdrowsze rozwiązanie.
      Sam materac jest spoko, nie deformuje się, pokrowiec jest ok.
      • gris_gris Re: Materac Hevea snudo czy lateksowy 11.08.12, 12:22
        Ja też mam lateksowy (zresztą Hevea) i uwielbiam moje łóżko smile Synek ma taki sam w dziecięcym łóżeczku.
        • mamaszkrabaja Re: Materac Hevea snudo czy lateksowy 11.08.12, 12:37
          Tylko, że moje urwisy jak tylko kupimy pietrowe łóżko napewno bedą robic różnego rodzaju eksperymenty np. skakanie na górnym łóżu itp. Czy lateksowy materac to wytrzyma?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka