Dodaj do ulubionych

jak aplikować

17.08.10, 11:59
Pytanie może banalne, ale w serwisach pracy jest możliwość w
niektórych ogłoszeniach wysłania aplikacji na maila albo poprzez
funkcję aplikuj bezpośrednio na stronie. Jaka opcja jest lepsza czy
tak naprawdę nie ma to znaczenia?
Jeśli się ma okres wypowiedzenia 3 miesiące,a pracodawcy zawszy
szukają pracowników od zaraz, jak wybrnąć z tego problemu. Można się
dogadać z obecnym pracodawcą o przyspieszenie zakończenia umowy za
porozumieniem stron, czy należy w takim przypadku uzyskać od
przyszłego pracodawcy umowę przedwstępną jako zapewnienie, że
pracodawca zatrudni Cię.
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: jak aplikować 18.08.10, 10:07
      Kiedys szukalam pracy, znalazlam przez agencje, przyszly pracodawca
      wyslal info do agencji, ze mnie zatrudni, do mnie dzwonil z
      potwierdzeniem..

Po czym.. nie zatrudnil.

Nie wiem czy na stanowiska asystenckie tak chetnei pisza jakies
      umowy przedwstepne, spotkalam sie zas z tym na stanowiska
      menedzerskie.
    • dodek-on-line Re: jak aplikować 18.08.10, 13:50
      Nie sluchaj madziulec, bo ona sie nie zna. Pewnie dlatego jej nie zatrudnili,
      czemu sie zreszta nie dziwie... Moge ci doradzic, ze najlepiej rozstawac sie w
      zgodzie, czemu sprzyja oczywiscie dbanie o prawidlowe stosunki w pracy. Po
      prostu kiedy znajdziesz inna prace to porozmawiaj z szefem i to w koncu tez
      czlowiek, wiec powinien sie zgodzic na rozwiazanie umowy za porozumienie stron.
      Ale tu powinnas byc zabezpieczona i dlatego zanim zrezygnujesz z jednej umowy to
      powinnas podpisac druga umowe. Nie jest to nic dziwnego, ja to doceniam
      dziewczyny, ktore sie cenia i twardo negocjuja, bo wiem, ze to beda dobre
      pracownice a nie takie "cieple kluchy". Mow po prostu drugiemu pracodawcy
      otwartym tekstem, ze chcesz miec umowe nim zrezygnujesz z poprzedniej pracy. To
      normalne, ze broni sie wlasnych interesow a UCZCIWEGO pracodawcy nie bedzie to
      dziwilo. Wiem, ze niektore moje dziewczyny byly na tyle cwane, ze mialy
      podpisana umowe z nowym pracodawca z klauzula, iz jesli on zerwie umowe to placi
      kare umowna (to moze byc np. pensja trzymiesieczna itp., jak sie dogadacie
      zreszta). To funkcjonuje, wiec nie daj robic sie w balona jak agresywna
      madziulec tylko walcz!
      • dodek-on-line Re: jak aplikować 18.08.10, 13:54
        dodek-on-line napisał:

> Wiem, ze niektore moje dziewczyny byly na tyle cwane, ze mialy
        > podpisana umowe z nowym pracodawca z klauzula, iz jesli on zerwie umowe to plac
        > i
        > kare umowna (to moze byc np. pensja trzymiesieczna itp., jak sie dogadacie
        > zreszta).

Przy tej klauzuli chodzilo oczywiscie o przedwczesne zerwanie umowy z winy
        pracodawcy, np. praca zaczyna sie 1.09.2010, umowa o prace juz podpisana a tu
        30.08.2010 dostajesz telefon, ze jednak nie zatrudnimy pania, bo np. firma
        znalazla lepsza osobe albo ma problemy finansowe itp. Wtedy wg tej klauzuli
        pracodawca placi ci kare umowna a ty masz chociaz pieniadze i nie musisz na
        gwalt szukac pracy. Nie tak jak madziulec, ktora wykiwali, bo nie umie negocjowac.
        • madziulec Re: jak aplikować 18.08.10, 14:20
          No coz ;)
          I nie tak jak kochanki dodka-on-line ;) ktore nigdy nei mialy zadnej
          umowy ;)
          pewnego dnia robily test krwi i .. kicha...
          • dodek-on-line Re: jak aplikować 18.08.10, 16:46
            madziulec napisała:

> No coz ;)
            > I nie tak jak kochanki dodka-on-line ;) ktore nigdy nei mialy zadnej
            > umowy ;)

WSZYSTKIE moje kochanki, przyjaciolki i zony byly robotne i mialy dobre umowy.
            Czesto to dzieki mnie znajdowaly dobra prace, bo im pomagalem jak umialem. I z
            tego jestem dumny. Jak dziewczyna jest wartosciowa to dlaczego w nia nie
            zainwestowac, dlaczego jej nie pomoc nawet jesli nasz zwiazek jest tylko na
            krotko? Madziulec tego nie zrozumie, bo jest gruba ohydna stara panna o
            smierdzacych stopach, ktorej nikt nie chce.

> pewnego dnia robily test krwi i .. kicha...
            >

Musialbym byc madziulcem z malej wiochy, gdzie wszyscy sluchaja sie ksiedza, ze
            kondomy to grzech. Nic nie slyszalas o zabezpieczaniu sie przed chorobami
            przenoszonymi droga plciowa? Zreszta mnie wiele kobiet chce usidlic na
            dzieciaka, sam wiem ze pare mi klamalo, ze bierze tabletki a nie bralo - stara
            polska metoda zmuszenia do slubu na dziecko:-( Wiec tym bardziej trzeba uzywac
            kondomow jak sie jest takim rozchwytywanym mezczyzna jak ja.
            • beautiful1 Re: jak aplikować 18.08.10, 17:15
              Dodek

A jakie Ty zajmujesz stanowisko, że masz tyle asystentek, które Cię
              tak uwielbiają, jaki interes prowadzisz, jeśli możesz zdradzić?
              • dodek-on-line Re: jak aplikować 18.08.10, 18:16
                beautiful1 napisała:

> Dodek
                >
                > A jakie Ty zajmujesz stanowisko, że masz tyle asystentek, które Cię
                > tak uwielbiają, jaki interes prowadzisz, jeśli możesz zdradzić?

Niektore juz sa gdzies indziej, np. u moich kolegow. Ja mam kilka biznesow,
                ogolnie to: deweloperka, salony samochodow i udzialy w pewnej szkole prywatnej.
                Na razie nie szukam asystentki ale moze potem dla ciebie cos sie znajdzie.
                • marta.tp Re: jak aplikować 19.08.10, 11:53
                  Dodek to te twoje panny takie przechodnie, najpiejw były u ciebie
                  potem u kolegów....co za mało płaciłeś i przeniosły się w lepsze
                  rejony? a te twoje biznesy to pewnie chlew, traktor i szkółka leśna
                  ja myślę że masz tylko jeden interes i w dodatku maleńki

WSZYSTKIE moje kochanki, przyjaciolki i zony byly robotne i mialy
                  dobre umowy.
                  > Czesto to dzieki mnie znajdowaly dobra prace, bo im pomagalem jak
                  umialem. I z
                  > tego jestem dumny. Jak dziewczyna jest wartosciowa to dlaczego w
                  nia nie
                  > zainwestowac, dlaczego jej nie pomoc nawet jesli nasz zwiazek jest
                  tylko na
                  > krotko? Madziulec tego nie zrozumie, bo jest gruba ohydna stara
                  panna o
                  > smierdzacych stopach, ktorej nikt nie chce.
            • madziulec Re: jak aplikować 19.08.10, 15:23
              Widzisz, gdybys mial choc odrobine wiedzy to bys wiedzial, ze
              prezerwatywy nie chronia przed chorobami przemoszonymi droga
              plciowa ;)

Ale oczywiscie jedyne co potarfisz to obrazac kobiety, bo to dla
              Ciebie cholernie nobilitujace, dopiero wtedy pryszczaty
              zakompleksiony facetus czuje sie przystojny, bogaty i atrakcyjny ;)))

Najfajniejsze, ze ZADNA z nas nie musiala NIGDY pisac o tym, ze ma
              kochankow, ze jest atrakcyjna, ze jest super. TY za to MUSISZ
              podkreslac to w KAZDYM poscie, musisz podkreslac to, ze ktos inny
              jest nikim, co dobitnie swiadczy, ze jestes nikim.

Wylecz pryszcze a potem opowiadaj co masz jeszcze ;0 Chetnei slucham
              bajek ;)
              Bardzo lubie czytaj je dziecku na dobranoc. Od dzis zaczne mu
              opowiadac o takim zakompleksionym dzieciaku neostardy, ktory przyjal
              pseudonim dodek-on-line. Nikt go nei lubil, wiec wyzywal sie na
              kobietach, bo zadna go nei chciala. Byl gruby, pocil sie,
              smierdzial, wiec nikt nigdy nei chcial sie z nim bawic. Kazdy
              patrzyl na niego z odraza. Kiedys zakochal sie w pieknej
              dziewczynie, ale ta go odtracila, bo nei chciala miec brzydkiego,
              smierdzacego pryszczatego i grubego zakompleksionego faceta. Wybrala
              normalnego, ktory ja kochal i szanowal.

Chcesz dalej???

Ah nie ;0 Nie chcesz.
              Znow bedziesz mnie wyzywal i probowal obrazic.

PS
              Gratuluje wyrwania sie z malej wichy. Tylko takie osoby zwracaja
              uwage na pochodzneie. osoby z miasta NIGDY nie zwroca uwagi na to
              skad ktos jest, a ci, ktorzy wlasnie przyjechali zrobic kariere beda
              innym uniemozliwiac ;)))

Tak wiec opowiadaj dalej swoje historyjki. Wiesz, ja to mawiam, ze
              papier, szczegolnie ten pixelowy cholernie duzo zniesie...
        • gadziulinka Re: jak aplikować 19.08.10, 12:09
          dodek-on-line napisał:

>> 30.08.2010 dostajesz telefon, ze jednak nie zatrudnimy pania, bo
          np. firma

a nie "nie zatrudnimy pani"? dopełniacz(kogo? czego?) od PANI nadal
          jest PANI a nie PANIA
          • dodek-on-line Re: jak aplikować 19.08.10, 19:21
            Zazdrosnice. :-) Pewnie byscie chcialy miec taka pozycje spoleczna jak ja,
            dodek. No coz, nie dla psa kielbasa... Wy jestescie tylko sekretarkami i jak sie
            zestarzejecie to was wywala z tej pseudoroboty. Bo prawdziwa praca tego nazwac
            nie mozna.
            • gadziulinka Re: jak aplikować 20.08.10, 09:14
              Przynajmniej nie mamy takuch przeciągów w głowie jak ty, dodek. I
              nam na starość przynajmniej ta nasza inteligencja zostanie, a tobie
              co? hemoroidy
            • madziulec Re: jak aplikować 20.08.10, 10:14
              dodek-on-line napisał:

> Zazdrosnice. :-) Pewnie byscie chcialy miec taka pozycje spoleczna
              jak ja,
              > dodek. No coz, nie dla psa kielbasa... Wy jestescie tylko
              sekretarkami i jak si
              > e
              > zestarzejecie to was wywala z tej pseudoroboty. Bo prawdziwa praca
              tego nazwac
              > nie mozna.

Skomentuje to tylko tak..
              Czlowiek zajmujacy pewne stanowiska "legitymuje sie" nie tylko kasa,
              ale tez i pewnym zachowaniem.
              Niestety, dodek-on-line nie pretenduje nawet to stanowiska
              pomywacza, a co dopiero do stanowiska jakiegokolwiek dyrektora, nie
              wspominajac o prezesie czy dyrektorze.

Bywajac na tym forum leczy swoje zapyziale kompleksiki, bo jest mu
              piekielnie przykro, ze jak dotad niestety wlasni enie ma 3 firm,
              chmary sekretarek, nie ma gabinetu z widokiem na Statue Wonosci, nie
              wspominajac o prywatnym odrzutowcu i wielu innych sprawach ;)

Jak dla mnie biedny czlowiek. Ale nie finansowo. Emocjonalnie.
              • dodek-on-line Re: jak aplikować 20.08.10, 10:26
                madziulec napisała:

> Skomentuje to tylko tak..
                > Czlowiek zajmujacy pewne stanowiska "legitymuje sie" nie tylko kasa,
                > ale tez i pewnym zachowaniem.

Zwlaszcza po twoim zachowaniu widac dlaczego NIE ztrudnili ciebie. Bo jak ten
                twoj szef zobaczyl jaka arogancka baba jestes to stwierdzil, ze nie bedzie psul
                sobie renomy firmy. Pewnie twoj wyglad tez nie zachecal do zatrudnienia:
                zaniedbanej baby nikt nie zatrudni.

> Niestety, dodek-on-line nie pretenduje nawet to stanowiska
                > pomywacza, a co dopiero do stanowiska jakiegokolwiek dyrektora, nie
                > wspominajac o prezesie czy dyrektorze.

Nie obrazaj pomywaczy! W przeciwienstwie do ciebie pomywacze pracuja!!!! I to
                ciezko pracuja!

>
                > Bywajac na tym forum leczy swoje zapyziale kompleksiki, bo jest mu
                > piekielnie przykro, ze jak dotad niestety wlasni enie ma 3 firm,
                > chmary sekretarek, nie ma gabinetu z widokiem na Statue Wonosci, nie
                > wspominajac o prywatnym odrzutowcu i wielu innych sprawach ;)

Jedyne czego nie mam to prywatny odrzutowiec, ale moze kiedys kupie sobie...
                P.S. Co to jest "Statue Wonosci"??????????????????????? Jak nasekretarke,
                obecnie bezrobotna, to popelniasz karygodne bledy? Albo niedowidzisz i musisz
                zmienic okulary albo ci sie rece trzesa? W kazdym badz razie od SEKRETARKI
                wymaga sie bezblednego pisania. I po raz kolejny powtorze: pewnie tez i dlatego
                cie nie zatrudnili.

>
                > Jak dla mnie biedny czlowiek. Ale nie finansowo. Emocjonalnie.
                >

Jak dla mnie to jestes biedna, nieatrakcyjna kobieta wyzywajaca sie4 na tym forum.
                • madziulec Re: jak aplikować 20.08.10, 12:43
                  Problem, ze Ty nie wiesz gdzie i CZY pracuje ;))

Mozliwe, ze wlasnie siedzisz naprzeciw mnie i jestes pryszczatym
                  chloptasiem, smierdzacym potem sprzed tygodnia ;)
                  Mam takiego kolege w pracy. O ;) Bardzo lubi podgryzac wszystkich, a
                  kobiet nie znosi w szczegolnosci, chyba dlatego, ze ze swoja
                  fizjonomia (trudne slowo) pewnie u wiekszosci nie mialby szans.

Czepianie sie, ze nie uzywam polskich znakow jest nieco zalosne ;)
                  Szczegolnie, ze chwilke pozniej uzywasz czegos co
                  jest "nasekretarke", co jest tworem nowomowy pewnie, wiec przyganial
                  kociol garnkowi, jak to mawialo sie dawniej ;)
                  Nie wspominajac juz o tym "sie4".

Przykro mi dodusiu, ze musisz swoje frustracje wylewac na tym forum,
                  ze tylkow ten sposob mozesz osiagnac satysfakcje wyobrazajac sobie
                  nas, super fajne, wyksztalcone babki, pracujace w ekstra firemkach,
                  fajna kase ;)
                  I robiace kariere ;))))

Ciao babe ;)

PS
                  Zawsze bede powtarzac: czlowiek ze wsi wyjdzie zawsze, wies z
                  czlowieka nigdy. Ty zawsze pozostaniesz prostakiem, mimo, ze
                  bedziesz pisac i kreowac swoj wizerunek kim to nie jestes ;)))
                  I tak panienki przejrza Twoje posty i zaraz zobacza prostego pajaca,
                  ktory nawet po polsku nie skleci kilku zdan, jest tylko pozerem,
                  ktory musi swoje frustracje gdzies wylac ;)
                  I nei jhest to pierwsze forum, gdzie tak robisz.
                  • dodek-on-line Re: jak aplikować 20.08.10, 18:37
                    madziulec napisała:

> Problem, ze Ty nie wiesz gdzie i CZY pracuje ;))

Sekretarka wypisujaca glupoty o godzinie 12 jak np. ten post? Przeciez widac ze
                    jestes bezrobotna znudzona stara panna.

>
                    > Mozliwe, ze wlasnie siedzisz naprzeciw mnie i jestes pryszczatym
                    > chloptasiem, smierdzacym potem sprzed tygodnia ;)
                    > Mam takiego kolege w pracy. O ;) Bardzo lubi podgryzac wszystkich, a
                    > kobiet nie znosi w szczegolnosci, chyba dlatego, ze ze swoja
                    > fizjonomia (trudne slowo) pewnie u wiekszosci nie mialby szans.

Ja kocham kobiety ale nie lubie BAB takich jak ty. Poza tym nie wierze, ze ty
                    pracujesz.

>
                    >
                    > Czepianie sie, ze nie uzywam polskich znakow jest nieco zalosne ;)
                    > Szczegolnie, ze chwilke pozniej uzywasz czegos co
                    > jest "nasekretarke", co jest tworem nowomowy pewnie, wiec przyganial
                    > kociol garnkowi, jak to mawialo sie dawniej ;)
                    > Nie wspominajac juz o tym "sie4".

Ja nie aspiruje do bycia sekretarka ktorej placi sie m.in. za poprawnosc
                    jezykowa. Pewnie dlatego jestes BEZROBOTNA, bo nie opanowalas podstaw jezyka
                    polskiego.

> Przykro mi dodusiu, ze musisz swoje frustracje wylewac na tym forum,
                    > ze tylkow ten sposob mozesz osiagnac satysfakcje wyobrazajac sobie
                    > nas, super fajne, wyksztalcone babki, pracujace w ekstra firemkach,
                    > fajna kase ;)
                    > I robiace kariere ;))))

Wcale nie uwazam, ze jestes super fajna ani ze jestes wyksztalcona. Widac tez ze
                    jestes pazerna na "fajna kase". K-urwy tez zarabiaja duzo - interesuje cie to? W
                    twoja kariere nie wierze, jestes zbyt tepa na kariere przez duze K. Mozliwe ze
                    gdzies pasiesz krowy i mlodsza siostra pokazala ci jak wysyla sie maile i pisze
                    posty. Dlatego siedzisz caly czas w gazeta.pl i piszesz dyrdymaly.
                    >
                    > Ciao babe ;)
                    Co to jest "babe"???????????????????????????????????????????

>
                    > PS
                    > Zawsze bede powtarzac: czlowiek ze wsi wyjdzie zawsze, wies z
                    > czlowieka nigdy. Ty zawsze pozostaniesz prostakiem, mimo, ze
                    > bedziesz pisac i kreowac swoj wizerunek kim to nie jestes ;)))
                    > I tak panienki przejrza Twoje posty i zaraz zobacza prostego pajaca,
                    > ktory nawet po polsku nie skleci kilku zdan, jest tylko pozerem,
                    > ktory musi swoje frustracje gdzies wylac ;)

Moje kobiety nie sa panienkami! To sa subtelne damy w porownaniu do ciebie,
                    aroganckiej baby.

> I nei jhest to pierwsze forum, gdzie tak robisz.

Ciesze sie, ze tak sie napalilas na mnie, ze mnie sledzisz po innych forach. Ale
                    nie jestem zainteresowany: aroganckie agresywne stare panny interesujace sie
                    "fajna kasa" i "kariera" nie sa dla mnie:-/
                    • madziulec Re: jak aplikować 20.08.10, 19:45
                      Wiesz dodusiu.. Prostakiem sie zawsze pozostanie.
                      Bez wzgledu, czy napiszesz swoj post o 16:46 czy 13:50 ;)

i nic tego nie zmieni.

Po prostu.
                      A ze dodatkowo strasznie starasz sie, bym zwrocila na Ciebie uwage, bo juz poza
                      mna NIKT na Ciebie nie zwraca uwagi i kazdy Cie olewa to pozwol, ze zrobie to
                      samo i potraktuje Cie jak rasowego trolla.

Tak wiec bedzie to ostatni post, na ktory odpowiedzialam.
                      Bo juz mi sie nie chce rozmawiac z prostakiem i chamem.
                      • dodek-on-line Re: jak aplikować 21.08.10, 20:30
                        madziulec napisała:

> Wiesz dodusiu.. Prostakiem sie zawsze pozostanie.
                        > Bez wzgledu, czy napiszesz swoj post o 16:46 czy 13:50 ;)

Oszukujesz swojego pracodawce jesli piszesz w godzinach pracy!!!! Choc ja i tak
                        sadze, ze jestes bezrobotna!

>
                        > i nic tego nie zmieni.
                        >
                        > Po prostu.
                        > A ze dodatkowo strasznie starasz sie, bym zwrocila na Ciebie uwage, bo juz poza
                        > mna NIKT na Ciebie nie zwraca uwagi i kazdy Cie olewa to pozwol, ze zrobie to
                        > samo i potraktuje Cie jak rasowego trolla.
                        >
                        > Tak wiec bedzie to ostatni post, na ktory odpowiedzialam.
                        > Bo juz mi sie nie chce rozmawiac z prostakiem i chamem.

Super! W koncu sie ode mnie odczepisz. Bo tak to caly czas najezdzalas na mnie i
                        urzadzalas krucjaty przeciwko mnie. Nawet mialas stworzyc nowe forum dla
                        sekretarek ale CI SIE NIE UDALO:-)))) I dlatego sie ciskasz, bo jestes
                        nieudacznica. Wiec sie ode mnie odczep!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka