Dodaj do ulubionych

suplementy diety

16.09.16, 11:55
Jakie suplementy dajecie swoim aspim? U nas są problemy z kobcentracją i dla tego zastanawiam się nad suplementacją.
Obserwuj wątek
    • tratteolo Re: suplementy diety 16.09.16, 17:36
      Tran w okresie zimowym, gdy wystąpi niedobór witaminy D (potwierdzony badaniem krwi).
    • chocolatemonster Re: suplementy diety 16.09.16, 22:40
      My dawalismy mnóstwo supli i teraz okazało się, że Mloda ma wszystkiego nadmiar. Dostalam taki ochrzani od naszej pediatry, ze myslalam, ze padnie. Ponad 300 eu wydane na badanie organix,za które Mloda mogłaby pojeździć konno (okazuje się ,ze uwielbia konie). Koniec z dietami i suplementami. Mloda robi błyskawiczne postepy a jej słownictwo jest dużo ponad normę dla 4 latka.
    • chocolatemonster Re: suplementy diety 16.09.16, 22:51
      Aha-suple i dieta za radą dietetyka, którego nam polecono w centrum terapii. Próbowaliśmy bo Mloda 'ma ogromny potencjał i rokuje na pełne wyleczenie ". I wiecie co? Nie mam już je zamiaru leczyc.
      • eraz-lilipop Re: suplementy diety 17.09.16, 00:03
        Eyeq caly rok i tran w zimie .
        • stokrotka_beauty Re: suplementy diety 17.09.16, 00:48
          Eraz, czy po eyeq widzisz jakieś postępy
          • tijgertje Re: suplementy diety 17.09.16, 07:16
            Młody bierze EyeQ. Z koncentracja ma ogromne problemy i bez leków nie wyrabia. EyeQ pozwala utrzymać niższa dawkę Concerty, ale musi brac 6 kapsułek dziennie. Kilkakrotnie próbowaliśmy zejść na 2, ale w ciagu kilku dni koncentracja leci na łeb na szyje. Finansowo nam sie to zupełnie nie opłaca, ale gdyby dało sie dzieki temu całkowicie odstawić Concerte byłabym wniebowzięta, niestety EyeQ tylko wspomaga. Wystarczy, ze młody raz zapomni tabletki i sam ze sobą wytrzymać nie moze. Tak, ze efekty EyeQ są, ale w porównaniu z Concerta raczej znikome, jest różnica, ale na cuda lepiej nie liczyć.
          • eraz-lilipop Re: suplementy diety 17.09.16, 09:16
            Nie :)
      • stokrotka_beauty Re: suplementy diety 17.09.16, 00:46
        Chocolate, rozumiem że suplementy nic nie pomogły?
        • chocolatemonster Re: suplementy diety 17.09.16, 07:24
          Raczej zaszkodziły (jesteśmy w trakcie badan). To,co pomogło to terapia SI i socjalizacja podwórkowa. Eye Q jest ok ale rzeczy typu arginina itd to ,według mnie, wyciąganie kasy.
          • chocolatemonster Re: suplementy diety 17.09.16, 10:27
            Aha. Mloda bez suplementów w ciągu 6 mcy przeszła od zerowego zadawania pytań do ' a jAK wygląda wiązka fotonowa? ' i niemal zerowy ch kontaktów z rówieśnikami do naśladowania ich na placu zabaw i do ' nie burz mi,proszę, mojej budowli (z piasku) bo ja będę w niej mieszkała z tatusiem'. Jestem wściekła na siebie ,ze tyle rzeczy w nią ladowalam.
            • eraz-lilipop Re: suplementy diety 17.09.16, 10:57
              Nie ma co się wściekac. Mój był prawie dwa lata na diecie na której nic się nie działo . Tzn cały czas był rozwój różnych umiejętności ale nie było żadnego wow. Teraz bez diety rozwój tez się rozwija w tym samym tempie. Nie ma co się wściekac ;) . Wiem ze to nie dla nas i tyle .przynajmniej w przyszłości nie będę się zastanawiać czy dieta mogłaby wspomóc bardziej bo juz wiem ze nie :)
              • kamilia_21 Re: suplementy diety 17.09.16, 13:36
                Mój bierze magnez z wit b12 i w okresie jesienno-zimowym tran z wit. D, wcześniej brał EyeQ ale efektów jakoś widać nie było.
    • tata.po.30 Re: suplementy diety 17.09.16, 18:17
      Od paru miesięcy suplementujemy lody (czekoladowe, malinowe i ciasteczkowe). Bardzo efektywne w podnoszeniu poziomu zadowolenia z życia. Niestety, w okresie jesienno/zimowym suplementacja podobno jest niewskazana.
      • chocolatemonster Re: suplementy diety 17.09.16, 20:10
        Lubie to😀
      • stokrotka_beauty Re: suplementy diety 18.09.16, 01:06
        Mniam:). Pyszna suplementacja:)!
      • baskokvet Re: suplementy diety 07.10.16, 09:35
        w okresie zimowym jak najbardziej wskazana taka suplementacja (lodowa) -u nas cały rok daje świetne efekty !!!!

A tak serio to na polecenie psychiatry dostaje nootropil (Lek) i mg b6, plus teraz chyba wprowadze galomega. U nas tez b.duze problemy z koncentracja. Teraz jest jakby lepiej(po 6 tygodniach stosowania).
    • eagle1234 Re: suplementy diety 20.09.16, 00:16
      3 lata ponad tran podaję (poza okresem wakacji), nie widzę wpływu, domniemuję, że chyba jakiś jest (z literatury)
      witaminy podaję zimą ale w seriach i to ze względów zdrowotnych a nie "pozazdrowotnych" - ciągłe nawroty kataru
      jak diabeł święconej wody unikam alergicznych, kiedyś po jednym po suficie w nocy chodził (no, prawie), ale czasem podam serie, raz na kilka miesięcy i przez kilka miesięcy, łudzę się, że kiedyś efekt zobaczę (zastopowania alergicznego nieżytu nosa)
      pół roku był na ścisłej diecie, nie mogę patrzeć na bezglutenowe i podobne, żadnego wpływu nie zauważyłam, nic, zero
      • stokrotka_beauty Re: suplementy diety 20.09.16, 13:09
        Nagle ile Twój synek ma lat? Jak funkcjonuje?
        • stokrotka_beauty Re: suplementy diety 20.09.16, 13:10
          Eagle miało być!
    • maniek509 Re: suplementy diety 01.10.16, 01:25
      na koncentrację rewelacyjna jest b12, tą biorę www.naturala.pl/Produkt/197/witamina_b-12#/modele-b_12_30_kapsulek_500mcg
      • stokrotka_beauty Re: suplementy diety 02.10.16, 14:56
        Podałam to eyeq i może to śmiesznie zabrzmi, ale już po kilku dniach stosowania widzę efekty. Mniej odpływa. Zobaczymy jak będzie potem.
        • renata.36 Re: suplementy diety 03.10.16, 18:56
          Ciekawe jest to co napisałas. Przeczytałam, p.doktor mówiła,ze pierwsze efekty po miesiącu stosowania albo i dłużej. Ja podawałam kilka lat.Bez rewelacji.
          • stokrotka_beauty Re: suplementy diety 04.10.16, 00:41
            Ja sama bym w to za bardzo nie wierzyła, ale lekarz mówił, że jak dziecko nic wcześniej nie brało ( a nie brało), to może tak zareagować. Pewnie to zależy od organizmu. Młody przeważnie mówiący tylko o tym co go interesuje nagle zaczął odpowiadać na moje pytania. Odpowiada mi nawet z drugiej pokoju. Oczywiście zamyśla się, ale jest też jak by mniej.
            • holina Re: suplementy diety 04.10.16, 11:52
              Wow!! Zakupimy jeszcze dzis. :-)
              Stokrotka a Ty synkowi podajesz w kapsułkach, czy moze w syropie ?. Nie mam pojęcia, który wybrać, jakiej firmy ? Bylam wlasnie w aptece, i Pani mówi, ze jest tego bardzo dużo, i który chce, więc zgłupiałam. Jakiej firmy ten specyfik bierzecie ?
              • eraz-lilipop Re: suplementy diety 04.10.16, 13:57
                Sprawdzałam skład eyeq dla dzieci w syropie 5 ml i dwie kapsułki dla dorosłych i skład jest identyczny w zalecany dawkowaniu. Mój kapsułki nie lyknie i dlatego ma syrop którego smak mu nie przeszkadza .
                A ja zapytam o przechowywanie ? Jak przechowujecie eyeq po otwarciu?
                • stokrotka_beauty Re: suplementy diety 04.10.16, 23:40
                  Podajemy eyeq e syropie. Smak cytrynowy. Przechowuje po otwarciu w lodówce. Nie pamiętam firmy tego preparatu, s nie mam jak spojrzeć na opakowanie teraz.
                  • eraz-lilipop Re: suplementy diety 05.10.16, 07:49
                    Tez mamy cytrynowy equzen czy jakoś tak.
                    • stokrotka_beauty Re: suplementy diety 05.10.16, 22:09
                      Equazen, dokładnie tak się nazywa.
              • tijgertje Re: suplementy diety 05.10.16, 00:27
                EyeQ to marka, jest tylko jeden tylko w rożnych postaciach i ilościach w opakowaniu. Jak pisałam wyżej, u nas sa rezultaty ( widoczne były po wprowadzeniu po ok. Tygodniu), ale tylko przy dawce początkowej, zejście na niższa sie nie udaje.
                EyeQ ma przewagę nad innymi preparatami dlatego, ze oleje sa najlepiej filtrowane, nie zawierają zanieczyszczeń i maja najlepsze proporcje składników, czemu przypisuje sie najlepsza skuteczność.
                • stokrotka_beauty Re: suplementy diety 05.10.16, 22:14
                  Właśnie tego się boję, że po odstawieniu będzie znowu więcej zawieszek.
                • finka9 Re: suplementy diety 05.10.16, 22:16
                  Drogie mamy ,czy któraś z Was podawała dziecku preparat Eye q w formie truskawkowych drażetekj do żucia ? Jeśli tak to jakie są Wasze wrażenia ? Pytam ponieważ obawiam się ,że mój syn nie przyjmie go w formie syropu (podobno ma rybi posmak). Trochę się boje zakupu ,preparat ma bardzo dobre opinie ale jest też dosyć drogi . Boję się ,że jak mu nie posmakuje to pieniądze pójdą w błoto.
                  • portenho Re: suplementy diety 06.10.16, 06:54
                    Nie pojda w bloto. Drazetki mozesz jesc sama. To suplement nie leki. Tak naprawde to taki bogatszy skladem tran. Syrop w wersji cytrynowej nie ma poslaku, pije go razem z dzieckiem. Poprawily mi sie bardzo wyniki cholesterolu po nim. Pijemy od ponad3lat. Drazetki musialam-jak juz wspomnialam-zjesc sama.
                • portenho Re: suplementy diety 06.10.16, 06:55
                  Tez wlasnie caly czas to 15ml bierzemy (bo ja tez,z dzieckiem),
                  • finka9 Re: suplementy diety 07.10.16, 17:32
                    Zamówiłam ten syrop dziś w aptece ,na jutro do odbioru.;)
                    • finka9 Re: suplementy diety 22.10.16, 17:13
                      Muszę się pochwalić - moj synek od wczoraj pije ten syropek i mu smakuje mimo ,że do tej pory nie tolerował żadnych syropów. Jestem przeszczęśliwa. ! :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka