ubott.1 05.03.05, 00:13 Było wiecej osob niz pierwszym razem. Zaczęto także mówić o konkretach. Pomysłów jest dużo, zapału także. Teraz sprawy są omawiane wsród znajomych, w rodzinach i reklamowane jest w szerszych kręgach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dogtr Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 05.03.05, 00:23 Dzięki ubott.1, ze przyszedłeś, było miło mi Ciebie poznać :-) dogtr roztocze.net/newsroom.php/18485.html Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 05.03.05, 09:10 Ubottcie. Kiedy nie mogł bym być na nastepnych spotkaniach możesz mnie reprezentować. Warto by wiedzieć jednak o terminach tych spotkań. mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
ubott.1 Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 05.03.05, 18:15 Nastepnym razem czuku to ja juz Cie o nim poinformuje osobiscie i pojdziemy razem. Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 05.03.05, 23:33 ... i mnie też, proszę W.2 Odpowiedz Link Zgłoś
ubott.1 Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 06.03.05, 00:31 Alez oczywiście usersie. Bedzie z nas swietne trio forumowe. Odpowiedz Link Zgłoś
users1 Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 06.03.05, 07:28 Tyle, że jak do tej pory, piątek i do tego jeszcze 17 bardzo mi nie pasują ;((( Miłej Niedzieli W.2 Odpowiedz Link Zgłoś
ubott.1 Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 06.03.05, 16:22 Nic sie nie martw usersie, niedlugo zapewne bedziemy umawiali sie w mniejszych grupach albo tez spotkania ustalimy w innych dogodniejszych terminach. Odpowiedz Link Zgłoś
hubertus_zamoscicus Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 07.03.05, 08:04 będzie z nas udany sądzę kwartet :) Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 07.03.05, 18:06 To początek mojego zinteresowania tematem , mimo tego że na wlaściwym forum (tam gdzie apel powstał) zniecheciła mnie jakaś Ramos stawiając warunek, że w stowarzyszeni uprzyszłym mogą byc tylko....ludzie bez przeszłości idoświadczeń politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
omeg1 Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 07.03.05, 20:11 Pokręcę troszkę nosem i powiem swoje... Ja tu widzę przedwyborcze manipulacje, po prostu kiełbasą mi tu śmierdzi. Może nie mam racji, sam z chęcią się zaangażuję w ten proekt bo wydaje mi się być jedynym rozsądnym od dłuższego czasu, ale jak okaże się ze za tym stoją nowi kandydaci na stołki i tylko szukają poparcia to wtedy dopiero zrobi się rewolucja! Głowy polecą. Odpowiedz Link Zgłoś
demkel Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 07.03.05, 20:32 Coraz więcej ludzi ma w stosunku do tej inicjatywy takie same obiekcje. Widać nieufność wobec ludzi starających się wybić ponad przeciętność jest w naszym społeczeństwie bardzo mocna zakorzeniona. A szkoda, bo w ten sposób można zabić najlepsze inicjatywy. Z drugiej strony może i jest w tym trochę racji. Możw przydała by się jasna deklaracja osób organizujących tą akcję że nie będą kandydować w żadnych wyborach, i nie przyjmą żadnej ewentualnej posady we władzach miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
omeg1 Re: Odbyło sie drugie spotkanie niebieskiego rusz 07.03.05, 20:47 Heh, ale to też w ostatecznym rozrachunku będzie błąd. Bo skoro do czegoś dojdą taką inicjatywą to by wcielić to w życie nalezało by mieć większe możliwości działania niż pisanie na forach dyskusyjnych i organizowanie spotkań. Trzeba jednak mieć ten stołek albo dojście do niego bo społeczna inicjatywa często ma związane ręce. Trzeba decydenta który popchnie ostatecznie sprawę. Deklarując nieprzyjmowanie posad i niekandydowanie w wyborach odcina się od tych możliwości. Trzeba by tu znaleźć jakiś złoty środek. Odpowiedz Link Zgłoś
hubertus_zamoscicus niebieskie ruszenie 08.03.05, 07:57 gdbybyście poczytali forum roztocze.net znaleźlibyście tam odpowiedzi na wasze pytania i watpliwości.odsyłam to żródła. nie będę się poraz n-ty powtarzał jakie jest moje zdanie w tej kwestii i jakie są przyczyny takiego obrazu tej SPOŁECZNEJ a nie politycznej incjatywy (odsyłam do źródła) nikt nie może dziś deklarować (co uważam za bezsensowny gest) że ludzie związani ze stowarzyszeniem (czy to pośrednio czy bezpośrednio) będą zasiadali w Ratuszu. w końcu jak się Wam nie podoba rzeczywistość to jakimi środkami chcecie ją zmieniać? marudzeniem? narzekaniem? ale o tym jeszcze za wcześnie mówić - na dziś nikt nie pcha się do władzy, jest to inicjatywa założona przez ludzi pracujacych, uczących się lub studiujących. nikomu nie chce się rządzić miaste. raczej obieramy kierunek jako społeczna grupa nacisku na włądzę, być może nawet organizacja typu "watch dog". ze swej strony mogę tylko zapewnić że nie mam kompleksu sprawowania władzy i nie będę się o nią nigdy w politycznych strukturach zabiegał. Odpowiedz Link Zgłoś
omeg1 Re: niebieskie ruszenie 08.03.05, 17:58 Nigdy nie mów nigdy. A może akurat byś się nadał i sprawdził i mógł wiele zrobić dla miasta. Powodzenia w dzialaniach, postaram się zajrzeć na następne spotkanie bo ostatnio czas mi nie pozwolił i zacząć aktywnie z Wami działać. Odpowiedz Link Zgłoś
ubott.1 Do czuka ! 09.03.05, 17:08 Drogi czuku ja sądze jednak, że bardzo nam sie przyda Twoja obecność. Masz dużą wiedzę co i kiedy w Zamościu było planowane i czemu nie wyszło. Nikt nie broni nikomu dostępu do działania. To jest tylko ruch społeczny a nie polityczny, nie dążymy do władzy czy też stworzenia jakiejś organizacji politycznej. Stąd nasze oświadczenia o nie pchaniu sie do polityki. Ja uważam, że to ma byc ruch społeczny ktory ma na celu poprawę tego w Zamościu czego nie robią władze, co jest bolączką zamościan i to nie wyciągając reki po jałomużnę z ratusza. Owszem także bedziemy patrzec na rece władz, monitować ich do działania a nie rzucać kiełbasę wyborczą by dostac sie do stołków. Jeżeli bedą takie zmiany w stowarzyszeniu sam jako pierwszy odejdę od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Do Czuka ! 09.03.05, 17:50 Rozumiem Czuka, ale zgadzam sie z Usersem. Rewolucjonisci są młodzi, maja zapał i siłę, ale muszą sami popelniać swoje błędy. Dobrze im życzymy, więc warto samemu sie zgłosić, zaproponowac im swoją wiedzę i umiejetnosci. Służyc życzliwą pomocą, ale nie pchać się mocno ze swymi koncepcjami. Jak zechcą posłuchać jakiejś rady, to super. Jak nie - trudno, może przy innej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś