Dodaj do ulubionych

czy powinnam się martwić

08.02.14, 00:13
Mój synek ma 8,5 miesiąca - z gaworzenia to tylko jest ej ooo i tyle, nie lubi się przytulać,ciągnie za włosy wszystkich i się przy tym cieszy, macha przedmiotami przed oczami,nie lubi się ubierać,na swoje imię raz reaguje raz nie, robi papa jak mu się zachce i daje cześć lubi różnego rodzaju metki sznurki piloty kable,pełza przymierza się do raczkowania, większość osób mi mówi to normalne zachowanie niemowlaka a ja nie jestem pewna czy inne dzieci też się tak zachowują
Obserwuj wątek
    • drop.s18 Re: czy powinnam się martwić 08.02.14, 11:13
      niektóre zachowania jak dla mnie normalne, ale niektóre niepokojące np ubieranie, machanie przed oczami, poobserwuj czy bawi się własnymi palcami przed oczami, a jak się denerwujesz to weź od pediatry skierowanie do neurologa, to moga być problemy z SI albo z napięciem mięśniowym. skąd jesteś?? to możemy Ci kogoś podpowiedzieć. jeśli z warszawy to polecam dr Pałka, przyjmuje na ul. Sanockiej na ochocie i pewnie gdzieś prywatnie. Jeśli chodzi o SI to tylko Przyrowski (chyba Zbigniew) mi przychodzi do głowy w przypadku takiego malca
      • ania.8484 Re: czy powinnam się martwić 08.02.14, 12:07
        Jestem ze śląska już znalazłam dobrego neurologa prywatnie oczywiście :) wygląda mi to też na IS,chociaż czytając o różnych chorobach zaraz można się czegoś doszukać :),ale lepiej dmuchać na zimne :) :)
        • nefret_ete Re: czy powinnam się martwić 08.02.14, 18:50
          W przypadku moich dwóch synów neurlog nie miał co robić. Mają autyzm, nie mają zaburzeń audiologicznych. Do kogo się wybierasz?
          • ania.8484 Re: czy powinnam się martwić 08.02.14, 23:03
            dr.Piasecki
            • nefret_ete Re: czy powinnam się martwić 08.02.14, 23:36
              jestem ze śląska. Nie znam tego Dr.
              • grzalka Re: czy powinnam się martwić 09.02.14, 11:37
                We Wrocławiu jest taka p. dr Dołyk, uważam,że jest świetna i ma bardzo dobrą intuicję. Co do tego, że neurolog nie ma co robić, to zależy zapewne od neurologa, dzieci ze spektrum są "inne" nawet jeśli odruchy mają jak należy.
                • nefret_ete Re: czy powinnam się martwić 09.02.14, 19:06
                  " Co do tego, że neurolog nie ma co robić, to zależy zapewne od neurologa
                  > , dzieci ze spektrum są "inne" nawet jeśli odruchy mają jak należy. "
                  nie bardzo rozumiem.
          • nefret_ete Re: czy powinnam się martwić 09.02.14, 19:05
            Sory pomyłka chodziło oczywiście o to, że nie mają zaburzeń neurologicznych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka