Dodaj do ulubionych

nowe informacje i dieta

13.01.06, 04:28
Jest coraz wiecej dowodow, ze niektore dzieci rozwijaja autyzm wskutek
reakcji poszczepiennej. W ostatnich 20 latach ponad 10 krotnie wzrosla
zachorowalnosc na rozne formy autyzmu na calym swiecie, proporcjonanie do
wzrostu ilosci szczepien podawanych niemowletom. Absolutnie nalezy sprawdzac,
czy szczepionka, ktora maja podac waszemu dziecku zawiera neurotoksyczny
timerosal. jesli tak, to ODMAWIAC szczepienia! jesli dziecko rozwinie choc
jedna powazna reakcje poszczepienna, nalezy je zbadac u specjalisty
immunologa, czy nie powinno byc zwolnione z wielu szczepien, ktore moga je
uszkodzic na cale zycie.

Badania pokazuja tez, ze osoby autystyczne maja zaburzony metabolizm
cholesterolu i ze dieta bogata w cholesterol odwraca objawy autyzmu. warto
wiec sprobowac podawac dzieciom (w odpowiednim wieku) sporo masla i jajek i
sprawdzic, czy jest poprawa.
Obserwuj wątek
    • joanna9920 Re: nowe informacje i dieta 13.01.06, 08:02
      skąd masz takie informacje?wiem,że niektóre matki wprowadzają dietę bezmleczną
      i bezglutenową ,i dzieci są mniej pobudliwe,ale o bogatej w cholesterol nie
      słyszałam.mój syn jest na takiej diecie właśnie z powodu zaburzeń
      metabolicznych.miałproblem z utrzymaniem wagi ,wysoki cholesterol i
      trójglicerydy.taka dieta jak ty piszesz by go zabiła.
      • n_nadia Re: nowe informacje i dieta 13.01.06, 08:39
        Pierwsze słyszę o takiej diecie dla dzieci z ZA, czy auyzmem.
        Mój synek jest na diecie bezmlecznej, bezcukrowej i bezglutenowej.
        Dietę bezglutenową wprowadziliśmy dopiero kilka dni temu, więc o jakichkolwiek efektach nie mogę jeszcze mówić, ale dieta bezmleczna i bezcukrowa, którą synek ma od kilku miesięcy zdziałała u nas dużo dobrego.
        Myślę, że w naszym przypadku, dieta wysokocholesterolowa nie byłaby dobrym rozwiązaniem.
        • joanna9920 Re: nowe informacje i dieta 13.01.06, 08:50
          po jakim czasie zauważyłaś zmianę i na czym polegała?mam zamiar utrzymać dietę
          u młodego powyżej czasu zalecanego przez gastrologa(6 mies.}.na razie jest 3
          mies.wczoraj odebrałam wyniki i są rewelacyjne,a poza tym schudł 4 kilo i urósł
          4 cm,więc sprawy brzuszne idą dobrze,ale chciałabym żeby nadpobudliwość też
          przeszla na ile to możliwe.czy twój syn też ma na diecie wilczy apetyt?
          • n_nadia Re: nowe informacje i dieta 13.01.06, 09:36
            Mój synek ma prawie zawsze wilczy apetyt, ale na diecie chyba rzeczywiście ma jeszcze większe pragnienie zjedzenia czegoś słodkiego:)
            Pierwsze zmiany zauważyłam po ok miesiącu.
            Synek się troszkę uspokoił, stopniowo przestał płakać (niby bez powodu), skończyły się kilkugodzinne nocne histerie, poprawiło się spanie w nocy. Kontakt jest również dużo lepszy.
            Z moich obserwacji wynika, że moje dziecko ma alergię na mleko i jego przetwory (aczkolwiek nie jest to alergia skórna).
            To właśnie mleko (choć pewnie nie tylko ono) było głównym winowajcą niektórych
            problemów u mojego dziecka.
            Dietę bezmleczną i bezcukrową mamy od ok 5 miesięcy i przez ten okres czasu
            mieliśmy dwie "wpadki". Synek zjadł coś, w czym był cukier i mleko w proszku.
            Reakcja była natychmiastowa. Mały stał się mniej kontaktowy, gapił się po
            ścianach, wyglądał dosłownie jak narkoman, a w nocy spał fatalnie - płakał,
            krzyczał, wiercił się itp.

Tak to wygląda u nas, ale przyznam, że początkowo nie widziałam,
            żadnej różnicy między dzieckiem na diecie i dzieckiem bez diety.
            Różnice zobaczyłam dopiero po pierwszej "wpadce", wtedy sobie przypomniałam,
            że przed dietą moje dziecko było na codzień takie, jakie się zrobiło po zjedzeniu czegoś niedozwolonego.

Pozdrawiam
            • joanna9920 Re: nowe informacje i dieta 13.01.06, 09:41
              no ja nie umiem dojrzeć róznicy,bo większośc problemów jest w szkole.mój spanie
              ma dobre,no i staram się w domu nie stwarzac mu sytuacji stresowych.no i kto by
              pomyślał,że to zwykłe mleko może być sprawcą większości problemów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka