Dodaj do ulubionych

Kilka pytań

26.07.06, 15:08
Jak wątek "Dziadkowie Pana Jezusa " ma się do tematu głównego forum ZAMOŚĆ.
To samo dotyczy się wątku Expose J. Kaczyńskiego

Sporadycznie zaglądam na forum o Zamościu by dowiedzieć sie co dzieje się w tym pięknym mieście, a
tu co drugi wątek to o PIS ie lub o aktualnym święcie kościelnym.

Może założycie sobie dodatkowe wątki?
Mariusz
Obserwuj wątek
    • one_and_only Re: Kilka pytań 26.07.06, 16:09
      Marius zgadzam się z Tobą w 100 % też mnie coś trafiło jak to wszystko
      przeczytałem i niestety musiałem zareagować i odpisać (czego zazwyczaj nie
      robię). Moim zdaniem trzeba tępić wszelkie przejawy chorego fanatyzmu. Problem
      polega na tym, że autor tych wszystkich tematów jest moderatorem więc niestety
      ale sam sobie nie będzie tematów i postów usuwał ze względu na ich OT, więc
      pozostaje nam tylko marudzenie i napiętnowanie jego zachowania albo druga mniej
      przyjemna opcja przejść na jego stronę i zostać kaczolikiem fanatykiem :/
      • roztoczanski Re: Kilka pytań 26.07.06, 16:25
        Pomysl, moze znajdziesz trzecia opcje :)
        • czuk1 Re: Kilka pytań 26.07.06, 16:40
          Może to być tematyka zamojska - ta trzecia wersja?
          Nie uczestnczenie osobiste (tzw. olewanie) tematów
          politycznych i wyznaniowych?
          Czy tak?
          m
          • roztoczanski Re: Kilka pytań 26.07.06, 20:57
            Mariuszu, mialem na mysli, zeby kolega o niewyparzonym jezyku kontynowal swoje
            poprzednie postepowanie, czyli jak napisal:
            "...musiałem zareagować i odpisać (czego zazwyczaj nie
            robię)"
            Jakos z jezykiem jakiego uzywa nie bardzo tu pasuje.
            Pozdrawiam.
            • one_and_only Re: Kilka pytań 27.07.06, 01:21
              roztoczański lolku (wybacz jeśli używam słowa, którego nie znasz) jeden,
              chciałbyś żebym się zamknął? Wybacz ale już jest za późno i mimo tego, że jesteś
              tak przesiaknięty kaczą grypą jak nasz Jasio to nie masz takiej władzy żeby
              zakleić moje usta. Co do pasowania to ja nie jestem klucz a to forum to nie
              śruba więc daruj sobie i pobaw się śrubokrętem ;)
              A może byśtak cośnapisał od siebie?
              Pokarz co potrafisz, dorównaj Jasiowi.
              Z tego co widzęto potrafisz tylko odwarkiwać. Czyżby i ciebie wywalili z
              seminarium? Czy może jako dziecko byłeś wykorzystywany przez proboszcza :D
              Wybaczcie za tak krótki komentarz ale kończy się przerwa reklamowa na polsacie i
              muszę wracać do playboya ;)
              Jasio na prezydenta a roztoczański na premiera ;) kwa kwa
              • roztoczanski Re: Kilka pytań 27.07.06, 16:28
                Medytuj, medytuj :)
    • one_and_only Re: Kilka pytań 26.07.06, 16:49
      roztoczański mimo tego, że nie potrafię myśleć wysiliłem się i wymyśliłem
      trzecią opcję. Załóżcie sobie z Jasiem swój pokój "Kaczolityzm" i tam się
      wypowiadajcie, tylko nie posikajcie się z radości, że tylu ludzi Was kocha i
      szanuje.
      Mam Ci tylko dwa słowa do powiedzenia ala Kaczyński: "spieprzaj dziadu" :D
      • roztoczanski Re: Kilka pytań 26.07.06, 20:46
        "mimo tego, że nie potrafię myśleć"
        To ty to powiedziales :)
        • ann.afrodyta Re: Kilka pytań 26.07.06, 20:58
          coz kazdy moze pisac o czym chce i nie wszyscy musza to czytac (tak jak ja)
          omijam tematy polityki gdyz mnie zupelnie nie interesuja a wrecz denerwuja a
          katolicyzm przesadny na tym forum jest ale, przeciez co kto lubi to ma i czyta
        • one_and_only Re: Kilka pytań 27.07.06, 01:25
          Ośla łąka :D po pierwsze to ja nic nie mówię tylko PISZĘ :D a po drugie to, że
          ty jesteś na tyle upośledzony, że nie wiesz co piszesz to nie znaczy, że i
          wszyscy tacy są. Ja dokładnie wiem co piszę i skoro piszę, że nie myślę to
          znaczy, że tak jest i dla twojego dobra będzie jak tak pozostanie ;)
    • p_zmm Re: Kilka pytań 27.07.06, 00:19
      marius68 napisał:

> Jak wątek "Dziadkowie Pana Jezusa " ma się do tematu głównego forum ZAMOŚĆ.
      > To samo dotyczy się wątku Expose J. Kaczyńskiego
      Nie ma wogóle !!! Widze, ze jesteś tu od niedawna bo ja to forum przeglądam już
      kilkanaście miesięcy (ba! nawet kilkadziesiąt postów nastukałem) i chyba się
      przyzwyczaiłem do tego, iż większość postów to najzwyklejszy w świecie OT
      objwiający się głównie religijnym i politycznym spamem

> Sporadycznie zaglądam na forum o Zamościu by dowiedzieć sie co dzieje się w
      tym
      > pięknym mieście,
      Tutaj się nie dowiesz.. polecam inne fora, zwłaszcza roztocze.net

> tu co drugi wątek to o PIS ie lub o aktualnym święcie kościelnym.
      I najsmieszniejsze jest to, ze te wszystkie polityczno katolickie watki zakłada
      osoba odpowiedzialna za to forum zwana (IMO miano zbyt wielkie) moderatorem..
      Biorac pod uwagę treść większosci postów nalezałoby nazwę "moderator" zmienić
      na "moherator".

> Może założycie sobie dodatkowe wątki?
      Wierzysz w cuda ? Bo ja swego czasu przestałem.. Tego forum już nic nie
      uratuje. Myslę, że nawet rezygnacja os. opiekującej sie tym forum (w co
      szczerze wątpię, bo fanatycy się rzadko poddają) niewiele by dała bo bardzo
      dużo osób forum Zamość na GW kojarzy z ostoją "jedynej słusznej religii i
      kaczyzmu" co widać po coraz głosniejszym sprzeciwie czytelników.

Może więc czas najwyższy zrezygnować z nazwy "Zamość" i uchwalić nową
      nazwe "Wspieramy Kościół i PiS" zwłaszcza, ze już niedługo wybory samorządowe.

Pzdr.
      Zbulwersowany P.

Ps. Wszelkie uwagi chętnie przeczytam via mail..
      • roztoczanski Re: Kilka pytań 27.07.06, 00:53
        Jak potrzebujesz informacji co sie dzieje w Zamosciu zajrzyj:
        www.zamosc.wonder.pl/
        Jak sie komus forum nie podoba, mozna przeciez zalozyc wlasne i nie bedzie
        problemu, po co sie bulwersowac, szkoda zdrowia.
        Uwazam, ze poglady Janusza trzeba uszanowac, mozna sie z nimi nie zgadzac, ale
        to nie daje podstaw, zeby kogos obrazac.
        • p_zmm Re: Kilka pytań 27.07.06, 00:58
          roztoczanski napisał:
          > Jak sie komus forum nie podoba, mozna przeciez zalozyc wlasne i nie bedzie
          > problemu, po co sie bulwersowac, szkoda zdrowia.
          Oczywiscie, że można ale przecież nie da się zaożyc drugiego forum o
          nazwie "Zamość" a nie ma sensu się bawić w zakłądanie for o nawzach
          np. "Prawdziwe forum o Zamosciu"
          > Uwazam, ze poglady Janusza trzeba uszanowac, mozna sie z nimi nie zgadzac, ale
          > to nie daje podstaw, zeby kogos obrazac.
          OK zgadzam się z Tobą poglądy innych trzeba szanować ale wiesz czn. skrót OT ?
          Jeżeli nie to podpowiem.. o religii piszemy na forum "Religie" o polityce
          na "Polityka". czy uszanowanie netykiety jest takie trudne ? Postaw się w
          sytuacji turysty z drugiego końca Polski który chce uzyskać troche informacji o
          Zamościu będac zainteresowanym przyjazdem tu. Wchodzi na forum GW "Zamość" i co
          widzi? dziesiątki postów o świętach koscielnych i inne wychwalające rządy PiS'u.
          • roztoczanski Re: Kilka pytań 27.07.06, 02:10
            Podajesz rzeczowe argumenty i to jest podstawa do dyskusji, a nie jak troll
            "one_and_only", ktory obrazanie kogos, uwaza za najlepszy argument.
            Mozna sprobowac zalozyc forum ZAMOŚĆ, jest juz Roztocze i ROZTOCZE.
            Masz racje, sa fora bardziej tematycznie zwiazane z religia i polityka, ale czy
            wypowiedzi Janusza lamia netykiete?
            Trudno oderwac polityke i religie od zycia codziennego, to jest forum prywatne i
            poza nazwa nie ma okreslonej tematyki. Masz pomysl jak wytyczyc scisle ramy,
            jakie tematy mozna poruszac? Czy posty dotyczace limuzyny i sukni slubnej lamia
            netykiete, czy nie? Bo jest, to przeciez sprawa prywatna.
            W netykiecie jest rowniez punkt:
            Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres prywatny.
            Pozdrawiam.
            • one_and_only Re: Kilka pytań 27.07.06, 08:52
              roztoczanski napisał:

> ... a nie jak troll "one_and_only" ...

Kurde roztoczanski to miała być nasza tajemnica, miałeś nie mówić nikomu o moim
              wzroście, to był jeden z warunków naszej naszego spotkania, Ty nie dotrzymałeś
              warunku to i ja nie dotrzymam: roztoczanski do "ciasnych" nie należy i bardzo
              lubi to oglądać onanizujących się małych chłopców (to by chyba wyjaśniało
              dlaczego każe mi ciągle medytować :| ). Teraz jesteśmy kwita i możemy się
              zaprzyjaźnić, postaram się już więcej nie odrzucać twojej miłości ;)
              • roztoczanski Re: Kilka pytań 27.07.06, 10:23
                trolle - użytkownicy, których jedynym celem jest dokuczanie i krytykowanie :)
                • one_and_only Re: Kilka pytań 27.07.06, 17:45
                  pl.wikipedia.org/wiki/Troll
            • p_zmm Re: Kilka pytań 27.07.06, 09:17
              > Mozna sprobowac zalozyc forum ZAMOŚĆ, jest juz Roztocze i ROZTOCZE.
              Oczywiście, że można ale wtedy sie już zrobi całkowite zamieszanie.

> Trudno oderwac polityke i religie od zycia codziennego, to jest forum
              >prywatne i poza nazwa nie ma okreslonej tematyki.
              Nazwa "Zamość" zobowiązuje do czegoś. Tak, maraasz rację, trudno jest oderwać
              polityke i religie od życia codziennego ale dlaczego tutaj nie ma tematów o
              lokalnych samorządach czy chociażby parafiach? Czyli o sprawach związanych z
              regionem. (Nie pisz, żebym je założył bo w politykowanie na forach z tym nie
              związanych się nie bawię:) ) Pełno jest natomiast postów wychwalających rzady
              PiS'u co przeciętnego śmiertelnika malo interesuje.

jakie tematy mozna poruszac? Czy posty dotyczace limuzyny i sukni slubnej lamia
              > netykiete, czy nie? Bo jest, to przeciez sprawa prywatna.
              OK to są sprawy prywatne ale sprawy mieszkańców Zamościa. Jeżeli ktoś teraz
              szuka limuzyny i dostanie tutaj na nią namiary to kilka innych osób również
              będzie miało do nich dostęp a w internecie chodzi chyba też o wymiane
              informacji :) I takie tematy o jakich napisałeś chyba bardzej pasują
              tematycznie do tego forum niż "Dziadkowie Pana Jezusa". (no chyba, że
              pochodziliby oni z Zamościa.. hehe)

> Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres
              prywa
              > tny.
              "nie zwracaj uwagi nigdy publicznie lecz bezpośrednio danej osobie, chyba że
              jest to osoba już wyjątkowo łamiąca wszelkie reguły (i robi to też publicznie)
              i po uwadze jej zwróconej najpierw osobiście nie zareaguje.
              " - netykieta.prv.pl :) Wszystkie warunki zostały spełnione.

Pzdr.
              • roztoczanski Re: Kilka pytań 27.07.06, 10:49
                Ja ciagle jestem zwolennikiem tolerancji, zawsze widzisz kto dany post napisal i
                spokojnie mozesz go ominac, wolny wybor. Cenzury na tym forum nie zauwazylem,
                jak widac mozesz swobodnie wyrazic swoje niezadowolenie i posty nie sa usuwane.
                Jak jestes czuly na netykiete, to moze zaragujesz na tutejszego trolla, a moze
                juz to zrobiles w liscie?
                Jesli o mnie chodzi, to wyrazilem swoja opnie i wyczerpalem temat.
                Zycze milego dnia i powazniejszych powodow do bulwersowania niz posty Janusza.
                Pozdrawiam.
        • one_and_only Re: Kilka pytań 27.07.06, 01:36
          O jak się cieszę roztoczanski że podałeś tak cudowny adres jakim jest
          www.zamosc.wonder.pl mam nadzieję, że nasz Jasio to zobaczy i nie będzie już
          musiał z domu wychodzić żeby powalić gruchę na widok zamojskich kamiec. Nie
          dość, żę swoją nieobecnością udostępni miejsca pod parasolkami dla tych
          Chińczyków, Żydów itd itp to jeszcze moża da szansę innym ludziom na opisanie
          swoich wrażeń dotyczących wizyt w poniedziałkowy letni wieczór, wtorkowy letni
          wieczór, środowy letni wieczór, czwartkowy letni wieczór, piątkowy letni wieczór
          bo niestety z tego co widać to Jasio ma monopol na te wieczory na forum. A mi
          sięnie podoba i nie ma mzamiaru zakładać swojego :D jestem raczej za opcją żeby
          to raczej ten co się nie podoba założył swoje i nie marnował naszego zdrowia (co
          za cham naraża nas na nerwicę a niby taki wierzący :D ).
          Ja szanuję poglądy Jasia ale dlaczego poglądy Jasia nie szanują mnie
          (roztoczanski jak dla mnie jesteś właśnie poglądem jasia :D )
          • roztoczanski Re: Kilka pytań 27.07.06, 02:12
            Medytuj dalej :)
            • one_and_only Re: Kilka pytań 27.07.06, 08:43
              "spieprzaj dziadu" :P
              • roztoczanski Re: Kilka pytań 27.07.06, 10:20
                Wytrwalosci - medytuj :)
                • one_and_only Re: Kilka pytań 27.07.06, 17:46
                  cyt.: "spieprzaj dziadu" :)
                  • czuk1 Re: Kilka pytań 27.07.06, 19:48
                    Mam nieśmiałą propozycję by wyczerpać temat dyskusji.
                    Zawsze takie polemiki "ciećwierze" kończą się niesmacznie.
                    Na tym forum nikt dobrego zdania o "roztoczańskim" nie
                    zmieni, bo wiemy "kto jest kto". Każdy gość wchodzący do
                    domu czy klient ocenia dom czy sklep, odwrotnie też oceniają
                    jego sklepowi i gospodarze , na podstawie pierwszego wrażenia.
                    Wrażenia tego trudno szybko zmienić. Co to oznacza?
                    Niechętnie takiego widzą w gościach i w sklepie.
                    A przecież chcemy mieć opinię dobrą, jesteśmy ludźmi inteligentnymi,
                    po co nam naśladować złe wzorce?
                    To takie głośne moje myślenie.
                    I s...am. Czuk
    • chiste mariusz68, Zamość to niestety nie Józefów 27.07.06, 09:30
      Tutaj niestety tak juz jest, z tym JanuszemX.
      Ile razy czytam wynurzenia pana moheratora, tyle razy przypomina mi
      się "Lokomotywa":

"I chocbyś nie wiem, jak się wytężał,
      To nie udźwigniesz, taki to ciężar!"

Swoją drogą, strasznie szkoda mi tego forum, które mam nawet wpisane na liste
      ulubionych. Jestem z Zamościem zwiazany sentymentalnie i rodzinnie, wpadam tam
      kilka razy w roku, znam wiele osób z Zamościa, które opuściły swoje rodzinne
      strony nie tylko ze względu na brak perspektyw życiowych, lecz także
      otaczających ich ludzi pokroju JanuszaX. Zresztą, może to stereotyp, bo Pan
      Moherator nadaje chyba z Warszawy.

P.S.
      Pozdrawiam sąsiada !
      _______
      Ospo czorna!
      Idź do Dorna!
    • januszx Re: Kilka pytań 27.07.06, 10:13
      W zasadzie od początku istnienia tego forum, czyli od ponad trzech lat
      podejmowane tu były tematy polityczne, tematy relige zagościły niewiele
      później ,w ogóle została tu przyjęta zasada pewnej dowolności przedstawianych
      spraw i każdy mógł zaprezentować swoje racje . Okazuje się ,że pewnym osobom
      ten model nie odpowiada, są sprawy, o których mówić nie powinniśmy, nie
      wypada ,bo przecież to ...nie na temat.
      z uwagi na nazwę forum, podejmujemy tutaj również tematy dotyczące historii
      Zamościa ,czy aktualnych spraw związanych z naszym miastem i niekiedy
      wywiązywała się bardzo intersująca dyskusja , przynajmniej tak mi się
      wydawało :-)

• koziorozka forum Zamość inne 29.07.06, 15:31
        roztoczanski napisał:
        "Jak sie komus forum nie podoba, mozna przeciez zalozyc wlasne i nie bedzie
        problemu, po co sie bulwersowac, szkoda zdrowia"

- drugie forum Zamość na gazeta.pl już istnieje. Nic się na nim nie dzieje, więc
        propozycja roztoczańskiego, że jak sie komus tu nie podoba, może mieć inne jest
        aktualna ;)
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=40190
        • jaxek7 Re: forum Zamość inne 29.07.06, 22:27
          niestety to forum jest na towarzyskim, to chyba jedno z ostatnich miejsc gdzie
          bym szukał czegoś o zamościu
          a do janusza rozumiem że można dyskutowac o polityce i religii ale jako admin
          nie powinieneś chyba chwalić partii rządzącej a jedynie stawiać pytania
          zmierzające do dyskusji poza tym nie uwierze( naqwet jako zamościanin) że
          pierwsze soboty i piątki miesiąca mają takie ważne informacje dla zamościa ze
          powinny się tu znależć polecam raczej tą strone
          www.naszdziennik.pl/
        • alta11 Re: forum Zamość inne 29.07.06, 22:31
          Widzę, że nadal mmo wezwanioa Czuka trwa dyskusja. Przychylam sie do zdania, ze nie musi się do tego forum zaglądać. Natomiast Janusz podejmuje różne wątki ujmując je bardzo ciekawie i nietuzinkowo. A to, że przypomoina o różnych wydarzeniach religijnych to bardzo dobrze, należy wiedzieć o róznych sprawach jesli jest się katolikiem i nie ma co się oburzać. Koziorożka wynalazla takie dziwo jak drugi Zamość, prponuj ę by wszyscy malkontenci tam się przenieśli i gremialnie szukali Teresy!
          • p_zmm Re: forum Zamość inne 29.07.06, 23:02
            > Widzę, że nadal mmo wezwanioa Czuka trwa dyskusja. Przychylam sie do zdania,
            ze
            > nie musi się do tego forum zaglądać.
            Może i nie musi.. ale nazwa forum nie pasuje zbytnio do treści tu zawartych..

>A to, że przypomoina o różnych wydarze
            > niach religijnych to bardzo dobrze, należy wiedzieć o róznych sprawach jesli
            jest się katolikiem i nie ma co się oburzać
            A jak się jest np. ateistą to trzeba czytać o Dziadkach pana Jezusa ? [po raz
            kolejny zwracam uwage jak bardzo jest to temat zwiazany z Zamosciem]

>Koziorożka wynalazla takie dziwo jak
            > drugi Zamość, prponuj ę by wszyscy malkontenci tam się przenieśli i gremialnie
            > szukali Teresy!
            Nie żartuj ;-) Ktoś użył nazwy forum do okreslonego celu [o czym świadczy opis]
            i uważasz, że inni się podporządkują pod tą nazwe ?

Jedyne słuszne forum o Zamościu to forum.roztocze.net * [zresztą
            większość userów GW tam pisze]

--
            * - sorry za spam, ale to naprawde jedyne rozwiniete forum o zamojszczyznie
            oczyszczone od tematow typowo religijnych i prorządowych.

Amen.
    • januszx miejsce i czas 31.07.06, 09:17
      Na forum watki zamieszczane są według kryterium:
      miejsca czyli nasze ukochane miasto idealne i przepiękne okolice
      czasu co oczywiście oznacza nawiązanie do aktualnych wydarzeń
      Oczywiście możecie pisać tutaj! nie musicie szukać innych forów , ba proponuje
      zaproście innych:-)
      Pozdrawiam
    • januszx 10% - /90% 31.07.06, 09:25
      Jak wszyscy wiemy w Polsce żyje co najmniej 90 % Katolików
      na naszm forum wątków zwiazanych z chrześcijaństwem jest ok 10 %
      a zatem? wnioski są chyba logiczne;-)
      Myśle ,że każdy z nas może znaleść sobie temat odpowiedni dla swoich
      zainteresowań , jeśli brak takiego proponuje założyć nowy...i wszystko będzie
      ok.
      Pozdrawiam

• czuk1 Co z wątkiem mają te procenty? 31.07.06, 10:54
        Na katolicyźmie nie znam się i nie biorę udziału w dyskusjach.
        Wdaję się na tym forum w politykowanie , też temat na indeksie
        u forumowiczów. Dlatego wszystkie uwagi pod adresem wątków
        wyznaniowych odbieram do siebie, inicjatora politykowania
        na tym forum.
        W tym duchu odpowiem, że powinniśmy zachować umiar w tematach
        polityczno-wyznaniowych bo forum nazywa się Zamość.
        Uwagi sa słuszne.
        m
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka