Dodaj do ulubionych

Leszek Książko

03.01.14, 16:50
Co prawda nie widzieliśmy się wiele lat, ale kiedyś byliśmy przyjaciółmi.
Pamiętam noclegi w Jego gościnnym domu, Jego gorlickie turnieje dla młodzieży, spotkania na pierwszych biesiadach...
Pamiętam autokarowe podróże [ ramię w ramię] na Węgry na mecze Jasło- Seksard.
Pamiętam żarty z Leszka: to najbogatszy człowiek w Polsce-ma swój dom w każdym mieście [Dom Książki ] i wspólne wódeczki i "kiełbasę przechodnią" [ wtajemniczeni wiedzą co to takiego...].
I tylko szkoda, że planowane od dawna spotkanie nie dojdzie do skutku. Od ponad tygodnia to już niemożliwe.
Gdy dwa czy trzy lata temu szukałem śladów państwa Braumanów przedwojennych szaradzistów spędzających stare lata właśnie w Gorlicach przesłał mi między innymi - nomen omen- książkę o miejscowym cmentarzu i zasłużonych mieszkańcach Gorlic. W kolejnym wydaniu na pewno pojawi się i Jego nazwisko...

Obserwuj wątek
    • necz Re: Leszek Książko 05.01.14, 08:43
      Po powstaniu Jasielskiego Klubu Szaradzistów "Kalambur" przy bibliotece D.K. Chemik ZTS Gamrat, obaj jako zamiejscowi członkowie klubu wspieraliśmy jego działalność. Nasze zadania drukowane były w klubowym biuletynie zamieszczanym w gazecie zakładowej. Ponadto zadania Leszka przez wiele lat gościły na łamach wydawnictw "Rozrywki".Żegnaj Kolego Leszku!
    • wisa46 Re: Leszek Książko 13.01.14, 22:36
      Odszedł LEX w Boże Narodzenie 2013.
      Poznałem GO na jasielskiej BIESIADZIE (1980r.)
      Mój rocznik.
      Spoczywaj Leszku w spokoju!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka