zielone_jablko 05.06.09, 19:15 Witam witam właśnie jestesmy na etapie obrączek więc tak się zastanawiam... która firma lepsza? macie jakieś doświadczenia? obie mają w ofercie obrączki jakie nam się podobają, prawie identyczny wzór i cena. Zastanawiamy się gdzie zamówić. Poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b_ogna Re: Apart czy W.Kruk ??? 05.06.09, 19:18 kruk jest lepszy bardziej dostosowuja sie do klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka13 Re: Apart czy W.Kruk ??? 05.06.09, 19:21 wybierając z tych dwch postawiłabym na Kruka. Sprawdz jeszcze red rubin. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Apart czy W.Kruk ??? 05.06.09, 19:23 Ja też polecam Kruka, mam stamtąd dużo biżuterii i wszystko jest piękne i nie ma z nią problemów. Poza tym nie wiem czy jest to regułą ale w Aparcie nie lubię podejścia do klienta. Apart to taka trochę masówka, Kruk też ale mniej. O może wytłumaczę to tak, w Kruku czuję się jak w salonie z biżuterią a w Aparcie jak w sklepie z biżuterią, niby subtelna różnica a jednak odczuwalna. Apart się teraz dość poprawił we wzornictwie ale i tak Kruk jest lepszy. Ale to oczywiście tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska1981aaa Re: Apart czy W.Kruk ??? 05.06.09, 19:34 To ja się wyróżnie i powiem Apart Pierscionek zaręczynowy i bransoletka od narzeczonego poprostu śliczne Chcemy tez obrączki z Aparta. Kruk do mnie nie przemówił ... poprostu nie podoba mi się ich oferta Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Apart czy W.Kruk ??? 05.06.09, 20:58 Ja też wolę Kruka. Raz mnie zawiedli, gdy reklamowałam łańcuszek i miałam focha przez dłuższy czas, ale wybaczyłam im już Dla mnie mają najlepszą ofertę, stylistycznie to jest to co lubię (no może oprócz tych etnicznych kolekcji), obsługa klienta jest pierwsza klasa. W Aparcie obsługa do d. Ile razy tam jestem to są raptem 1-2 osoby z obsługi, i wielokrotnie nikt nawet dzień dobry nie powie, nie mówiąc nawet o zapytaniu czy coś mi podać. Zazwyczaj wychodzę z tego sklepu nieobsłużona. Poza tym mają za dużo (sic!) biżuterii co mi podchodzi pod masówkę czy bazar. W gablotach nauwieszane tych łańcuszków, bransoletek jak na arabskim suku. Im mniej sztuk naraz tym lepiej dostrzec piękno każdej pojedynczej rzeczy. A tak w tłumie giną. Generalnie fatalna ekspozycja towaru, fatalna obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
grelcia81 Re: Apart czy W.Kruk ??? 05.06.09, 21:12 Ja też się wyłamię i powiem, że o niebo wolę Apart, mają ładnijsze wzornictwo, większy wybór, a co do obsługi to nigdy nie miałam żadnych zastrzeżeń. Z Apartu mam pierścionek zaręczynowy i jestem zachwycona, jest dokładnie taki jaki chciałam co do obrączki to robiliśmy je w małym zakładzie jubilerskim i są prześliczne, a pewie też dużo tańsze niż w firmowym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Apart czy W.Kruk ??? 05.06.09, 22:04 w sprawie obrączek nie doradzę, ale w kwestiach ogólnobiżuteryjntych - Kruk. Na plus obsługa, wzornictwo, wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
monikczek79 Re: Apart czy W.Kruk ??? 05.06.09, 22:29 Tylko i wyłącznie Kruk. Polecam historię przejęcia Kruka przez Wólczankę i ponownego przejęcia Wólczanki przez Kruka. Super romantyczna. Bardzo kibicuję tej polskiej marce (w sumie to nie wiem jakiej narodowości jest Apart). Warto dodać, że w Kruku płaci się za sztukę, a nie za wagę wyrobu, obrączka, niezależnie od wielkości kosztuje tyle samo. Na szczęście mój N wie o mojej miłości do Kruka i pierścionek dostałam właśnie stamtąd. Mam na niego dożywotnią gwarancję, mogę go zmniejszać, powiększać, odnawiać ile tylko chce. Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: Apart czy W.Kruk ??? 05.06.09, 23:41 MY tez jestesmy fanami Kruka za to przjęcie Vituli/wolczanki Wczoraj zamowilismy tam obraczki. Pierscionek tez mam z kruka. Podoba mi się to ze jest dozywotnia gwarancja i serwis. Nie to co Apart który głupiej bransoletki nie chce mi zmiejszyć bo oni "nie robia tylko sprzedają". Nic juz więcej u nich nie kupię. Wczoraj po zapoznaniu się z ofertą wszystkich jubilerów w Galeri Mokotów wrócilismy do Kruka i tam zamowilismy. Obsadza mi brylanty w obraczce. I wogóle uwazam ze bardzo tanio kupilismy. Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: Apart czy W.Kruk ??? 05.06.09, 22:38 Ja również polecę Kruka. Apart ma przedewszystkim fatalna obsługę...spostrzeżenie na podstawie kilku salonów w kilku miastach W Kruku obsługa jest dużo lepsza, z Apartu jak juz ktoś wczesniej napisał często wychodze nieobsłużona Z Kruka nie mam wprawdzie obrączek ale inna biżuterię i jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
zielone_jablko Re: Apart czy W.Kruk ??? 09.06.09, 17:14 Dzięki za wszystkie odpowiedzi Ja nie zauważyłam żeby w Aparcie była jakoś wyjątkowo niemiła obsługa. Może to kwestia salonu chociaż w Katowicach są chyba przynajmniej 3 - wszystkie ok. W Kruku jeszcze nigdy nic nie kupowałam stąd moje pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
nocarka Re: Apart czy W.Kruk ??? 09.06.09, 21:00 Apart to dla mnie drożyzna na wyrost. Ostatnio porównywałam ceny obrączek w Aparcie i Yes i wyszło mi, że w Yes za te same zapłacimy 2300 zł (takie jak chcemy, na stronie można sobie samemu zaprojektować) a w Aparcie 7500!!!!!!!!! Z czego te obrączki? Z tego samego, białę złoto, 4 mm, moja z 3 diamencikami (2 mniejsze, 1 większy), z grawerunkiem w środku. Skandal takie ceny! Kruk moim zdaniem, jeśli wybierasz tylko spośród tych dwóch Odpowiedz Link Zgłoś
mama.amelki Re: Apart czy W.Kruk ??? 09.06.09, 21:26 A ja od lat jestem zadowolona z Apartu.Mam od nich pierścionek, obrączki i kilka drobiazgów.Jak potrzebujemy kupić prezent, to zawsze pada na Apart.W Kruku byłam kilka razy, ale jakoś do mnie nie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
nocarka Re: Apart czy W.Kruk ??? 09.06.09, 21:35 Ja jestem naprawdę przerażona ich cenami, bo jakość owszem, sama mam kilka rzeczy, ale podobna jakość jest w YES (też mam kilka rzeczy) a ceny stanowią 1/3 do 50% cen Apartu... Odpowiedz Link Zgłoś
stonka_79 Re: Apart czy W.Kruk ??? 10.06.09, 10:22 rok temu zamawiałam w Schubercie i jestem bardzo zadowolona z moich obrączek. W lipcu trafiłam na obniżkę 30% na wszystkie obrączki Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Apart czy W.Kruk ??? 10.06.09, 12:19 red rubin maja tak kosmiczne ceny ze az niewiarygodne-to nowa forma o ktorej niewiadomo nic kruk to tradycja i klasa apart to masowka, jak wchodze do ich sklepu to moja wizyta trwa 2, 5 sekundy panstwo z marketingu lubia jedynie bawic sie na mega exklusiv party z A. Kreglicka /ostatnio sesja na jachcie w monte carlo/ foty beznadziejne, kreglicka chuda jak anorektyczka, a bizuterii na nich nie widac wcale... zajeliby sie obsluga klienta bo ta nie istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Apart czy W.Kruk ??? 10.06.09, 12:26 monikapers napisał: > red rubin maja tak kosmiczne ceny ze az niewiarygodne-to nowa forma o ktorej > niewiadomo nic Na pierścionek zaręczynowy dostałam w Red Rubin 30% zniżki, a na obrączki 20%. Tak było 3 lata temu. O nic nie prosiliśmy, sami dali. Ceny od razu zrobiły się sympatyczniejsze i ogólnie było miło. Ale my nie dlatego zdecydowalismy się na tę firmę, bo dawali jakieś upusty. O tym dowiedzieliśmy się dopiero przy zapłacie. Po prostu wybraliśmy to co nam się najbardziej podobało. Jeśli by nam coś wpadło w oko w Kruku to byłby Kruk, czy inny Apart. Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Re: Apart czy W.Kruk ??? 10.06.09, 13:26 Hmm, a czy koniecznie musicie kupować w tych największych sieciówkach jubilerskich? Mniejsze sklepy jubilerskie często są tańsze, a wzrornictwem nie odbiegają od normy. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Apart czy W.Kruk ??? 10.06.09, 14:22 Co kto lubi, moim zdaniem trochę odbiegają ale i tutaj można znaleźć perełki. Jeśli ja mogę coś powiedzieć, to można się rozejrzeć po jakiś sklepach-galeriach artystów jubilerów, tam są przeważnie ciekawe obrączki, ale to jak ktoś chcę coś oryginalnego, bo jak klasyczne to w większości dobrych sieciówek zrobią je bardzo dobrze. Co do Yes, to też lubię, mam stamtąd Charms'y i są super. Obrączki niektóre mają bardzo fajne, zwłaszcza te z serii ekskluzywnej, podobają nam się te za 11 tys, ale nas nie stać, jak się dorobimy, to sobie na 10 rocznicę ślubu kupimy. Odpowiedz Link Zgłoś
agatarus Re: Apart czy W.Kruk ??? 12.06.09, 11:30 Z tych dwóch zdecydowanie KRUK!my kupiliśmy obrączki z Kruka i jesteśmy zadowoleni, ale gdybyśmy teraz podejmowali decyzję kupilibyśmy obrączki z YES. Mam dwa pierścionki z tej firmy(zaręczynowy i z okazji pierwszej rocznicy ślubu) i złoto z tej firmy jest zdecydowanie najlepszej jakości, wcale się nie rysuje, mimo że podobno to ta sama próba. POLECAM YES! Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: Apart czy W.Kruk ??? 12.06.09, 13:14 MOj pierscionek z kruka tez się nie rysuje ale ja mysle ze pierscionki nosimy rzadziej niz nosisz obraczke. Ja zdejmuje pierscionek po powrocie do domu a obraczki raczej zdejmowac nie bede, dlatego łatwiej o porysowanie i to nie zaleznie od firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
a_nick.pl Re: Apart czy W.Kruk ??? 12.06.09, 13:23 Mój pierścionek zaręczynowy od Kruka, z białego złota noszony jest codziennie od niemal roku. Ciągle wygląda pięknie. Być może dlatego, że mam nawyk zdejmowania biżuterii w drzwiach mieszkania Obrączki też kupiliśmy u nich. Odpowiedz Link Zgłoś
maryshaa Re: Apart czy W.Kruk ??? 12.06.09, 19:11 Mam pierścionek zaręczynowy z Kruka. Jestem bardzo zadowolona z obsługi, bo nie było żadnego problemu z dopasowaniem rozmiaru pierścionka.... okazał się za duży Odpowiedz Link Zgłoś
a_nick.pl Re: Apart czy W.Kruk ??? 12.06.09, 20:51 Mój też jest za duży, mój przyszły mąż przedobrzył. Zwierzył się sprzedawczyni, że zamierza oświadczyć się w tropikach i wspólnie uradzili powiększyć zamówienie o jeden rozmiar. Upał miał mu rzekomo utrudnić założenie mi pierścionka Przemęczę się jeszcze 2 miesiące, w potem pierścionek powędruje na środkowy palec. Jego miejsce zajmie obrączka we właściwym rozmiarze - 13. Odpowiedz Link Zgłoś
l1un Re: Apart czy W.Kruk ??? 23.06.09, 11:13 moi drodzy kupiliście wyroby które tak naprawdę są jednorazówkami wyprodukowanymi w chinach i Indiach przez dzieci i kobiety za miseczkę ryżu, ich wyroby nie maja nic wspólnego ze złotnictwem niemożna ich ani pomniejszyć ani powiększyć wstyd i jeszcze raz wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Apart czy W.Kruk ??? 23.06.09, 11:17 Czego nie można pomniejszyć albo powiększyć? Mnie zmniejszono o rozmiar pierścionek w Kruku bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 zdecydowanie Kruk 23.06.09, 11:18 ma fajniejsze 'opcje' - dożywotnie 'czyszczenie' obrączek (gratis), prezent ślubny (dostaliśmy dwie filiżanki) Obrączki mamy prawie rok i nic się nie dzieje. Nie ścierają się, nie tracą koloru - nosimy codziennie, ściągamy tylko do sprzątania. Odpowiedz Link Zgłoś
zenka122 Re: Apart czy W.Kruk ??? 12.02.16, 11:47 W.Kruk ma fatalną obsługę klienta. Na odpowiedź na zgłoszenie mailowe czeka się po kilka tygodni i piszę tu o odpowiedzi na samego maila, a rozwiązanie problemu to kolejne kilka tygodniu. Do tego spróbujcie do nich zadzwonić, jak się uda w ciągu jednego dnia, by ktoś tam łaskawie odebrał telefon to cud. Do tego biżuteria nie jest warta tych pieniędzy. Zdecydowanie za drogie jak na tak fatalną jakość i żenującą obsługę klienta. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś