ania04011 15.07.10, 00:19 Podajcie proszę nazwy firm organizujących turnusy rehabilitacyjne dla dzieci, znam tylko Kleksa i Tairon. Są jeszcze inne sprawdzone firmy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ruda.ja Re: Turnus rehabilitacyjny - kto organizuje? 18.07.10, 21:38 autyzm-przez-male-a.blogspot.com/2010/07/turnusy-rehabilitacyjne-dla-dzieci.html#links Odpowiedz Link
ruda.ja zostały jeszcze 3 miejsca w taironie! 19.07.10, 19:37 9. Ochotnica Dolna - turnus dla dzieci z autyzmem i zespołem Aspergera Terapeuci: Poradnia dla osób z autyzmem i pokrewnymi zaburzeniami rozwoju PRODESTE Termin: 15-28.08.2010 Ilość miejsc: 20 dzieci z autyzmem + rodzice (możliwość uczestnictwa w turnusie osób trzecich) 10 dzieci z zespołem Aspergera + rodzice (możliwość uczestnictwa w turnusie osób trzecich) Wolne miejsca: dzieci z autyzmem: brak miejsc dzieci z zespołem Aspergera: 3 www.tairon.pl Odpowiedz Link
klafuti Re: podnosze wooontek 13.08.10, 19:30 mam zapytanie o te wyjazdy/turnusy.kiedyś w kleksie proponowano nam taki wyjazd.pani psycholog uznała,ze 6letni Wyjątkowy może jechać sam. wg mnie nie nadawał się wtedy na samodzielne wyprawy bez rodziców, byłam zdumiona oceną fachowca. odpuściłam ten temat głownie ze względów finansowych. Męczy mnie to jednak,że może spróbować w następne wakacje? jakie macie doświadczenia, czy rodzice też uczestniczą w tych wyjazdach??i czy to tylko drogą prywatną udaje się załatwiać? Odpowiedz Link
ruda.ja Re: podnosze wooontek 13.08.10, 21:09 klafuti napisała: i czy to tylko drogą prywatną > udaje się załatwiać? Ale co? To żeby pojechać z dzieckiem? Wiesz co ja nie widzę innej możliwości niż wspólnie z dzieckiem i nie chodzi nawet o lęk przed tym co będą z nim robić. Na takich turnusach dowiadujesz się wielu przydatnych rzeczy i zdobywasz doświadczenie. To nie jest tak, że musisz załatwiać sobie wspólny pobyt. Organizatorzy od razu planują turnusy dla dziecka i jednego opiekuna.Widocznie psycholog uznała, że Twoja obecność będzie zbędna. Choć jest to dla mnie nieco dziwne, bo ja bym zdrowego 6-latka samego nie puściła a nie jestem matką-wariatką. Odpowiedz Link
klafuti Re: podnosze wooontek 14.08.10, 10:46 no właśnie zastanawiam się czy można jakoś znaleźć dofiansowanie do takiego turnusu i z kim warto pojechać, tu w W-wie słyszałam o turnusach z Kleksem, ktoś jeszcze? Odpowiedz Link
marychna31 Ruda.ja 15.08.10, 14:39 Hej, Siedziałam ze swoim Miskiem, przy stoliku obok Twojego Jędrka i jego Taty ( w Korbielowie) :) Pozdrawiam!:) Odpowiedz Link
szalicja turnus stacjonarny 15.08.10, 18:04 Są takie turnusy w wawce: www.acentrum.com.pl/index.php?dzial=4 I bardzo mnie korcą. Aktualnie płacę ok 7 tys. za dwutygodniowy turnus z 40-ma godzinami terapii. Wiadomo, że połowa tego kosztu to zakwaterowanie i micha. Wolałabym taki turnus na miejscu za w sumie jedną trzecią kosztu turnusu np. w górach bo wolałabym potem po prostu wyjechać gdzieś na fajne wakacje. W tym roku pieniążków już na ciekawy wyjazd zabrakło...Ktoś zna tego organizatora? Może coś słyszeliście o tym ośrodku, terapeutach? Odpowiedz Link
etresen Re: Turnus rehabilitacyjny - kto organizuje? 17.08.10, 13:04 autystopowicz.pl/index.php?page=orzesze Polecam, za 3 tygodnie wyniosło mnie ok 600-700 zł (syn i ja) wraz z wyżywieniem ;) Odpowiedz Link