gruba_mamma
13.03.12, 05:50
Paulinka chodzi do przedszkola integracyjnego, ma tam mieć zajęcia SI, fizjoterapię, logopedę,dogoterapię. Ale - nie wiem dokładnie w jakim wymiarze godzin, bo orzeczenie dostaliśmy w grudniu a styczeń, luty i marzec była w przedszkolu dosłownie po 2 - 3 dni i chorowała.Młody też chorował, więc nawet nie zdążyłam pogadać z panią o tych zajęciach.W przedszkolu jest od 8/9 do 13/14 - max 15, ale rzadko.
Zajęcia poza:
poniedziałek -logopeda ( musi być, bo to genialny terapeuta i dzieki niemu dziecko zaczęło w ogóle współpracować - również na innych zajęciach)
wtorek - terapia w grupie z dziećmi autystycznymi, potem SI ( w Centrum Terapii Autyzmu Alpha)
środa- psycholog ( dopiero ją zapisałam)
czwartek - logorytmika ( odpuściłabym, ale to jedyne zajęcia na które moje dziecko zrywa się i leci biegiem, uwielbia je)
piatek - pedagog w PPP - co 2 tygodnie( zależy mi na tych wizytach, pani dość mocno kwestionowała autyzm u córy i ma ją poobserwować dłużej)
Ma jeszcze zalecony basen i fizjoterapię, których juz zupełnie nie wiem gdzie wcisnąć.Odpuścić jeden dzień przedszkola? Z czego mam zrezygnować?????? Nie ogarniam tego.
(oprócz autyzmu jest podejrzenie mpd - stąd fizjoterapia, czekamy na wizytę u neurologa w CZD)