baskokvet
05.08.11, 08:53
dziewczyny-wiem,że jestem wygodna, ale może mi polecicie konkretne tytuły autorów , serie- książek dla dzieci z krótkimi prostymi tekstami, które autystka z deficytem koncentracji może zrozumieć . Mam jedna taką małą książeczkę o Czerwonym Kapturku- którą czytajac nie muszę co chwila zmieniać tekstu na "opowiadany " przeze mnie. No ale ile mozna wałkować Kapturka.
Nie mogę sobie ot tak iść do księgarni-bo w miescinie, w której mieszkam jest jedna i nie satysfakcjonuje mnie jej zaopatrzenie. Pozostaje empik, merlin etc.
Macie coś takiego w swoich księgozbiorach. Chciałabym chetnie jakąś klasyke,żeby to moje dziecko znało basnie (np w książkach w przedszkolu tych podrecznikach mnóstow jest odwołań do Kopciuszka, calineczki a moja Zocha nie ma o tych historiach pojecia).
O ile ja sama staram się jej opowiadać bajki po prostu , i pokazywac obrazki n aten temat, to mąż na pewno tego robic nie będzie. On czyta tekst. Aże czasem ten tekst jest za trudny-to i tak sie nie pokusi o autorskie zmiany.