Dodaj do ulubionych

odkurzacz piorący- czy warto kupić

20 lat temu
poradźcie mi bo nie wiem czy kupić. Mam w domu wykladzinę dywanową i dywany i
mają ju ż lekkie plamy i wogóle warto by je wyczyścić i tam się zastanawiam
czy wyprać je odkurzaczem czy też wynająć kogoś z takim odkurzaczem niech mi
wypierze. do tej pory dywany prałam ręcznie pianą ale chciałam sobie ułatwić
życie. Jak sprawdzają się odkurzacze piorące powiedzcie z własnego
doświadczenia. z góry dziękuję za rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: ginajolka Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      mam od kilku lat taki odkurzacz.Wypranie dywanu takim odkurzaczem to wcale nie
      lekkie zajecie,ale wydaje mi sie ,ze pierze sie dokladniej.Ostaqtnio,
      korzystajac z pieknej pogody postanowilam wyprac dywan welniany na podworku
      zlewajac go woda ze szlaufa.Okazalo sie,ze tak nasiaknal woda ,ze nie moglismy
      go z mezem podniesc.Kiedy piore dywan moim odkurzaczem -wieczorem-to rano jest
      suchy.Mam tez nadzieje ,ze te wstretne roztocza unieszkodliwiam.
      • Gość: psuk Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
        Ja zastanawiam sie nad zakupem duo wodnika z Zelmera tylko nie wiem czy on robi
        tylko pianę i pierze czy równeież płuka - czyli ściąga pianę i wypłukuje. Czy
        po takim praniu odkurzaczem już tylko suszy sie dywan - czy jeszcze płuka ???
        Czy taka wykłądzina po takim praniu nie będzie mokra kisłą przez parę dni i nie
        zaśmierdnie się ???
        • Gość: kukuryku Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
          Podnoszę bo również jestem zaciekawiona !!!!!!!
          • Gość: ona Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
            Up!
            • j2334 Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić 20 lat temu
              Duo-wodnik Zelmera? nigdy! Starych zanieczyszczen nie ruszy.
              • Gość: psssuuuk Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
                A co macie przeciwko duo wodnika z Zelmera ??
                • Gość: gość Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
                  Wypowiedzcie się właściciele bo się też sadzę na zakup wodnika
                  • basia.z Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić 20 lat temu
                    Miałam wodnika w jego pierwszej, fatalnej, wersji, więc może teraz jest już
                    lepiej.
                    Wady:
                    - bardzo niewygodny w użyciu codziennym: ciężki; za każdym razem trzeba było
                    prać i suszyć jego filtr gąbkowy - ręcznie ściagać z jego fafluny - ohyda
                    - wąż do prania bardzo szybko przestal się nadawać do użytku - nie wchodzila
                    złączka do wody, nawet młotkiem; wylądował w końcu w koszu. Poza tym moim
                    zdaniem dywan byl niedoprany, vanishem wyczyścilam lepiej.
                    Zalety:
                    - odkurzał dobrze, filtrowal też, mam teraz zwykly, to widzę różnicę

Ogólnie: jako odkurzacz - na 3+, do prania - kilka użyć i po praniu
                    Szkoda pieniędzy i czasu.
    • chipcia13 Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić 20 lat temu
      Up
      • queenie Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić 20 lat temu
        podnosze, gdyz i ja mam zamiar kupic odkurzacz pioracy, ale sie
        wacham.Słyszalam, ze wcale nie piora tak dokladnie jakbysmy sobie zyczyły.
        Kto ma inne zdanie na ten temat?
        Jaki typ jest okey?
        • Gość: ginajolka Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
          MOj ma 6lat, firmy -Gissowatt.jest duZy i ciężki i wkurza mnie ,że zamontowanie
          tych wszystkich elementów zajmuje dużo czasu.Przyznaję jednak,że pierze dobrze.
    • zona_jarka Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić 20 lat temu
      Nie warto mam taki i wcale nie pierze.
      • queenie Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić 20 lat temu
        Zadnej firmy odkurzacza nie warto kupowac?
        Czyli pozostaje nam czysczenie piana na kolanach
        lub zawozenie dywanow do pralni
        a wykładziny?
        zamawiac firme pioraca do domu.
        Wychodzi na to, ze odkurzacze piorace to tylko chwyt reklamowy
        i strata pieniedzy.
        • renebenay Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić 20 lat temu
          Mam od dobrych 7 lat i jestem zadowolny bo jestem niezalezny,dywany ,kanape i
          fotele piore co 2-3 miesiace,materace co miesiac itd.
          • Gość: Marcela Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić IP: 217.96.28.* 20 lat temu
            Zapewne nie jestem autorytetem w tej mierze, ale pytana odpowiem.
            NIE WARTO kupować takiego odkurzacza!
            Duży wydatek a korzyść znacznie mniejsza od spodziewanej.
            • gaballa Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić 20 lat temu
              Z moich wieloletnich doświadczeń wynika, że nie warto.
    • Gość: gufiowa Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Witam,ja miesiąc temu kupiłam odkurzacz piorący firmy ZELMER WODNIK TRIO 619.5
      E-WP i jestem bardzo zadowolona z jego funkcji,gdyż mogę oprócz prania dywanów
      czyścić nim panele i gumolit.W sklepie cena takiego odkurzacza to 600,00.Mam
      wykładzinę dywanową bardzo jasną o wielkości 24m2,więc jest co prać ,ale
      poszło szybciej niż sądziłam.Polecam ten sprzęt,bo za czyszczenie w pralni
      musiałabym zapłacićok.500,00,więc nie warto zawracać sobie głowy.Pozdrawiam.1
      • Gość: ssacrac Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić IP: 217.98.102.* 20 lat temu
        Witam mam pytanie jaki odkurzacz kupiłaś , bo zastanawiam się nad kupnem
        KARCHER SE 3001, w necie do 1000 pln. można go kupić. Nie wiem czy warto .
        Pozdrawiam
        • Gość: jolab Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
          podtrzymuję pytanie
        • Gość: brace Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić IP: *.2-0.pl 19 lat temu
          własnie taki kupiłam rodzicom ale z tego co wiem jeszcze nic nie prali tylko
          odkurzali ;) więc proszę o opinie uzytkowników bo chcę sie utwierdzić w
          przekonaniu że był to dobry zakup
        • amelia791 Re: odkurzacz piorący- czy warto kupić 19 lat temu
          Karcher warto kupić, wierz mi kiedyś zajmowałam się sprzedażą odkurzaczy
          piorących. Karcher jest najlepszy właśnie do prania, natomiast do samego
          odkurzania z roztoczy najlepszy jest Kirby, ale cena też jest powalająca. Kirby
          tez pierze ale już nie tak dobrze jak Karcher.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka