Dodaj do ulubionych

Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego ruszenia

05.03.05, 00:13
Było wiecej osob niz pierwszym razem. Zaczęto także mówić o konkretach.
Pomysłów jest dużo, zapału także. Teraz sprawy są omawiane wsród znajomych, w
rodzinach i reklamowane jest w szerszych kręgach.
Obserwuj wątek
    • dogtr Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 05.03.05, 00:23
      Dzięki ubott.1, ze przyszedłeś, było miło mi Ciebie poznać :-)

dogtr

roztocze.net/newsroom.php/18485.html
      • czuk1 Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 05.03.05, 09:10
        Ubottcie. Kiedy nie mogł bym być na nastepnych spotkaniach możesz mnie
        reprezentować. Warto by wiedzieć jednak o terminach tych spotkań. mariusz
        • ubott.1 Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 05.03.05, 18:15
          Nastepnym razem czuku to ja juz Cie o nim poinformuje osobiscie i pojdziemy
          razem.
          • users1 Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 05.03.05, 23:33
            ... i mnie też, proszę
            W.2
            • ubott.1 Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 06.03.05, 00:31
              Alez oczywiście usersie. Bedzie z nas swietne trio forumowe.
              • users1 Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 06.03.05, 07:28
                Tyle, że jak do tej pory, piątek i do tego jeszcze 17 bardzo mi nie pasują ;(((
                Miłej Niedzieli
                W.2
                • ubott.1 Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 06.03.05, 16:22
                  Nic sie nie martw usersie, niedlugo zapewne bedziemy umawiali sie w mniejszych
                  grupach albo tez spotkania ustalimy w innych dogodniejszych terminach.
                  • hubertus_zamoscicus Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 07.03.05, 08:04
                    będzie z nas udany sądzę kwartet :)
                    • czuk1 Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 07.03.05, 18:06
                      To początek mojego zinteresowania tematem , mimo tego że na wlaściwym forum
                      (tam gdzie apel powstał) zniecheciła mnie jakaś Ramos stawiając warunek, że w
                      stowarzyszeni uprzyszłym mogą byc tylko....ludzie bez przeszłości idoświadczeń
                      politycznych.
    • omeg1 Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 07.03.05, 20:11
      Pokręcę troszkę nosem i powiem swoje...
      Ja tu widzę przedwyborcze manipulacje, po prostu kiełbasą mi tu śmierdzi.
      Może nie mam racji, sam z chęcią się zaangażuję w ten proekt bo wydaje mi się
      być jedynym rozsądnym od dłuższego czasu, ale jak okaże się ze za tym stoją
      nowi kandydaci na stołki i tylko szukają poparcia to wtedy dopiero zrobi się
      rewolucja! Głowy polecą.
      • demkel Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 07.03.05, 20:32
        Coraz więcej ludzi ma w stosunku do tej inicjatywy takie same obiekcje.
        Widać nieufność wobec ludzi starających się wybić ponad przeciętność jest w
        naszym społeczeństwie bardzo mocna zakorzeniona.
        A szkoda, bo w ten sposób można zabić najlepsze inicjatywy.
        Z drugiej strony może i jest w tym trochę racji.
        Możw przydała by się jasna deklaracja osób organizujących tą akcję że nie będą
        kandydować w żadnych wyborach, i nie przyjmą żadnej ewentualnej posady we
        władzach miasta.
        • omeg1 Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 07.03.05, 20:47
          Heh, ale to też w ostatecznym rozrachunku będzie błąd. Bo skoro do czegoś dojdą
          taką inicjatywą to by wcielić to w życie nalezało by mieć większe możliwości
          działania niż pisanie na forach dyskusyjnych i organizowanie spotkań. Trzeba
          jednak mieć ten stołek albo dojście do niego bo społeczna inicjatywa często ma
          związane ręce. Trzeba decydenta który popchnie ostatecznie sprawę. Deklarując
          nieprzyjmowanie posad i niekandydowanie w wyborach odcina się od tych
          możliwości. Trzeba by tu znaleźć jakiś złoty środek.
          • hubertus_zamoscicus niebieskie ruszenie 08.03.05, 07:57
            gdbybyście poczytali forum roztocze.net znaleźlibyście tam odpowiedzi na wasze
            pytania i watpliwości.odsyłam to żródła.

nie będę się poraz n-ty powtarzał jakie jest moje zdanie w tej kwestii i jakie
            są przyczyny takiego obrazu tej SPOŁECZNEJ a nie politycznej incjatywy (odsyłam
            do źródła)

nikt nie może dziś deklarować (co uważam za bezsensowny gest) że ludzie
            związani ze stowarzyszeniem (czy to pośrednio czy bezpośrednio) będą zasiadali
            w Ratuszu. w końcu jak się Wam nie podoba rzeczywistość to jakimi środkami
            chcecie ją zmieniać? marudzeniem? narzekaniem?
            ale o tym jeszcze za wcześnie mówić - na dziś nikt nie pcha się do władzy, jest
            to inicjatywa założona przez ludzi pracujacych, uczących się lub studiujących.
            nikomu nie chce się rządzić miaste. raczej obieramy kierunek jako społeczna
            grupa nacisku na włądzę, być może nawet organizacja typu "watch dog".

ze swej strony mogę tylko zapewnić że nie mam kompleksu sprawowania władzy i
            nie będę się o nią nigdy w politycznych strukturach zabiegał.
            • omeg1 Re: niebieskie ruszenie 08.03.05, 17:58
              Nigdy nie mów nigdy. A może akurat byś się nadał i sprawdził i mógł wiele
              zrobić dla miasta. Powodzenia w dzialaniach, postaram się zajrzeć na następne
              spotkanie bo ostatnio czas mi nie pozwolił i zacząć aktywnie z Wami działać.
    • ubott.1 Do czuka ! 09.03.05, 17:08
      Drogi czuku ja sądze jednak, że bardzo nam sie przyda Twoja obecność. Masz
      dużą wiedzę co i kiedy w Zamościu było planowane i czemu nie wyszło. Nikt nie
      broni nikomu dostępu do działania. To jest tylko ruch społeczny a nie
      polityczny, nie dążymy do władzy czy też stworzenia jakiejś organizacji
      politycznej. Stąd nasze oświadczenia o nie pchaniu sie do polityki. Ja uważam,
      że to ma byc ruch społeczny ktory ma na celu poprawę tego w Zamościu czego nie
      robią władze, co jest bolączką zamościan i to nie wyciągając reki po jałomużnę
      z ratusza. Owszem także bedziemy patrzec na rece władz, monitować ich do
      działania a nie rzucać kiełbasę wyborczą by dostac sie do stołków.
      Jeżeli bedą takie zmiany w stowarzyszeniu sam jako pierwszy odejdę od niego.
      • koziorozka Do Czuka ! 09.03.05, 17:50
        Rozumiem Czuka, ale zgadzam sie z Usersem. Rewolucjonisci są młodzi, maja zapał
        i siłę, ale muszą sami popelniać swoje błędy. Dobrze im życzymy, więc warto
        samemu sie zgłosić, zaproponowac im swoją wiedzę i umiejetnosci. Służyc
        życzliwą pomocą, ale nie pchać się mocno ze swymi koncepcjami. Jak zechcą
        posłuchać jakiejś rady, to super. Jak nie - trudno, może przy innej okazji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka