17.11.10, 10:13
Marika napisała:

*** Jan.kran jak to było ze snem Liliowego jak był młodszy. Jestem w szoku czytając o tym jego spaniu. Czasem 3 godziny, czasem 16 o różnych porach dnia i nocy!
Moje dziecię (8 lat) normalnie chodzi spać wieczorem (aktualnie zwykle o 22.00) a wstaje o 7.00 czasem 8.00 jak ma później do szkoły. Mam nadzieję że to nie zmienia się w okresie dojrzewania.

forum.gazeta.pl/forum/w,10034,116539053,116539053,nocne_wstawanie_.html

Obserwuj wątek
    • roseanne Re: Sen:) 17.11.10, 14:45
      budzi sie zawsze wczesnie, kolo 6 norma
      zasypia prawie o stalej porze 22
      gdy byl mlodsz, nawet w czasie wizyt goscinnych, jak byl zmeczony zwijal sie gdziews w klebek na fotelu np i zasypial

teraz bywa ze czasami posiedzi do polnocy, z okazji okazji :)
      czesto gdy goscie sie zasiedza to ostentacyjnie wola by sie wyciszyli bo on chce spac

gdy byl mlodszy zdarzalo sie przez pare lat, ze wszyscy kladli sie spac, o swoich normalnych porach, a rano zastawalam synka na kanapie z ksiazeczka, klockami itd, z wlaczona lampka - bo mu sie spanie urwalo w srodku nocy

w czasie lotow do PL nie spi wcale, potrafi wtedy ciagnac maraton aktywnosci do 30godzin,
      jesli przysypia w ciagu dnia to znak ze jest naprawde chory
      • yula Re: Sen:) 17.11.10, 18:18
        Mój sypia właściwie normalnie, były okresy trudności z zasypianiem, właściwie do dziś jak jest dużo emocji w dzień to wieczorem ciężko mu zasnąć. A ze wstawaniem to całkowita norma:P Póki nie chodził do szkoły pobudka o 6-tej to była norma, jak poszedł do szkoły to o 6-tej wstaje tylko w dni wolne, w inne o 7-mej zwlekam go z łóżka :) Pobudek nocnych raczej nie miewał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka