Dodaj do ulubionych

IKEA sofa EKTORP wymiana pokrowca

13.09.16, 10:01
Witam

Jestem posiadaczką sofy 2+2 EKTORP i chcę wymienić pokrowiec na ciemny szary .
Mam pytanie - czy wiecie może - czy ta kanapa kupiona 10 lat temu ma takie same wymiary jak dzisiejsza?
Czy pokrowiec kupiony obecnie będzie pasował na kanapę zakupioną 10 lat temu?
Jeżeli się różni - to o ile?

Dziękuje z góry.
Obserwuj wątek
    • edzia321 Re: IKEA sofa EKTORP wymiana pokrowca 13.09.16, 10:19
      Nowe aktualnie dostępne pokrycia nie będę pasowały. Miałam identyczną sytuację z tym, że sofę 3 osobową. Uzyskałam informację, że dostępne pokrycia są inne i nie będą pasowały. Trzeba szukać na allegro lub ebay pokryć pixbo. To do tych starszych modeli.
      • jestem-teraz Re: IKEA sofa EKTORP wymiana pokrowca 13.09.16, 10:21
        A te różnice może da się zniwelować ? Jakoś?

Zła jestem bo bardzo mi się podoba ten ciemny szary....
        • beverlyja90210 Re: IKEA sofa EKTORP wymiana pokrowca 13.09.16, 10:53
          ciemny szary strasznie sie mechaci, moja mama go ma i po niecałym miesiacu wyglada okropnie, czytłam ze taka jego uroda. Zobacz na dekoria.pl tam jest duzy wybór pokrowców naa Ektorpy ostatnio fajna promocja byla
        • patatajowa Re: IKEA sofa EKTORP wymiana pokrowca 15.09.16, 07:58
          dwa lata temu kupowałam pokrycia na dwójke i trójke nierozkładane, sofy w tym momencie 8-letnie. na dwójke pasowało idealnie, na trójke było za szerokie-ta sukienka wink reklamowałam, wymienili, było to samo.potem dopiero okazało sie ze nie musi idealnie pasowac bo konstrukcjja sofy jest nieco inna. nie zwracałam juz bo chciałam miec komplet, u mnie sofa pod ścianą a różnica w szerokości zniwelowana klamerkami do bielizny i dużą agrafką smile
          potem kupowałam też na jakiejs wyprz zwykłe bałe pokrowce- te najtansze i pasują idealnie. wiec albo były "stare" albo to zalezy od materiału...
    • alojw Re: IKEA sofa EKTORP wymiana pokrowca 13.09.16, 10:34
      Mam dwie sofy ektorp. Jedna kupiona w 2006 druga w 2008. Pokrowce kupione w tym roku pasują idealnie.
      • hugo43 Re: IKEA sofa EKTORP wymiana pokrowca 14.09.16, 11:01
        Ja mam sofę z 2007,pokrowiec kupiłam na allegro,ciemnoszary,o fakturze grubego sztruksu.
        • marminia Re: IKEA sofa EKTORP wymiana pokrowca 14.09.16, 20:47
          W Dekorii pokrowców do starych ektorpow jest masa. Szare tez są smile no i zdecydowanie lepsza jakość niż ikeowskie
    • mariola1968.dwa Re: IKEA sofa EKTORP wymiana pokrowca 15.09.16, 07:08
      Oryginalne pokrycia Ikei nie są idealne,do kazdego modelu Ektorpa kupisz pokrycia w Dekorii,Soferii i Zent-Decor bez względu na rocznik. Pozdrawiam.M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka