29.06.12, 06:55
dawno nie piasałam na tym forum,bo dzieci wyrosły i problemy się zmieniły.
chciałam tylko powiedzieć wszystkim,że istnieją zwykłe szkoły,ktore stwarzają idealne warunki do rozwoju dzieciom z zespołem aspergera.
mój drugi Aspi zakończył właśnie podstawówkę z nagrodą za 6 lat wzorej nauki i zachowania.
a ja dostałam list gratulacyjny za wychowanie Takiego syna.jak sobie pomyślę ile maił defektów,zaburzeń psychicznych i fizycznych,to nie chce mi się wierzyć,że jesteśmy w takim miejscu.
chciałabym życzyć wszystkim rodzicom młodszych dzieci,żeby trafiły na taką szkołę.
sama w to nie mogę uwierzyć,że mój syn jest takim szczęściarzem.
Obserwuj wątek
    • peeska Re: szkoła 29.06.12, 08:29
      gratuluję, wspaniale !!!
      podpowiedz jaka to szkoła :-)
      • joanna9920 Re: szkoła 30.06.12, 09:12
        zwykła rejonówka w Częstochowie
    • ania-pat1 Re: szkoła 29.06.12, 09:57
      Gratuluję. Chciałabym (a i mam cichą nadzieję) móc tak kiedyś napisać o szkole mojego dziecka (wybór już prawie dokonany ale mamy jeszcze rok czasu).
      • marektatojakuba Re: szkoła 29.06.12, 10:16
        Ania_pat, zostajecie jeszcze na rok w przedszkolu (zerówce)?
        Żona mówiła mi, że chyba widziała Cię ostatnio na Zaciszu.
        • ania-pat1 Re: szkoła 29.06.12, 19:43
          Zostajemy. Z mieszanymi uczuciami, bo wychowawczyni się zmienia - ale przedszkole jest oswojone i przyjazne - a ja muszę podgonic w pracy (szkoła z założenia wymagałaby większego zaangażowania z mojej strony - przynajmniej na początku). Zakładam, ze podciągnę grant w rok z harmonogramu na 2 lata i "zyskam zapas czasu". A co będzie to się okaże. Na Zaciszu byłam środa-czwartek.
    • bogusiamaria Re: szkoła 30.06.12, 12:29
      Gratuluję-też tak miałam: w podstawówce (6,0),średniej(4,5),studia (4,5) i wierzę,.ze i Wam się uda.
      Ciężka praca z dzieckiem własciwie dotyczyła tylko poziomu 1-5 kl.szk. podstawowej-potem było coraz lżej i tak już zostało.Dlatego nie jest w stanie mnie załamać rozpoznanie wnuczki choć z nią będzie trudniej-to już widać.
      Znowu trzeba się przygotować na cięzką pracę-warto.

• gostki2ija Re: szkoła 25.09.12, 11:07
        mam pytanko: czy "szkoły" wiedziały o diagnozach Waszych dzieci?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka