dardil 08.09.07, 10:27 W końcu zachód dotarł do naszego zaścianka.Będzie gdzie robić zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwiat_paproci Re: Tesco w Chełmie 08.09.07, 17:37 Ja jakoś do tej pory głodna nie chodziłam, a na zakupy do Lublina jeździć też nie trzeba było raczej ;) Zaś co do cywilizacji, to jeszcze długo ona do nas nie zawita, dopóki mierzyć się ją będzie liczbą supermarketów przypadającą na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Tesco w Chełmie 08.09.07, 19:42 Widzę Kwiatuszku że lobbujesz za maluczkimi ? ;-) Dobra z Ciebie kobiecina. Ale ja, zimny drań wolę Tesco. A jeszcze bardziej bym wolał żeby trójkąt Rejowiecka- Lubelska był jakoś sensownie zagospodarowany. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Tesco w Chełmie 16.09.07, 09:59 Nie lobbuję za maluczkimi (no może troszkę ;)), jedynie odniosłam się do tezy zawartej w pierwszym poście, że do tej pory w Chełmie nie było sklepów z jedzeniem i że supermarkety = cywilizacja :) Wg mnie, w Chełmie powinny się znajdować duże sklepy, ale na obrzeżach miasta lub nawet za miastem, tak by nie stanowić zagrożenia dla małych sklepików, bo wkrótce wybierając się po głupią marchewkę zostanie nam poszukiwanie jej wśród dziesiątków regałów i czekanie 20 minut przy kasie. Duże sklepy służą do dużych zakupów, na które i tak każdy jedzie samochodem. Co do Makro, to jest to wielka HURTOWNIA, więc nie wiem, co w tym dziwnego, że właściciele sklepów z Chełma robią tam zakupy :) A Telepizza jest wyjątkowo niedobra, więc nie rozumiem, po co komuś tak bardzo się do niej spieszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marcylrex Re: Tesco w Chełmie 08.09.07, 21:56 zapraszam Cię do Lublina w soboty lub w piątkowe popołudnie do Makro lub do innego marketu i masz jak w banku ze spotkasz tam tych największych przeciwników marketów w Chełmie. A dla czego to może TY mam wyjaśnisz to..?? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Tesco w Chełmie zamiast Leader Price 09.09.07, 10:35 Będzieci musieli się najpierwa zadowolic miniaturka Tesco. Na wielkopowierzchniwe nie ma szans Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie zamiast Leader Price 09.09.07, 20:00 Nie no zupełna głupota tomkujot,wystarczy podjechać do byłego leader prica i obejrzeć planszę -"przepraszamy,remont,otwarcie w pażdzierniku".Jest to biała plansza z tym napisem ,jednak widnieją na niej typowe dla supermarketów "stokrotki" właśnie te kwiatuszki.Tak więc nie rozsiewaj plotek jak nie wiesz co tam będzie.Kolejny chłam _stokrotka.Na szczęście jest światełko w tunelu dla Tesco w Mai.Pozdro for all. Odpowiedz Link Zgłoś
ole707 Re: Tesco w Chełmie zamiast Leader Price 10.09.07, 07:41 W tesco sprzedawczyni daje za darmo czy o tyłu??? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Tesco w Chełmie zamiast Leader Price 10.09.07, 09:46 Głupota to nie jest- ponieważ Tesco - wykupiło Leader Price. ale faktycznie nie jest roztrzygniete co ze sklepami prowadzonymi na zasadzie franszyzy Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie zamiast Leader Price 10.09.07, 12:57 Leader Price w Chełmie (na wolności) był sklepem franczyzowym a ten obok Mai był typową sieciówką.Z tego powodu nie powstało tam Tesco jak w innych placówkach lidera tylko supermarket Lider ,czyli jakieś badziewie z cenami wyższymi od Alberta.Teraz będzie tam kolejne badziewie firmy eldorado pod szyldem "stokrotka",przypominam że już jedna w Chełmie jest na os.zachód.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Tesco w Chełmie zamiast Leader Price 10.09.07, 14:42 Miałem na mysli Leader Express na Gwarku- również jest zamkniety. Czy nie uważacie że na południe od al Armii Krajowe - nie jest cos za dużo różnych Biedronek, Plusów i innych badziewiastych sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie zamiast Leader Price 10.09.07, 18:33 Szczerze mówiąc nigdy nie widziałem tego mini lidera ale wiem że taki format Leader Prica istniał.Dobrze że w końcu coś drgnęło w tym mieście może w końcu to Tesco będzie.Ciekawi mnie jeszcze kiedy w końcu otworzą tą Telepizzę nad nową Biedronką -napis dawno wisi a telepizzy nima:-) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorakagi Re: Tesco w Chełmie zamiast Leader Price 11.09.07, 14:52 dardil napisał: > Ciekawi mnie jeszcze kiedy w końcu otworzą tą Telepizzę nad now > ą > Biedronką -napis dawno wisi a telepizzy nima:-) Moj znajomek jest tam zatrudniony. Na pytanie kiedy otwierają odpowiada niezmiennie we wrześniu. Niedlugo sie doczekasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorakagi Re: Tesco w Chełmie zamiast Leader Price 11.09.07, 14:52 Byles w Stokrotce Premium w Lubelskiej Plazie ? Odpowiedz Link Zgłoś
avalon111 Re: Tesco w Chełmie zamiast Leader Price 18.09.07, 21:29 dardil napisał: Kolejny chłam _stokrotka.Na szczęście jest światełko w tunelu dla > Tesco w Mai. A ja po pobycie w Plazie w Lublinie i między innymi w Stokrotce, doszłam do wniosku, że to nie szyld sklepu świadczy o zaopatrzeniu sklepu. W żadnym chełmskim sklepie nie ma takich luksusowych towarów jak widziałam w Stokrotce. Estetyka wnętrza też nie pozostawia powodów do narzekań. Odpowiedz Link Zgłoś
rgar Re: Tesco w Chełmie 10.09.07, 14:41 A ja "pojadę" jeszcze dalej - Warszawa. Przeciwników z Chełma tam też nie brakuje. I zapewniam, ze nie zwiedzają stolicy, no chyba, że zakupy w wielu centrach handlowych można nazwać zwiedzaniem:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcylrex Re: Tesco w Chełmie 10.09.07, 19:17 Może ktoś by mnie oświecił, czemu w Chełmie nie może być sklepu typu REAL, TESCO itp, a w takiej metropolii jak Włodawa o Krasnymstawie nie wspomnę mogą być??. W takim mieście jak Hrubieszów w tym roku powstanie dwa sklepy powierzchni pow. 1000 m2 Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie 11.09.07, 11:56 Dawno,dawno temu radni chełmscy uchwalili ustawę dot. budowy sklepów wielkopowierzchniowych do 800m2 i tak zostało.Oznacza to że nie można w Chełmie budować większych. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorakagi Re: Tesco w Chełmie 11.09.07, 14:54 Będzie wiekszy - ten dla Wilka przy Rejowieckiej. Ale to chyba jednorazowa akcja bo w Chełmie ciezko liczyc na to by pozwolono na uczciwa konkurencje. Odpowiedz Link Zgłoś
marcylrex Re: Tesco w Chełmie 13.09.07, 17:19 masz rację, bo gdzie by sprzedawali nasi "HANDKOWCY" towar zakupiony w Realu czy też Makro. NIkt by im nie kupiło po tej cenie jak sam może kupić tam Odpowiedz Link Zgłoś
ole707 Re: Tesco w Chełmie 14.09.07, 07:15 Od kiedy to radni uchwalają ustawy. Od ustaw jest Sejm. Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie 14.09.07, 14:55 Tak wogóle to w naszym mieście przydała by się Galeria Handlowa z prawdziwego zdarzenia.Najlepiej w centrum miasta okolice boiska za kościołem w centrum miasta (po co kościołowi tak duży teren?)lub teren po byłym pogotowiu opiekuńczym przy partyzantów. Odpowiedz Link Zgłoś
leniwy_wiesniak Re: Tesco w Chełmie 15.09.07, 21:42 zgadza się, ale samorząd może przyjąć np. odpowiednią _uchwałę_ Odpowiedz Link Zgłoś
ole707 Re: Tesco w Chełmie 16.09.07, 09:19 To chcecie franciszkanom zabrać teren i przekazać cudzoziemcom ??? To ciekawe. W minionych czasach nacjonalizowano, ale nikt nie przekazywał terenów firmom zagranicznym, oprócz oczywista ambasady ZSRR Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie 17.09.07, 15:40 Chodzi o to że w dzisiejszych czasach każda piędż ziemi w centrum jest na wagę złota.po co franciszkanom taki nieużytek a zachodni inwestor zapłaci za niego fortunę. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Tesco wybuduje firma z chełma 17.09.07, 15:52 Właśnie ogłosili nabór pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Tesco w Chełmie 17.09.07, 15:54 I co z tego. Myślisz ze jak bdzie uchwała - to bedzie tam moznma budować. a co na to włąsiciel. A to nie jest teren franciszkanów tylko szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
albertoo2 Re: Tesco w Chełmie 24.09.07, 21:26 jak widać w takich metropoliach jak włodawa czy krasnystaw jak napisał szanowny pan MARCYLREX żyje sie o wiele ciekawiej niz w chełmie Odpowiedz Link Zgłoś
ole707 Re: Tesco w Chełmie 25.09.07, 19:02 Przecież można się przenieść!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie 21.09.07, 21:27 Byłem na miejscu ,widziałem ,robota idzie pełną parą więc już nie martwię się o to że w Chełmie będzie pierwszy hipermarket z prawdziwego zdarzenia .Nawet jeżeli będzie to adaptacja istniejącego obiektu to jedna z najbogatszych firm w europie jaką jest Tesco zrobi z tej "budy" cacko.Jedyne co mnie martwi to ta pozostałość po Biedronce bo ktoś tam zrobił ciuchland i znajduje się to obecnie poza placem budowy więc zapewne ten koszmarek zostanie.Niedaleko szykuje się nam kolejne Centrum Handlowe w dawnym Obuwiu.Tu będzie pole do popisu bo budynek ma ponad 20 tys.m2 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Tesco w Chełmie 22.09.07, 20:09 Qrcze !! A co z trójkątem Rejowiecka- Lubelska ? Dlaczego wszystkie inwestycje są tak daleko ode mnie ? ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie 23.09.07, 10:12 Nie sugerujesz chyba że bliżej Ci będzie do Felicity w Lublinie?A tak na poważnie to trwa przecież przekształcanie terenu pod inwestycję Wilka właśnie w tym miejscu o którym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie 24.09.07, 19:35 Wiadomo narazie że hipermarket spożywczy,kręgielnia dobra restauracja i co najważniejsze Multikino. Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie 24.09.07, 19:36 dardil napisał: > Wiadomo narazie że hipermarket spożywczy,kręgielnia dobra restauracja i co > najważniejsze Multikino. Tylko czy radni się zgodzą:-( Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Tesco w Chełmie 27.09.07, 08:12 Lol, już widzę, jak pędzą, żeby w Chełmie multikino budować ;DDDD W Chełmie do kina chodzi w porywach do 20 osób, więc zejdźcie na ziemię. Na dobrą architekturę też bym nie liczyła, bo raczej nie połakomią się na zatrudnienie w takiej dziurze jak nasze miasto dobrego architekta, szkoda im pieniędzy. To nie Poznań, Łódź albo Wrocław. Raczej walną takiego kloca jak Plaza w Lublinie, chyba, że wam się ona podoba. Także, łudźcie się dalej, że ktoś zechciał nagle wyrwać Chełm z szarej egzystencji i charytatywnie wybudować disneyland ;D Nie mam nic przeciwko centrum handlowemu, tylko znając życie, to będzie biedne centrum na miarę biednego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Tesco w Chełmie 27.09.07, 10:14 Zazdroszczę Ci cynizmu Kwiatuszku. W Twoim wieku do naprawdę osiągnięcie. Je tez staram się być taki. Mam też pewne osiągnięcia. Zajęło m to duuuużo więcej czasu. Jesteś dla mnie wzorem. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Tesco w Chełmie 27.09.07, 16:18 Jaki tam cynizm, ja po prostu nie lubię demagogii, a tu widzę, że wszyscy walą nią na prawo i lewo. Najlepiej rzucić nośne hasełko, roztoczyć romantyczną wizję i rzucić pod dyskusję. Widać ten region tak lubi (po wynikach wyborów też zresztą to widać). Z avalon się częściowo zgodzę, bo faktycznie oferta chełmskiego kina jest mizerna i to też jest przyczyną niskiej frekwencji. Nie wydaje mi się jednak, żeby zapotrzebowanie na kino było u nas tak duże, by dało się nim potem zapełnić co najmniej 4 sale kinowe. Bo tu jest wschód i tu jest biednie. Na razie jedynym miastem w tym rejonie z dużym kinem jest Lublin, nie ma go ani w Rzeszowie ani w Białymstoku. Chyba tylko filantrop otworzyłby je teraz w Chełmie :/ Acha, ktoś tu jeszcze wspomniał o Tesco i Real. We Włodawie i Krasnymstawie jest małe Tesco, to nie są hipermarkety, zaś najbliższy Real jest jedynie w Lublinie :/ A żeby nie było, że ze mnie tylko cynizm leje się litrami, to napiszę, że mnie by takie duże kino w Chełmie ucieszyło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
avalon111 Re: Tesco w Chełmie 27.09.07, 11:09 > Lol, już widzę, jak pędzą, żeby w Chełmie multikino budować ;DDDD W Chełmie do > kina chodzi w porywach do 20 osób, więc zejdźcie na ziemię. Powtórzę to co pisałam kiedyś, moim zdaniem, niska frekwencja w kinie jest spowodowana mało ciekawą ofertą programową, a przede wszystkim dużym poślizgiem w emitowaniu nowości a to z kolei wynika z niskiej pozycji chełmskiego kina na liście dystrybucyjnej. Niska pozycja wynika oczywiście z niskiej frekwencji itd. Błędne koło. Chociaż miało ono kiedyś swój początek... pamiętam czasy jak kino było oblegane. I nie sądzę aby wynikało to z liczby mieszkańców, bo nie patrząc daleko, kino w Zamościu radzi sobie o wiele lepiej. >Raczej walną takiego kloca jak Plaza w Lublinie, chyba, że wam się ona podoba. Plazie w Lublinie z zewnątrz nie przyglądałam się aż tak dokładnie, bardziej interesował mnie środek i gdyby w Chełmie miało być takie centrum to jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
marcylrex Re: Tesco w Chełmie 28.09.07, 08:10 na twoim miejscy nie szczyciłbym sie tak architektami z Poznania czy Łodzi, nie ma czym. a jak chcesz to na prv pokażę ich dzieła. W Chełmie są zdolni ludzie i potrafią dobrze robić swoją robotę, tylko nie trzeba im przeszkadzać!! Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: Tesco w Chełmie 06.12.07, 19:02 Od najlepszych architektów lepiej się trzymać z daleka. Podobno w Warszawie co nowe centrum to właścnie jeden z nich. I później są takie kloce jak Galeria Mokotów, która od bazarowych konstrukcji różni się tylko wielkością czy podświetleniem, czy też Złote Tarasy. Okrzyknięte architektoniczną sensacją, a szczerze poprostu szpeczące architekturę miasta. O klocku w postaci Blue City nie wspominając :/ Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marcylrex Re: Tesco w Chełmie 25.09.07, 21:11 andre_234 napisał: > A wiadomo chociaż co tam będzie ? Co będzie ??, na pewno ładniej niż teraz jest, obojętnie, co zostanie wybudowane, co tam się będzie sprzedawać ( IV Cementowni nie wybudują?? chyba :)) A tak na serio chyba lepiej niech coś zrobią z tym placem, bo lokalizacja jest piękna i warta postawienia jakiejś ciekawej architektury, może będzie wizytówką Chełma. Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie 08.10.07, 19:09 W nowym napisali że budynek Tesco ma być parterowy.Ciekawe co za głąb to wymyślił ,przecież na górze mogli zrobić świetną galerię handlową z butikami a na dole hipermarket.Jestem zawiedziony. Odpowiedz Link Zgłoś
techno200 Re: Tesco w Chełmie 08.10.07, 20:20 Cieszcie sie dzieci, ze postawia wam bude w centrum miasta, gdzie bedzie mozna kupic soczki owocowe z drugiego przemialu w promocji. Gdzie beda pracowac nasi za godziwe pieniadze - 700 czy 800zl. Myslicie ze ktos to robi bo fajnie bedzie w Chelmie zrobic ladny sklep? Tylko kasa sie liczy i tylko dla tego to robia. I nie spodziewajcie sie fajerwerkow. Hipermarket to nie teatr. Kultury nie zakrzewi i nie zmieni wiesniacko - zasciankowego charakteru miasta. Niestety. :( Wszystko zalezy od nas i naszej incjatywy. A nie od Tesco czy Real. Pozdrawiam Realistow Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Tesco w Chełmie 08.10.07, 21:35 Łot ??!! ;-) Może jakieś alternatywny pomysł a nie demagogia, panie techno200 ? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorakagi Re: Tesco w Chełmie 09.10.07, 16:14 Czyzby w koncu jakis Chełmski Kupiec sie wypowiedzial ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
fshut.fshut Re: Tesco w Chełmie 08.10.07, 22:03 Wydaje mi się ,że budynki Tesco są typowymi halami i tylko w niektórych (dużych) miastach istnieją piętrowe przybudówki z np. pomieszczeniami biurowymi rzadziej z kawiarenkami, cukierenkami. Odpowiedz Link Zgłoś
ole707 Re: Tesco w Chełmie 09.10.07, 19:24 Oglądam spoty wyborcze i jednocześnie dziwię się jak podnieca Was budowa sklepu ciut większego. Pewnie znowu wybudują jakąś stodołę w stylu chełmskich "architektów" Odpowiedz Link Zgłoś
techno200 Re: Tesco w Chełmie 09.10.07, 20:34 Wszystko zalezy od ludzi, inwencji i zangazowania. Markety to tylko duzy sklep nic wiecej. Nie dorabiajmy tu ideologii. Ani na plus ani na minus. Co sprawia ze Lublin jest miastem bardziej atrakcyjnym kulturalnie - rozrywko? Makro, Obi, Geant? Przeciez tam poza sklepami nic nie ma... Co innego np. kina, teatry, kluby, koncerty. W duzym miescie zawsze cos sie dzieje. Jest gdzie pojsc, koncerty, imprazy w klubie. A u nas? Chyba tylko kino nam zostalo. A tak nic... Koncerty sa przeciez tylko na te wiesniackie spedy jakimi sa dni Chelma... Kluby... K2 z malolatami, Kosmos z dziadkami? Zeby byly koncerty, imprezy ktos musi to orgaznizowac. Musi tez na tym cos zarobic. Zeby zarobic musi byc frekwencja. I tu wkraczaja liczby. W duzych miastach wiadomo - wiecej ludzi to i latwiej cos stworzyc. Nasze miasto to takie nie pies nie wydra. Za male na City, za duze na Village. Poprostu zasrane Town. Bez wsparcia np. wladz czy bez incjatywy to zawsze bedzie u nas taka kiszka. Mi tam zadna siec nie przeszkadza. Ale nie piszczcie glupot ze jak cos wybuduja to odrazu bedzie w tym wzgledzie lepiej. Zrezta np. taki Albert. Macie cos tam z kultura i rozRywka zwiazane? Poprostu trzeba cos robic, a nie plaszczyc jajka przed kompem wieczorem i pisac jak to bedzie fajnie jak Wilk cos wybuduje na Rejowieckiej. Wilk ma to gdzies co bedzie z Chelmem. Wsiadzie w Porsche i pojedzie dalej. A my tu zostaniemy. Tyle ze mnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie 16.10.07, 13:59 Jesccze pociągnę ten temat,ciekawe czy w tym Tesco będzie galeeria handlowa jak w Carrefourze w Zamościu czy też sam hipermarket,no i ile będzie toto miało metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
45b jeden oszołom więcej 20.10.07, 09:13 czy jeden mniej , czym się tak ekscytujecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie 31.10.07, 18:54 W Nowym tygodniu pisali że Tesco ma być parterowe a ja tu widzę że na piętrze malują belki stalowe ,więc pewnie piętra nie rozbiorą.Może więc na górze będzie galeria.hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
klintoon Re: Tesco w Chełmie 03.11.07, 09:01 Co by nie sądzić o hiper/super marketach, to niszczenie starej części budynky Maji idzie im w iście ekspresowym tempie. Gdzieś słyszałem, że inwestor chce zdążyć przed Wigilią !?! Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie 16.11.07, 20:55 Zależy z czym zdążyć,bo napewno nie z otwarciem hipermarketu.Od strony cmentarza wisi tablica informacyjna dot. tej inwestycji czyli przebudowa C.H. Maja I etap grudzień 2007 II etap marzec 2008.Nie ma słowa o inwestorze ale skąd by wzięła obecna właścicielka (p.Grzesiak)3mln złotych na przebudowę,adaptację,budowę parkingów i ulicy dojazdowej dla dostawców?Musi za tym stać duża firma i pewnie Tesco.I etap to być może zakończenie przebudowy a II to wykonczenie bądż otwarcie galerii nad hipermarketem.Szperałem po necie ale nie wynalazłem firmy która buduje ten obiekt w Chełmie .Jestem ciekaw projektu tego centrum ,czy będzie to typowe pudło czy być może jakiś ciekawy architektonicznie obiekt. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Tesco w Chełmie 17.11.07, 08:56 Bezpośrednie prac przy przebudowie wykonuje chełmska firfma "Fortex" - może warto na ten temat zasiegnac informacj własnie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilb123 Re: Tesco w Chełmie 18.11.07, 08:59 Mam bezbłendne informacje Tesco zostanie otwarte w połowie stycznia, wiadomo tesz że na dole centrum bendzie tesco a na górze boksy chandlowe. Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie 22.11.07, 18:45 kamilb123 napisał: > Mam bezbłendne informacje Tesco zostanie otwarte w połowie stycznia, wiadomo te > sz że na dole centrum bendzie tesco a na górze boksy chandlowe. No to kolega chyba w tesco pracuje :-) morze rzecznik prasowy?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
klintoon Re: Tesco w Chełmie 24.11.07, 18:33 Kto wie ? Może rzeczywiście, otwarcie części handlowej planowane jest w styczniu lub przed świętami (tylko tymi Wielkanocnymi). A praca na terenach 'byłej Maji' wre i to czasami nawet po 20:00. Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie 25.11.07, 21:52 Jak to części handlowej?A część niehandlowa to co?magazyny? Przecież sklepy nie mogą funkcjonować bez magazynu:-)A tak poza tym to przecież muszą zrobić parkingi a ciężko jest układać kostkę i wogle robić parking na mrozie choć nie jest to niemożliwe.Ja myślę że z tymi etapami budowy to jest tak że 1 etap to zamknięcie budynku ścianami osłonowymi a drugi etap ten w marcu to otwarcie centrum handlowego. Odpowiedz Link Zgłoś
klintoon Re: Tesco w Chełmie 26.11.07, 09:40 Miałem na myśli Tesco jako obiekt handlowo (Tesco) - usługowy (jakaś galeria czy co tam mają budować). Ale nie ważne. Kiedy i czy wybudują to wybudują. Odpowiedz Link Zgłoś
klawylolek Re: Tesco w Chełmie zwykły kanciak 02.12.07, 10:19 widze codziennie z okna jak oni tam zasówają i wydaje mi sie ze to będzie zwykłe pudło a nie jakiś fajny obiekt architektoniczny. kiedyś to był kwadrat i będzie teraz tylko ze odświerzony. zeby to ładnie wyglądało to by musieli to troche przerobić a tu tylko ściany wymieniaja na nowe i dach zmienili zeby im sie niezawalił jak durzo śniegu napada. ja bym tam wielki skate park otworzył i by było zajebiście bo coś by sie działo a tak tylko zwiększy mi sie ruch na ulicy bo będzie bydło do nowego sklepu przyjerzdzać.niepowiem bo sam tam bede chodził jak już będzie ale to wcale mnie nie zadawala. jeszcze dobrze by było jak by sie jakaś robota pod nosem znalazła za godziwe pieniądze ale pewnie będzie wyzysk jak w większości tych wielkich sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie zwykły kanciak 07.12.07, 13:05 klawylolek napisał: > widze codziennie z okna jak oni tam zasówają i wydaje mi sie ze to > będzie zwykłe pudło a nie jakiś fajny obiekt architektoniczny. > kiedyś to był kwadrat i będzie teraz tylko ze odświerzony. zeby to > ładnie wyglądało to by musieli to troche przerobić a tu tylko ściany > wymieniaja na nowe i dach zmienili zeby im sie niezawalił jak durzo > śniegu napada. ja bym tam wielki skate park otworzył i by było > zajebiście bo coś by sie działo a tak tylko zwiększy mi sie ruch na > ulicy bo będzie bydło do nowego sklepu przyjerzdzać.niepowiem bo sam > tam bede chodził jak już będzie ale to wcale mnie nie zadawala. > jeszcze dobrze by było jak by sie jakaś robota pod nosem znalazła za > godziwe pieniądze ale pewnie będzie wyzysk jak w większości tych > wielkich sklepów. Akurat nawet takich jak to piszesz "pudeł" w Chełmie za dużo nie mamy ,jest za to dużo tzw."stodół" typu lidl,plus, także Tesco nic tu nie psuje choć nie ukrywam że bardziej podobałby mi się projekt taki jak tesco w krośnie.Powierz\chnia sprzedaży ma mieć 3000 m2 co bardzo dziwi ,zwarzywszy powierzchnię całego obiektu ok.13000m2 parter z piętrem ale produktów ma już być ok 40000 jak w obiekcie 7000m2 ludzi ma pracować ponad 150 osób -jak w mielcu gdzie market tesco ma 5000m2.No ciekawe jak duży będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Tesco w Chełmie zwykły kanciak 07.12.07, 21:51 Ciekawe ile płacą za takie spamowanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie zwykły kanciak 08.12.07, 19:51 kwiat_paproci napisała: > Ciekawe ile płacą za takie spamowanie ;) A o czym pisać na tym forum jak nic innego w tym zadupiu się nie dzieje niestety?Dziwne że traktujesz moje wynużenia na temat Tesco jako spam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Tesco w Chełmie zwykły kanciak 08.12.07, 20:29 Czy ja wiem, czy dziwne. Myślę, że nie tylko mnie wzruszyła twoja nadzwyczajna troska o tesco i codzienne dostarczanie nam najświeższych informacji z placu budowy :) Jeśli to nie spam, to chyba nawet Adam Małysz nie ma tak wiernych fanów jak tesco ;) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorakagi Re: Tesco w Chełmie zwykły kanciak 09.12.07, 00:30 Nie zniechecaj chlopaka. Ja z checia czytam o tym co sie dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie zwykły kanciak 09.12.07, 12:26 kwiat_paproci napisała: > Czy ja wiem, czy dziwne. Myślę, że nie tylko mnie wzruszyła twoja nadzwyczajna > troska o tesco i codzienne dostarczanie nam najświeższych informacji z placu > budowy :) Jeśli to nie spam, to chyba nawet Adam Małysz nie ma tak wiernych > fanów jak tesco ;) Wiesz co? Zajmij się lepiej szydełkowaniem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Tesco w Chełmie zwykły kanciak 10.12.07, 15:59 Dziękuję za ripostę na poziomie, szydełkowaniem już się zajmowałam przez jakiś czas, wielce odprężające zajęcie :) I prawdopodobnie moje ostatnie słowo w tym wątku <tak, możecie odetchnąć z ulgą> Mnie guzik obchodzi,że jakaś tam pani Jadzia z panem Mietkiem nie mają gdzie kupić chińskiej pietruszki. Mnie to co najwyżej śmieszy, że można z tego robić problem na miarę życiowej tragedii, ale ich sprawa. Mi chodzi tylko o to, żeby za 50 lat dało się o Chełmie powiedzieć coś więcej niż to, że w 2007 roku zbudowano w nim Tesco, w 2008 Carrefoura, w 2009 Reala, w 2010 Leclerca, w 2011 Auchana, w 2012 Geanta, w 2013... I żeby nie skończyło się to tak: tobrze.blox.pl/resource/kapitalizm.jpg A skansenu nie ma się co wstydzić, jeśli jest ładny. To chyba lepsze niż mieć nieuzasadnione i niespełnione wielkomiejskie aspiracje. - Odpowiedz Link Zgłoś
marcylrex Re: Tesco w Chełmie zwykły kanciak 10.12.07, 17:04 "A skansenu nie ma się co wstydzić, jeśli jest ładny. To chyba lepsze niż mieć nieuzasadnione i niespełnione wielkomiejskie aspiracje." Masz rację, ale co i gdzie masz tu ładnego, tak na serio?? Lwowską ....?? Deptak na Lubelskiej... od Lubelskiej, bo nie od Krzywej. Kolejową, Obłońską, i tym podobne ulice jeśli uważasz, że to można chronić przed "kapitalizmem " to powodzenia. W tych latach co wymieniłaś będzie tak samo jak dziś i wczoraj i 30 lat wstecz. Dzięki takim jak Ty i takiemu myśleniu Chełm zawsze był i będzie wsią, zwykłym zaściankiem a nie miastem. Nigdy nie było i nie będzie gospodarza, młodzież jak stąd się wyrwie to się wstydzi tego skąd pochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Tesco w Chełmie zwykły kanciak 10.12.07, 20:21 Ale czy ja powiedziałam gdzieś,że chcę chronić miasto przed kapitalizmem? Jak można chronić miasto przed czymś, co jest nieuchronne? Zależy mi tylko na tym, żeby to nie był wciąż taki dziki kapitalizm jak w latach 90., czyli każdy, kto ma kasę, stawia, co chce i gdzie chce, bo nie na tym to chyba polega. Takie podejście jest dobre tylko na dzień dzisiejszy, ale czy ktoś zastanawia się, co będzie za X lat ? Dlatego przydałaby się jakaś rzeczowa debata władz miasta (taka stara, a jeszcze w takie rzeczy wierzy ;)) ze specami od zagospodarowania przestrzennego, coby zaplanować kierunek, w którym pójdzie dalej Chełm, a nie, że postawimy oborę w centrum i jakoś to będzie. Bo dla mnie może być i 50 hipermarketów w Chełmie, ja się stąd wyprowadzę, tylko czy naprawdę nasze miasto jedynie do tego aspiruje ?? P.S. I dziękuję wszystkim za miłe słowa pod moim adresem :) P.S.P.S. Jeśli nie ma tu naprawdę nic ładnego i ciekawego, to czemu studenci historii sztuki z KUL-u jeżdżą tu na objazdy naukowe ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ole707 Re: Tesco w Chełmie zwykły kanciak 14.12.07, 05:57 Popieram kwiatka ponieważ w centrum miasta były już budowane tanie i lipne budynki.Np przy Lwowskiej stoją od pona 40 lat trzy pawilonu PSS przypominające obory w PGR. Przy ul Młodowskiej stał pawilon wybudowany w latach 60 (teraz Iskra i Q-Iskra), dopiero teraz część została przebudowana na normalny budynek. W pogonii za zyskiem budowane są budynki, które przez lata straszą swoim wyglądem np skepy Plusa!11 Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie zwykły kanciak 14.12.07, 19:48 ole707 napisał: > Popieram kwiatka ponieważ w centrum miasta były już budowane tanie i lipne > budynki.Np przy Lwowskiej stoją od pona 40 lat trzy pawilonu PSS przypominające > obory w PGR. Przy ul Młodowskiej stał pawilon wybudowany w latach 60 (teraz > Iskra i Q-Iskra), dopiero teraz część została przebudowana na normalny budynek. > W pogonii za zyskiem budowane są budynki, które przez lata straszą swoim > wyglądem np skepy Plusa!11 Tak masz rację ale nie zapominaj że budynek dawnej Mai do niedawna przez kilka ładnych lat straszył wyglądem ,powybijane szyby ,chamska żółta blacha ohyda wewnątrz gdy toto funkcjonowało i z zewnątrz.Teraz chociaż będzie estetycznie w tamtym miejscu.A projektanci już pracują nad jakąś niebylejaką galerią handlową mdzy lubelską a rejowiecką,podobno ma mieć ponad 30000 m2. Odpowiedz Link Zgłoś
rgar Re: Tesco w Chełmie 12.01.08, 14:01 dardil napisał: > kamilb123 napisał: > > > Mam bezbłendne informacje Tesco zostanie otwarte w połowie stycznia, wiad > omo te > > sz że na dole centrum bendzie tesco a na górze boksy chandlowe. > No to kolega chyba w tesco pracuje :-) morze rzecznik prasowy?;-) Raczej powinno być: "... żecznik...":) Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie 13.01.08, 15:43 rgar napisał: > dardil napisał: > > > kamilb123 napisał: > > > > > Mam bezbłendne informacje Tesco zostanie otwarte w połowie > stycznia, wiad > > omo te > > > sz że na dole centrum bendzie tesco a na górze boksy chandlowe. > > No to kolega chyba w tesco pracuje :-) morze rzecznik prasowy?;-) > Raczej powinno być: "... żecznik...":) żeczni -czyli ktoś kto przeszedł Uherką od jej żródeł do ujścia i z powrotem:-) I Hipek w Chełmie ruleeez!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie 11.01.08, 22:01 Witam Witam ,dziś wyczaiłem tablicę przy Tesco:Otwarcie Hipermarketu tesco Zima 2008 (ciekawe czy właśnie trwająca czy ta pod koniec roku hehe:-))zatrudnią 120 osób ,poszukujący pracy mają zgłaszać się do bodajże BGŻ-tu. Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie 12.01.08, 12:07 ole707 napisał: > Dadzą ze trzysta na rękę???? tak ,pewnie będą zatrudniać na 1/4 etatu jak to w większości marketów bywa.Ja cieszę się że będzie gdzie robić zakupy!Chociaż znajomy ze 2 lata temu pracował w Lublinie na dziale zabawkowym i niby zarabiał coś ok.900 zł na rękę ale może ściemniał. Odpowiedz Link Zgłoś
rgar Re: Tesco w Chełmie 12.01.08, 13:55 Otwarcie ma nastapić 25 stycznia TEGO roku:) Mimo, że wykonawcy chcieli przesunąć termin, inwestor kategorycznie obstaje przy pierwotnym, tj 25.01.2008 r.. Czyli na spokojnie, bez ścisku, wrzasku itp., około połowy lutego będzie można się tam wybrać:) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Tesco w Chełmie 12.01.08, 19:54 rgar napisał: > Otwarcie ma nastapić 25 stycznia TEGO roku:) Mimo, że wykonawcy > chcieli przesunąć termin, inwestor kategorycznie obstaje przy > pierwotnym, tj 25.01.2008 r. Jakoś mi się to nie podoba :/ W Plazie lubelskiej też obstawali i przy najbliższej ulewie było widać, co z tego wynikło Ale mimo wszystko cieszę się, że wątek wrócił :D Odpowiedz Link Zgłoś
avalon111 Re: Tesco w Chełmie 12.01.08, 21:11 Niech już kończą ten remont, bo ja mam dosyć jeżdżenia po tej rozjeżdżonej ulicy (nie wiem jak się nazywa- równoległa do Tesco na Słonecznym)przez samochody z budowy, swoją drogą ciekawe kto naprawi zniszczony asfalt na tej drodze? P.S. Jak ruszy Tesco to nie wyobrażam sobie przejazdu Lwowską, chyba pieszo będzie szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie 13.01.08, 16:39 rgar napisał: > Otwarcie ma nastapić 25 stycznia TEGO roku:) Mimo, że wykonawcy > chcieli przesunąć termin, inwestor kategorycznie obstaje przy > pierwotnym, tj 25.01.2008 r.. Czyli na spokojnie, bez ścisku, > wrzasku itp., około połowy lutego będzie można się tam wybrać:) Skoro tyle aż wiesz (ciekawe skąd?)to może napiszesz jaka naprawde będzie powierzchnia sprzedaży samego hipermarketu bo w te 3000m2 trudno mi uwierzyć bo zwyczajnie byłoby to marnotrawienie tak dużej pow. budynku tym bardziej że nie wyburzyli piętra na którym można otworzyć galerię.a może wiesz czy będzie wogóle galeria i co za tym idzie schody ruchome na górę ?(sorki za tyle postów ale mam wolne i nie mam co robić hehehe) Odpowiedz Link Zgłoś
rgar Re: Tesco w Chełmie 14.01.08, 13:03 Wiadomości mam od osób tam pracujących, a raczej nadzorujących roboty. Parter jest juz gotowy - podobno ni ewyszło to zbyt za ciekawie, lewa strona minipasaż (6 boksów), a część handlowa - wyszła z tego "kiszka" (długo i nie za szeroko). Góra na razie odpuszczona, będa kończyć w trakcie działania już "dołu". Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie 19.01.08, 15:21 No dzięki rgar za info.Z tego wszystkiego to po prostu dobrze że wogóle zagospodarowali ten blaszak po mai ,a w to otwarcie 25 stycznia to nie wierzę bo to za wcześnie tam jeszcze praktycznie nic nie ma,nawet napisów co to za sklep ,parkingi nie skończone nie ma budek na wózki a nawet daszku nad centralnym wejściem.Myślę że termin który podałeś to data oddania budynku dla inwestora przez budowlańców,a właściwe otwarcie odbędzie się co najmniej 1,5 mca póżniej.A wiesz może czy są lub czy będą schody ruchome na piętro ,czy wogóle będzie tam ten pasaż Tesco?Górna kondygnacja musi czymś przyciągać więc muszą być ruchome schody lub winda no i 1 jakiś większy sklep typu daichmann (obuwie)lub duży Empik.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot nareszcie nastał ten moment 17.02.08, 09:53 Tak są schody ruchome na góre na antresole, drzwi sie automatycznie otwierają, pasaż handlowy jest taki jakiego w Chełmie jakiego jeszcze nie było i długo nie będzie. Normalnie w dniu otwarcia Tesco faktycznie weszlismy do europy. Ps. Jedna klienka przy kasie była zdziwiona ze za reklamówke musi placić- jeszcze sie poskarzyła kasjerowi ze pani przed nia wzieła i nie zapłaciła. Bormalnie szok - zeby za reklamówke płacić?! Odpowiedz Link Zgłoś
msikt6v Re: Tesco w Chełmie 02.02.08, 21:57 Z tego co mi wiadomo Tesco będzie otwarte w połowie lutego. Podobno rozkładają już towar na pułkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Tesco w Chełmie 02.02.08, 23:00 pułkach szwoleżerów zapewne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ole707 Re: Tesco w Chełmie 10.02.08, 07:15 lepiej póść na mszę, mniej trzeba płacić a i rozrywka też jest ( np. kazanie czyli homilia). Wystarczy pójśc do końca ul. Szymanowskiego, a medialny proboszcz już czeka Odpowiedz Link Zgłoś
rafmal_tarnow Re: Tesco w Chełmie 10.02.08, 15:34 Witam. Widze że wątek podobny do forum w Tarnowie ale tam chodzi o galerie handlowa. Jako byly mieszkaniec Chełma sentymentalnie i rodzinnie z nim związany proponuje zeby w Chełmie nie stawiac kolejnego duzego blaszaka tak jak to zrobiono chociazby w Tarnowie. Proponuje walczyc o centrum handlowe typu Galeria Kazimierz w Krakowie. Pieknie zagosodarowane stare budynki. Miejsce juz jest - okolice Rejowieckiej i Lubelskiej. Ale niech radni przed wydaniem decyzji walczą z architektonicznymi defektami takich CH. Mozna ten teren naprawde ładnie zagospodarowac. Trzymam kciuki za swoim ukochanym miastem! Odpowiedz Link Zgłoś
ole707 Re: Tesco w Chełmie 13.02.08, 18:54 Po ptakach.Postawili blszak jak z Afryki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Lepiej uważajcie! 15.02.08, 10:01 "Nie wiem, czy też robicie zakupy w marketach, ale te informacje mogą się przydać. Chcę was ostrzec przed tym, co mi się przydarzyło. Padłem ofiarą przebiegłych oszustek. Zdarzyło mi się to w TESCO, ale mogło i gdzie indziej, komuś innemu. Oszustki działają zawsze wieczorem w następujący sposób: Dwie ładne dziewczyny przychodzą do waszego samochodu kiedy ładujecie zakupy do bagażnika. Zaczynają myć szyby, a piersi im dosłownie wyskakują z bluzek. Kto by nie popatrzył? Jak im podziękujecie i zaproponujecie pieniądze za wykonaną pracę, odmówią i poproszą, by lepiej podrzucić je do następnego marketu. Jeżeli się zgodzicie, obie usiądą na tylnym siedzeniu i w trakcie jazdy zaczną się nawzajem pieścić. Następnie jedna z nich przechodzi na przednie siedzenie i zabierze się do robienia laski. Zmuszają Cię jeszcze do zjechania na pobocze i gwałcą po kolei. Gdy obrabia Cię ta pierwsza, w tym czasie druga kradnie wasz portfel. Mój portfel został właśnie tak skradziony w zeszły piątek, sobotę, dwa razy w poniedziałek i wczoraj też! Dzisiaj znowu jadę!" ;D Odpowiedz Link Zgłoś
ole707 Re: Tesco w Chełmie 17.02.08, 06:49 Podobno: "W TESCO płyn do naczyń LUDWIK prawie 22zł a w sklepie na giełdzie 19zł a dotego szajs i badziewie." Odpowiedz Link Zgłoś
fshut.fshut Re: Tesco w Chełmie 17.02.08, 08:06 Cytat : "W końcu zachód dotarł do naszego zaścianka.Będzie gdzie robić zakupy". I znajomych na Lwowskiej można spotkać tylu co 1 listopada. Znajomy mi doniósł, że przed wejściem stał rozpromieniony człowiek z uśmiechem jak na torebce budyniu - 100% autor tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Tesco w Chełmie 17.02.08, 09:46 a może jeszcze dał sie sfotografować: www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080215/CHELM/46019346 nam mur beton Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie 17.02.08, 12:05 Taa!! To ten z lewej zbieral dla mnie informacje a ten z przodu zachecal swoja postawa do szturmu na sklep.Cos was gryzie moi kochani?Idzcie na zakupy do pss spolem-powodzenia.Ja napewno skorzystam z oferty teskacza jak i lidla i biedry .Chodzi o to ze nie podniecam sie powstaniem tego sklepu w Chelmie lecz ciesze sie ze ktokolwiek z molochow chcial tu zainwestowac.Nara!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Tesco w Chełmie 02.03.08, 11:25 Hehe, cacko jak ta lala, byłam, widziałam ;) Witam w Ełropie i nie mogę się już doczekać kolejnych cacek! Wreszcie dołączyliśmy do takich metropolii jak Włodawa i Krasnystaw ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Tesco w Chełmie 02.03.08, 19:29 A co będzie na piętrze ? Gołębnik ? Odpowiedz Link Zgłoś
dardil Re: Tesco w Chełmie 08.03.08, 11:41 Pietra nie ma ,nie bylo i nie bedzie.Zarobiony jestem,przyjdz pan jutro!!!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
msikt6v Re: Tesco w Chełmie 09.03.08, 10:41 Jak nie było? Piętro było bodajże jak był jeszcze "Eden". A teraz też powinno byc poniewaz budynek jast taki wysoki a w srodku jest niski. Odpowiedz Link Zgłoś
msikt6v Re: Tesco w Chełmie 06.04.08, 21:08 Chyba właśnie zaczynają remont piętra. Jak ostatnio byłem w Tesco to coś wiercili i tłukli się tam na górze. Odpowiedz Link Zgłoś