wfrewy 18.09.16, 14:38 Grupa "Autyzm i pokrewne zaburzenia...". Wspieramy się wymianą doświadczeń i modlitwą. Codziennie modlimy się za konkretną osobę. Wieczorem - wspólnie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chocolatemonster Re: Katolicka grupa na FB 18.09.16, 19:48 No wkasnie. Każdy radzi sobie jak może i jAK chce. Odpowiedz Link
portenho Re: Katolicka grupa na FB 18.09.16, 21:56 Po co epatowac religia i sie afiszowac? Gdybyscie nie byly katoliczkami to byscie mnie nie napadaly za komentarz,tylko tez zastanawialysbyscie sie czemu nawet tutaj dociera indoktrynacja z jednej konkretnej grupy wyznaniowej. Ale cóz,w Polsxe to jedyny legalny poglad,reszta -cicho siedziec. Dobranoc Odpowiedz Link
eraz-lilipop Re: Katolicka grupa na FB 18.09.16, 22:26 Nikt nie napada komentarzem . Każdy oczekuje szacunku dla siebie dla własnych dzieci . Wiadomość wrzuciła również mama dziecka, wiec co bo jest wierząca szacunek jej się nie należy ? Odpowiedz Link
eraz-lilipop Re: Katolicka grupa na FB 19.09.16, 12:41 Ojcu szacunek tez się należy ;) Odpowiedz Link
wfrewy Re: Katolicka grupa na FB 19.09.16, 11:26 Dziękuję za wsparcie. Pozostałe osoby proszę, żeby się nie irytowały: podałem tę informację dla zainteresowanych. Mnie nie przeszkadzało by, gdyby ktoś poinformował o istnieniu grupy wyznania mojżeszowego, protestantów czy muzułmanów. Odpowiedz Link
tijgertje Re: Katolicka grupa na FB 23.09.16, 08:40 Czepiacie sie. Na info i wielu innych roznych grupach zwiazanych z autyzmem, ale nieodpowiadajacyc mojemu podejsciu zareagowalabym tak samo. Komus pasuje, jego sprawa, ja stwierdzajac, ze bede omijac ani nikogo noe urazam, ani nie krytykuje, mowie jedynie, ze mi nie pasuje i juz. Nie kazde miejsce jest dla kazdego i dotyczacy to takie religii, nie kazdemu musi pasowac i nie jest to powod, zeby od razu dziala wystawiac, bo o jejku, ktos religie atakuje, ciut dystansu i obiektywizmu jeszcze nikomu nie zaszkodzilo. Odpowiedz Link
brynhildr Re: Katolicka grupa na FB 19.09.16, 18:00 A czy już ktoś ozdrowiał po: -suplementach różnego rodzaju -metodzie krakowskiej -kocie -rezygnacji ze szczepień -starannie wybranej szkole i przedszkolu -nauczycielu wspomagającym -uzyskaniu punktu siódmego -założeniu subkonta w fundacji -lekturze literatury fachowej -diecie -masażu Shantala - odstawieniu paracetamolu? Odpowiedz Link
misty-1 Re: Katolicka grupa na FB 19.09.16, 19:07 Znaczy się, że modły tyle wnoszą, co np. kot. Też tak myślałam... Odpowiedz Link
wanderratte Re: Katolicka grupa na FB 23.09.16, 07:02 Akurat kontakt ze zwierzętami może być korzystny. Tyle tylko, że nie musi. I nie każdy lubi koty. Przy czym oczywiście nie chodzi tu o leczenie autyzmu, a o np. zadowolenie z życia. Odpowiedz Link
madziulec Re: Katolicka grupa na FB 19.09.16, 19:59 Nie dopisałaś: - delfinów - chelatacji - komory hiperbarycznej.... Jak mogłaś :)!!!! Odpowiedz Link
eagle1234 Re: Katolicka grupa na FB 20.09.16, 00:05 no właśnie, dajcie spokój, ostatecznie miała prawo napisać, co jej się podoba, nikogo nie uraziła, wyraziła swoje zdanie, swój sprzeciw WOLNOŚĆ SŁOWA, również na grupie!!! ;) Odpowiedz Link
wanderratte Re: Katolicka grupa na FB 23.09.16, 06:58 Po pierwsze, ASD to nie jest choroba. Po drugie, modlenie się za chorego raczej mu nie zaszkodzi. Trzeba tylko modlić się tak, żeby chory o tym nie wiedział [ www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16569567 + założenie, że wnioski można uogólnić na wszystkie choroby]. Odpowiedz Link
tata.po.30 Re: Katolicka grupa na FB 23.09.16, 11:51 > Po drugie, modlenie się za chorego raczej mu nie zaszkodzi. Trzeba tylko modlić się tak, > żeby chory o tym nie wiedział [ rel="nofollow">www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16569567 > + założenie, że wnioski można uogólnić na wszystkie choroby]. Wyniki badań bywają sprzeczne, see www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10547166 Znaczy, trzeba zrobić i opublikować meta analizę dotychczasowych badań :) Odpowiedz Link
tata.po.30 Re: Katolicka grupa na FB 23.09.16, 12:00 inny pozytywny wynik www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11751349 i negatywny www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11565401 a tu metaanaliza, ale nie modlitwy, a aktywności religijnej: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16781528 Czyli badań opublikowanych w porządnych czasopismach jest taka różnorodność, że każdy dla siebie coś znajdzie według własnego uznania. Odpowiedz Link
ruda-2255 Re: Katolicka grupa na FB 23.09.16, 19:31 wanderratte napisał(a): "modlenie się za chorego raczej mu nie zaszkodzi" Wiadomo, że nie zaszkodzi, tak jak nie zaszkodzą bajki z mchu i paproci... Odpowiedz Link