24.10.11, 21:17
Mam wrażenie,że po ćwiczeniach SI mój syn jest bardziej pobudzony.Obserwujecie podobnie?Dzisiaj nawet miał problem z zasnięciem.Chodzimy raz w tygodniu.Przez dwa dni po jest jak nakręcony,potem się uspokaja do nastepnych ćwiczeń.Początkowo myslałam,ze to zbieg okoliczności ale chyba nie.
Obserwuj wątek
    • brolek Re: Sala SI 24.10.11, 22:38
      iskierka43 napisała:

> Mam wrażenie,że po ćwiczeniach SI mój syn jest bardziej pobudzony.Obserwujecie
      > podobnie?Dzisiaj nawet miał problem z zasnięciem.Chodzimy raz w tygodniu.Przez
      > dwa dni po jest jak nakręcony,potem się uspokaja do nastepnych ćwiczeń.Początko
      > wo myslałam,ze to zbieg okoliczności ale chyba nie.
      Proponuję omówić to z terapeutą, ponieważ może to być kwestia przestymulowania, lub niewłaściwego doboru ćwiczeń.
      • ez-aw Re: Sala SI 25.10.11, 08:31
        Zgadzam się z Brolek. Mój 4-latek nie ma takich problemów. Przed zajęciami zrobiono szczegółowy wywiad z nami + obserwacja dziecka. Zajęcia są dobierane do niego.
    • szironna Re: Sala SI 25.10.11, 09:07
      Wygląda na to że syn jest przestymulowany (zbyt dużo bodźców których układ nerwowy nie jest w stanie przyjąć), stąd pobudzenie. koniecznie powiedz o tym terapeucie.
      czy syn na zakończenie zajęć jest masowany? jeśli nie - może warto to wprowadzić? mój syn zawsze na "wyjście" ma masaż, który go wycisza. poza tym w domu też syna masuję.
    • iwpal Re: Sala SI 25.10.11, 09:45
      Porozmawiaj o tym z terapeutą - zmodyfikuje ćwiczenia.
      Terapeuta nie jest duchem świętym i nie ma pojęcia jak funkcjonuje dziecko po ćwiczeniach pod koniec dnia lub następnego - bardzo ważne sa informacje od rodzica, dlatego, że dzieci moga rożnie reagowac na stymulację.
      Byc moze bedzie konieczne czasowe ograniczenie stymulacji przedsionkowej na rzecz propriocepcji i dotyku.
    • iskierka43 Re: Sala SI 25.10.11, 21:03
      Sęk w tym,że my dopiero jesteśmy w trakcie ustalania trapii.Zmienilismy terapeutę i zaczynamy od nowa.Z poprzednim było podobnie.Ale dziekuję za rady.Głównie nt.masażu,bo o rozmowie z terapeutą sama pomyslałam też.
      • iwpal Re: Sala SI 25.10.11, 21:18
        >>>iskierka43 napisała:
        Sęk w tym,że my dopiero jesteśmy w trakcie ustalania trapii. Zmienilismy terapeutę i zaczynamy od nowa<<

A diagnoza jest?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka