aguska10 22.10.13, 10:21 Hej, chciałabym założyć konto w jakiejś fundacji, tylko nie wiem w jakiej. Czy macie jakieś doświadczenie w tej kwestii? Jakie potrzebne dokumenty i jak to załatwić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamma_tomka Re: subkonto fundacja 22.10.13, 11:56 Polecam fundacje Silentio. www.silentio.pl/jak-pomagamy/niezbedne-dokumenty/ Odpowiedz Link
alex.kw Re: subkonto fundacja 22.01.14, 12:50 Ja polecam Młodzi-Młodym. To jest fundacja studencka, gdzie młodzi ludzie robią wszystko, żeby pomóc swoim podopiecznym. Możesz dzieki nim pozyskiwać 1% podatku, ale też w najprostrzych sprawach sa bardzo pomocni. Dają darmowy program z Twoim dopiskiem, darmowe wizytówki, plakaty, promują Twoją akcję w internecie, dzięku czemu więcej kasy mozna uzbierać. Jest tam zapisana córka mojej koleżanki i co roku zbiera ładną sumkę. Sprawy papierkowe są na początku zbędne. Przez rok nie musisz nic podpisywać- możesz sobie tylko sprawdzić, jakie rezultaty dała akcja. Wystarczy wejść na ich stronę (na pewno znajdziesz w wyszukiwarcze jak wpiszesz Fundacj Studencka Młodzi-Młodym) i zarejestrować się. Od razu dostajesz możliwość korzystania z ich KRS i wysyłają do Ciebie wizytówki. Po roku musisz tylko podpisać porozumienie i regulamin, który jest na ich stronie i to wszystko :) Nie wymagają żadnych zaświadczeń, ani nic, bo pomagają też osobą, które nie sa chore, ale zmierają pieniądze na realizowanie swoich pasji- przez to też na większą ilość rzeczy możesz te fundusze wydać- nie ma wielkich zastrzeżeń co do tego :) Odpowiedz Link
twins00 Re: subkonto fundacja 25.01.14, 19:23 A jak zbieracie 1%, wysyłacie apele do obcych ludzi, czy tylko dajecie nr konta rodzinie i znajomym? Odpowiedz Link
kej5 Re: subkonto fundacja 25.01.14, 19:29 Daję nr konta rodzinie i znajomym, a w zasadzie kalendarzyki listkowe ze zdjęciem młodego i resztą danych. Rodzina i znajomi też przekazują dalej, swoim znajomym. Apeli nigdy nie wysyłam i pewnie nie będę. Odpowiedz Link
twins00 Re: subkonto fundacja 25.01.14, 20:18 Właśnie obawiam się, że od mojej rodziny i znajomych nie zbiorę nic bo malutko podatku płacą albo wcale:( Jesteś w stanie zebrać z tego kwotę powiedzmy na jeden turnus w roku? Odpowiedz Link
kej5 Re: subkonto fundacja 25.01.14, 20:22 Tak, zebraliśmy taką kwotę, jedziemy na turnus. My sporo kalendarzyków daliśmy mojej teściowej, ta gdzieś polatała i chyba najwięcej wpłat było od niej, w sumie od osób których nie znam. Spróbuj może w ten sposób. Odpowiedz Link
ewama2 Re: subkonto fundacja 11.05.14, 10:52 My z Ewą polecamy AVALON. Jesteśmy już tam 4 lata. Bardzo szybka wyplata wniosku - jeden dwa dni. Pisałam to już w innym temacie ale powtorze - tu są opinie o nich www.opineo.pl/opinie/fundacjaavalon-pl Odpowiedz Link