aguska8009 14.10.12, 15:24 j.w. który polecacie i jaki ewentualnie model, klasyczny wystarczy?prosze o opinię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bbkk Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 29.10.12, 09:52 Podbijam bo jestem zainteresowana Czy jest jakaś istotna różnica pomiędzy tymi filtrami - poza ceną przemawiającą na korzyść Dafi? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 29.10.12, 09:58 po wypróbowaniu chyba kilkunastu różnych filtrow stwierdzam ze dla mnie Brita jest niedościgniona... Odpowiedz Link Zgłoś
afork Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 29.10.12, 10:12 hmmm, jeśli chodzi o dzbanek, to chyba nie ma to znaczenia jakiej jest firmy. Zaś filtry do dzbanków produkuje kilka firm, i np. do dzbanka Brita z filtrami "maxtra" pasują również inne filtry tego typu. Ja mam dzbanek Brita MArella (kształt, pojemność, kolor musisz sama dopasować do potrzeb ). Filtry kupuję różne, ostatnio z Rossmanna (były w promocji -3 szt. za 26 zł). Ja istotnej różnicy pom. filtrami nie zauważyłam, za to różnica pom. wodą filtrowaną a niefiltrowaną jest ogromna. Czajnika np. nie odkamieniałam od roku (nie ma potrzeby), wcześniej co 2-3 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
afork Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 29.10.12, 10:16 aaa...Tobie chyba nie o to chodziło, przepraszam w takim razie ,że się wtrąciłam...O filtrach montowanych do instalacji nie mam bladego pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 29.10.12, 10:19 mi chodzi o filtry dzbankowe Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 29.10.12, 10:24 Najdroższe Brity ale chyba najlepsze( nasze doświadczenie) - dokładnie Brita maxtra..sama sobie wypróbuj. Kupujesz dzbanek i co miesiąc inny wkład- one pasują wszystkie do dzbanków. Są jeszcze filtry Anna Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 29.10.12, 12:26 polecam dzbanek albo dafi albo brita gdyż jakieś bezfirmowe to badziewie. Np nalejesz pełen filtr wody trochę przefiltrujesz i już chcesz wlać bo tylko trochę i szybko potrzebujesz. Nakrywka tak lekko leży, ze pod ciężarem nieprzefiltrowanej wody wypada i woda się wylewa Druga sprawa jesli chodzi o miejsce przez które wlewasz. czasem bywa tam tylko dziurka z kratką ale czasem jest zasuwka. Lepiej to z zasuwką z powodu takiego, ze jak część wody przefiltrujesz a cześć nie to też przez tą dziurkę może przelać się woda nieprzefiltrowana jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 29.10.12, 13:20 Ja zdecydowanie polecam dzbanki i filtry Aquaphor (filtry 5 i 6, nie 15). Jedyny minus taki, że nie są one dostępne w Polsce w sklepach stajonarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 29.10.12, 13:28 Mamy Brite na te niższe wkłady, dzbanek kupujesz z reguły w cenie filtrów. Wybierz jaki Ci się podoba, różnica jest tylko w kształcie i pojemności. A jeszcze te z rossmana wkłady pasują do Brity bez problemów? Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 29.10.12, 13:36 To nic..nieraz taniej albo w podobnej cenie można kupić nowy dzbanek Brity + wkłady niż same wkłady.Śmieję się zawsze z tego. Najlepsze ceny przed wszelakimi świętami Obecnie promocja w Auchanie 4 wkłady Brity za 55 zeta Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 15.01.13, 09:31 nie chcę nowego wątku zakładać, więc spytam tutaj: czy woda (miejska, Warszawa) przelana przez dzbanek Brita nadaje się bezpośrednio do picia, czy trzeba zagotować? Czy Wy pijecie? Odpowiedz Link Zgłoś
ula_19 Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 15.01.13, 10:12 Ja zawsze gotuję, mam Britę (woda śląska) Odpowiedz Link Zgłoś
damafioletowa Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 15.01.13, 11:45 inspiracją do tego pytania była reklama Brity, jaką dzisiaj widziałam w TV. Reklama sugeruje, jakoby można było tę wodę pić bezpośrednio przefiltrowaną, bez gotowania. Reklamęmożecie obejrzeć na jutjub po wpisaniu np: BRITA reklama telewizyjna 2013 Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 15.01.13, 23:07 My pijemy wodę bez gotowania (ale my mamy Aquaphor). Odpowiedz Link Zgłoś
mal-sia Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 18.03.13, 13:16 a jaki dzbanek BRITTA jest największy? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 18.03.13, 13:51 pijemy od razu przefiltrowaną, nie gotujemy. Ponieważ piją tak też moje dzieci to czytałam wiele na ten temat i w różnych źródłach, a nie od mam na forum, którym 'wydaje się' Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: wielki dzbanek- 18.03.13, 20:50 W warszawie pije wode przefiltrowana bez gotowania od dluzszego juz czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
aikotoba Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 20.03.13, 00:38 Sam używam filtrów dzbankowych od 3 lat. Wady: najgorsza jakość wody po przefiltrowaniu i najwyższa cena filtrów. Zalety: mobilne, łatwo dostępne na całym świecie, łatwa kontrola i wymiana wkładu, duży wybór producentów (a filtr filtrowi nierówny). Polecam wpisać na yutubie hasło: Aquaphor Brita Dafi Laica Konkretnych linków nie podam, ale jest polski filmik w 3 odcinkach, gdzie porównane są wkłady filtrujące tych 4 najpopularniejszych firm. Odpowiedz Link Zgłoś
anmaszy Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 11.12.13, 17:41 ja zauważyłam jak już ktoś wyżej pisał, dzbanek raczej obojętnie który (choć też raz miałam ten z kratką tylko i nigdy więcej) ale wkłady tylko od brity. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaoli Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 27.01.14, 20:59 Tylko, że Dafi trzeba wymieniać co miesiąc, a Britę co 3 mce wg instrukcji, więc Brita wychodzi taniej! Odpowiedz Link Zgłoś
gonia0012 Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 27.01.14, 21:42 No chyba coś Ci się pomyliło.Wymienia się co 4 tygodnie .Tak zaleca producent.Jak potrzymasz 3 miesiące,to jakość wody...wątpliwa : ) Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 28.01.14, 08:48 Nie wiem co to za Brita wymieniana co 3 mies... W mojej instrukcji było co miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 09.11.16, 14:01 Dzbanek kupiony z trzema filtrami potrzebuje nowych trzech filtrów co trzy miesiące. Perfidia reklamowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaoli Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 28.01.14, 20:09 Dostałam filtry od znajomej, która mieszka w USA, wcześniej kupowałam Dafi, też byłam w szoku, że 3 mce,ale tak miałam na opakowaniu, sprawdziłam na stronie i wynika, że filtrują od 2-4 mcy (www.brita.com/products/)- polskie Brity trzeba wymieniać częściej? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwina76 Re: aquaphor dlugo filtruje ;/ 13.02.14, 21:24 Potwierdzam - w Bricie co 3 miesiące. Zostałam niedawno obdarowana Britą, ale specjalnie nie czuję różnicy: woda z Brity czy z filtra z lodówki Siemensa. Ta druga tylko chłodniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
ada_12315 Re: aquaphor dlugo filtruje ;/ 14.03.14, 12:45 Ja cierpliwości nie dałam rady się nauczyć. Po 1,5 roku użytkowania wyrzuciłam do kosza, nie wytrzymałam. Postanowiłam zamontować w kuchni filtr Bregus z osmozą i uważam, że o wiele lepsze rozwiązanie. Z dzbankiem trzeba się pomęczyć (miałam Britę), a tutaj luksus- czysta woda o każdej porze. Bardzo dobra w smaku i pewność dokładnej filtracji. Po swoich doświadczeniach stwierdzam, że dzbanki to jedna wielka niewiadoma. Raz postał parę godzin i woda mętna się zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
margot031484 Re: aquaphor dlugo filtruje ;/ 23.06.15, 23:21 Zanim ktoś zakupi filtry lub dzbanki aquaphora dobrze żeby wiedział, że główna siedziba firmy to Petersburg. Jeśli nie popieracie polityki Putina, to nie wspierajcie jego gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
marytna89 Re: Brita czy Dafi, który filtr do wody? 21.01.15, 21:23 Ja mam dzbanek filtrujący z filtrem magnezowym Dafi. Mi ten filtr najbardziej pasuje bo przefiltrowuje wodę i nasyca ją magnezem a ja piję dużo kawy i na diecie jestem, odchudzam się to mi magnez potrzebny jest. Odpowiedz Link Zgłoś