Dodaj do ulubionych

Pociąg- POLECAM!!!

22.01.13, 09:12
Kupiłam w Biedronce za 17 zł drewniane puzzle pociąg. Puzzle są nietypowe, bo można z nich stworzyć różne cuda. Jeśli autysta lubi układać ciągi i szeregi- pociąg z wagonami jeśli rozłożysz go na dywanie osiąga długość całego dużego pokoju. Można go układać wszerz i wzdłuż. Oprócz tego elementy są duże, niczym puzzle podłogowe. Zawiera w sobie kolory, liczby, kształty. Nie ma możliwości, by nie przyciągnął nawet najtwardszych zawodników nieskorych do zabawy. Super sprawa i dlatego polecam. Niedrogo, a efektów mnóstwo.

Nie, nie pracuję w Biedronce i nie robię reklamy zabawce, po prostu uważam, że warto ten pociąg kupić choćby ze względu na cenę. Cena w innych sklepach wynosi nawet 70-80 zł, nie warto przepłacać.
Obserwuj wątek
    • marika012 Re: Pociąg- POLECAM!!! 22.01.13, 11:37
      Spojrzałam na stronę biedronki. Tam jest taki pociąg z literkami. My mamy taki o jakim piszesz (liczby, kształty), kupiliśmy też w biedronie tyle, że z rok temu. Faktycznie fajny dla mojej córy NT natomiast na 100% nie zainteresowałby mojego autika gdy był w wieku przedszkolnym :(
      Go interesowały tylko książeczki, patyk i papier toaletowy do machania :(
      • halogen75 Re: Pociąg- POLECAM!!! 23.01.13, 18:56
        Marika, ależ mojego też nie przyciągnął jako tako sam pociąg;) Ale przyciągnęła go jego długość, możliwość poszerzania, przedłużania;) Ja zawsze wybieram zabawki, które nie tylko są edukacyjne ale mają to coś, co powiedzmy wiem, że zainteresuje go z zupełnie innej perspektywy, wtedy jedno nakłada się na drugie:) Jak kupiłam kubeczki i talerzyki to miał je w głębokim poważaniu ale jak przy wlaniu czegoś do niego zmieniały kolor, był pierwszy przy nich każdego dnia;) Dlatego właśnie pociąg wydaje mi się interesujący.
    • gemmavera Re: Pociąg- POLECAM!!! 22.01.13, 19:38
      Halo, wielkie dzięki za informację :))
      Kupiłam sobie pociąg z literkami i zwierzetami. Jest czadowy :)
      Były jeszcze liczby i kształty oraz literki z różnymi słowami (a nie tylko ze zwierzętami, jak w moim pociągu). Oprócz tego kupiłam sobie dzwoneczki za 7 zł, grę z przeciwieństwami Granny i klamerki do bielizny za 3,50 :DD W sumie za 37 zł obłowiłam się, jak nie wiem co. :)) Toteż bardzo Ci dziękuję za inspirację biedronkową :)
      • halogen75 Re: Pociąg- POLECAM!!! 23.01.13, 18:59
        A ja gemma, jeszcze grę memo przytargałam;) Tyle, że operujemy na razie dosłownie dwoma różnymi parami;) A widziałaś ten chodniczek złożony z kółek różnych kolorów? Kurczę, też fajny ale już dałam spokój, bo nie wiedziałam kogo bardziej poderwie z krzesła, mnie czy Szymka;)
    • eszmeraldka Re: Pociąg- POLECAM!!! 25.01.13, 15:32
      Dzięki za informację ;) puzzle dostęne tylko w niektórych biedronkach, i to akurat w tej do której praktycznie nie chodzę, więc bez tego bym nie wiedziała..
      Kupiłam literkowe różności, jako że próbujemy teraz jakoś wzbudzić zainteresowanie literkami..
      I pierwsze wrażenie - Nie, nie chcę tego! Więc bawiła się młodsza siostra.. Ale po kilku dniach doszliśmy do etapu "To mooojeee!"
      właśnie robią sobie analizę i syntezę wzrokową ;) Patrzą na "instrukcję", jaki puzzel musi być następny, szukają go ze sterty i dopasowują. Więc działamy ogólnorozwojowo ;)
      • halogen75 Re: Pociąg- POLECAM!!! 25.01.13, 20:02
        Super:) Cieszę się:) U mnie podobnie. Nie wiem czy nie kupię drugich, bo domaga się dłuższego ciągu;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka