aniax23 29.05.07, 15:42 czy w Chełmie są zajęcia dla małych (od 1 roku do 4 lat) dzieci? czy jest takie zapotrzebowanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maxim100 Re: zajęcia dla małych dzieci 29.05.07, 16:18 Niestety nie ma takiej potrzeby. Jest jeden żłobek- co zakrawa na kpiny. nasi włodarze wiedza cxo dobre jest dla mieszkańców: nowe parkingi, obwodnica przez Park Leśny itp > czy w Chełmie są zajęcia dla małych (od 1 roku do 4 lat) dzieci? czy jest > takie zapotrzebowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
aniax23 Re: zajęcia dla małych dzieci 29.05.07, 17:29 z twojej wypowiedzi wynika że to władze miasta nie widzą takiej potrzeby :( ja oczekuję opinii mieszkańców, czy zajęcia edukacyjna, rozwojowe dla tak malutkich dzieci są potrzebne... bardzo proszę o kolejne opinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
leniwy_wiesniak Re: zajęcia dla małych dzieci 29.05.07, 18:41 maxim100 napisała: > Niestety nie ma takiej potrzeby. Jest jeden żłobek- co zakrawa na kpiny. Ile jest w tym żłobku miejsc? Ile jest wykorzystanych? Ilu jest chętnych, dla których miejsca nie starczyło? Wiele młodych mam opiekuje się dziećmi w domu - im żłobek nie jest potrzebny. Bardzo dużo młodych mam posiłkuje się babciami. Nie mówię, że to dobrze. Pewnie, że najlepiej by było, gdyby łatwo było znaleźć pracę i każda mama jak najszybciej mogła ją podjąć a dziecko wysłać do żłobka. Ale być może w tym momencie wcale nie ma aż tak wielkiego zapotrzebowania na żłobki? A może i jest zapotrzebowanie, nie mówię, że nie, ale bez podania choćby przybliżonych danych liczbowych takie narzekanie to czyste marudzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: zajęcia dla małych dzieci 30.05.07, 09:05 znajdziesz pewnie kilka osób chętnych, ale moim zdaniem Chełm jest jeszcze zbyt zacofany na taką salę zabaw.... Odpowiedz Link Zgłoś
aniax23 Re: zajęcia dla małych dzieci 30.05.07, 10:34 dziękuje za odpowiedź :))) Odpowiedz Link Zgłoś
karambol45 Re: zajęcia dla małych dzieci 30.05.07, 13:24 a mi sie wydaje że przydałoby sie cos takiego ja sama chętnie z dziećmi bym skorzystała zamiast chodzic po obskurnych placach zabaw to lepiej wysłać na parę godzin na jakieś zajęcia mam dzieci więc wiem jak jest a osoby które się wypowiadały chyba nie mają doświadczenia w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
aniax23 Re: zajęcia dla małych dzieci 30.05.07, 13:43 również dziękuję, miło coś takiego zobaczyć... tym bardziej po poprzednich komentarzach ( niezbyt optymistycznych) Odpowiedz Link Zgłoś
leniwy_wiesniak Re: zajęcia dla małych dzieci 30.05.07, 16:16 Aniu, ja np. nie miałem zamiaru Cię zniechęcać ;) Ale wiesz jak to jest... jeśli obydwoje rodzice mają już to szczęście, że pracują to najczęściej nie zarabiają za wiele. Więc jeśli tylko mogą tak zrobić, wybierają "darmową" babcię. Odpowiedz Link Zgłoś
kingulinek Re: zajęcia dla małych dzieci 30.05.07, 19:20 Drogi leniwy wieśniaku. na takie zajęcia przychodzi się wraz z dzieckiem i z nim się bawi i uczy. To nie jest forma żłobka tylko spędzania wspólnego czasu pożytecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
leniwy_wiesniak Re: zajęcia dla małych dzieci 30.05.07, 19:59 kingulinek napisała: > Drogi leniwy wieśniaku. na takie zajęcia przychodzi się wraz z dzieckiem i z > nim się bawi i uczy. To nie jest forma żłobka tylko spędzania wspólnego > czasu pożytecznie. OO, to nie wiedziałem. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kingulinek Re: zajęcia dla małych dzieci 30.05.07, 19:22 Śmiało możesz coś takiego zaproponować. Jeśli będziesz potrzebowała kogoś do współpracy to daj znać. Ja jestem mamą małego dziecka i uważam że taka forma przydałaby się bo nasze miasto pod względem nauki i zabawy dla maluchów bardzo kuleje. Odpowiedz Link Zgłoś
agnies_77 Re: zajęcia dla małych dzieci 30.05.07, 20:41 ja myślę, że pewnie znalazłoby się grono rodziców, którzy chętnie skorzystaliby z takiej formy rozrywki dla swoich dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
aniax23 Re: zajęcia dla małych dzieci 30.05.07, 20:41 dziękuję za informacje :) właśnie zastanawiam się nad zorganizowaniem tego typu zajęć ... muszę wszystko przemyśleć dokładnie, skalkulować... jakbym się zdecydowała to na 100% się odezwę :))) Przyda mi się pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
maja1101 Re: zajęcia dla małych dzieci 05.06.07, 13:23 aniax23 napisała: > dziękuję za informacje :) właśnie zastanawiam się nad zorganizowaniem tego typu > zajęć ... muszę wszystko przemyśleć dokładnie, skalkulować... jakbym się > zdecydowała to na 100% się odezwę :))) Przyda mi się pomoc :) Aniu, ja też czekam :) Brakuje czegokolwiek BARDZO! Mam trzyletnią córkę, w listopadzie kolejne maleństwo - na pewno skorzystam i w razie czego służę pomocą. Trzymam kciuki i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinia Re: zajęcia dla małych dzieci 24.06.07, 01:24 tak i co jeszcze moze odrazu wyslij dziecko na studia!!!!Powiem Wam jakie powinny byc zajecia dla dzieci!!!!!!to rodzice powinni dostarczyc dziecku zajecie np posiedziec z nim poczytac bajki,porysowac z dzieckiem,pobawic sie w zwykle proste zabawy takie jak sami sie bawilismy bedac dziecmi!!Takie dziecko potrzebuje tylko MAMY I TATY!!!!bawiacych sie z nim!!!!a nie nauke angielskiego juz od pieluch!!!boooze oslabiaja mnie dzisiejsi "rodzice"Najlepiej wyslac dziecko na zajecia przez caly dzien i miec z glowy!!!zastanowcie sie ludzie! dziecko w wieku 1-4 lat powinno spedzac czas tylko na zabawie!!!z rodzicami ,rodzina.Na wyscig szczurow bedzie mialo jeszcze czas!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elyzabeth4 marcelinia weź się puknij w łeb 24.06.07, 14:54 czy wyobrażasz sobie że zdrowy myślący rodzic powinien się zamknąć przez 4 lata z dzieckiem i się bawić??????? I jak sobie wyobrażasz wyjść po tych czterech latach do ludzi????? Przecież to dziecko by się nieźle nabawiło nerwicy widząc nagle że oprócz rodziców jest inny świat i będzie przerażone. Dziecko moja droga potrzebuje kontaktu z rówieśnikami żeby się prawidłowo rozwijać!!! I nikt tu nie mówi o uczeniu się od razu angielskiego tylko o miejscu dla Dzieci i ich rodziców!!!!!! Właśnie mowa o zabawie!!! Jak coś dajcie znać ja chętnie dołączę!!! I również pomogę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elyzabeth4 Re: marcelinia weź się puknij w łeb 24.06.07, 14:58 a i założę się że nie masz dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinia Re: marcelinia weź się puknij w łeb 24.06.07, 15:24 sama sie puknij !!!!!!obrazam Cie???oczywiscie ze nie mam dzieci na szczescie!!!szkoda zycia marnowac dla dziecka!Zreszta nie trawie dzieci!!!bleeee Odpowiedz Link Zgłoś
elyzabeth4 Re: precz z dziecmi 24.06.07, 21:23 to poco się wypowiadasz na temat który ciebie nie dotyczy!! Nie wiesz co to mieć dzieci i nie wiesz co jest im potrzebne!! Odpowiedz Link Zgłoś
kingulinek Re: precz z dziecmi 25.06.07, 16:48 elisabeth popieram w całej rozciągłośći. Jak ktoś kto nie ma dzieci może wypowiadać się na temat co jest dla nich najlepsze. Marcelino jak zajdziesz w ciążę z pewnością zmienisz zdanie. Niewiele jest rzeczy na świecie równie pięknych jak macierzyństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
leniwy_wiesniak Re: precz z dziecmi 26.06.07, 00:00 marcelinia napisała: > jestem za aborcja!!!zdecydowanie W tym kontekście to rozumiem to w ten sposób, że masz pretensję do swoich rodziców, że TEGO nie zrobili? Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinia Re: precz z dziecmi 26.06.07, 16:40 bez przesady z tymi dziecmi!!!!!wstretne są i juz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinia Re: precz z dziecmi 02.07.07, 21:18 karambol45 napisała: > oj to współczuję Tobie i JA Tobie tez!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leniwy_wiesniak Re: precz z dziecmi 02.07.07, 22:47 marcelinia napisała: > bez przesady z tymi dziecmi!!!!!wstretne są i > juz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pewnie mama Ci to powtarzała przez całe dzieciństwo i tak Ci się utrwaliło. Cóż, tylko współczuć. W Stanach to miałabyś duże szanse od Rodzicielki jakieś niezłe odszkodowanie za to wyciągnąć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
avalon111 Re: a cóż to za monstrum się pojawiło na forum? 07.07.07, 12:14 żeby było jasne, chodzi o poglądy Marceliny. Odpowiedz Link Zgłoś