lolo125 14.03.05, 10:55 Dzisiaj widziałem dwa bociany krążące na niebie w okolicach MDK !!!!! Nieźle, praktycznie w centrum miasta !!! Wiosna !!! Wiosna !!! Wiosna !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cobra427sc Re: Bociany nad MDK 15.03.05, 09:50 Oby to tylko nie znaczyło,że to biednym ptakom coś się pomyliło:) Odpowiedz Link Zgłoś
majka651 Re: Bociany nad MDK 30.03.05, 18:04 Muszę to napisać!To moze nic takiego , ale naprawdę muszę to napisać! W niedzielę wielkanocną widziałam stado dzikich kaczek przelatujących nad miastem (byłam akurat przy skrzyżowaniu ulic Mickiewicza ze Staszica)Zawsze wydawało mi sie, ze dzikie ptaki omijają miasta i wolą przelatywać nad naturą , a tu... Dużo ich było leciały w trzech kluczach.Wszyscy świąteczni spacerowicze szli z głowami zadartymi do góry, a kierowcy czekający na zmianę świateł wysiadali z samochodów, żeby zobaczyć na co wszyscy patrzą. Normalnie,to do głowy by mi nie przyszło żeby o tym pisać , ale przypomniały mi sie bociany nad MDK i pomyślałam , ze muszę. W końcu kto powiedział , że nie mozna pisać o wiośnie,może trochę rozrusza się to nasze forum. A!U mnie na działce wyrosły dwa krokusy:biały i fioletowy!Z wiosennym pozdrowieniem Majeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
cobra427sc Re: Bociany nad MDK 31.03.05, 10:32 Ja studiuję w Lublinie i też kiedyś (chyba w zeszły wtorek) widziałem klucz dzikich kaczek przelatujących nad miastem około 23.I to nad samym centrum!Jak widać ptaki wcale nie unikają miast:)Chyba cywilizacja zmusiła je do zmiany zwyczajów:) Odpowiedz Link Zgłoś