Dodaj do ulubionych

Zmarła Barbara Sudoł [*]

24.06.14, 11:41
Dzisiejszej nocy odeszła od nas Basia Sudoł. Wspaniała poetka, autorka wielu zadań publikowanych w Rozrywce, twórczyni postaci Kogutka Ziutka w książeczkach dla dzieci.
Basiu, pozostaniesz zawsze w naszej pamięci
Obserwuj wątek
    • mariosoares Re: Zmarła Barbara Sudoł [*] 24.06.14, 13:01
      Bardzo smutna wiadomość. Będzie mi brakowało jej zadań.
      • reptar Re: Zmarła Barbara Sudoł [*] 24.06.14, 21:27
        Basia, osoba szczególna. Jeszcze nie tak dawno cieszyła się z przyznania Olkuskiej Nagrody Artystycznej. To prawie jak wczoraj. I te wspólne wyjazdy, turnieje, te, w których brała udział jako uczestniczka i te, które wspólnie przygotowywaliśmy. Będzie Cię, Basiu, cholernie brakowało...
        • reptar Re: Zmarła Barbara Sudoł [*] 24.06.14, 21:29
          Pogrzeb odbędzie się w sobotę o godzinie 12:00, w kaplicy na olkuskim cmentarzu.
    • mig72 Re: Zmarła Barbara Sudoł [*] 25.06.14, 10:40
      To ogromna strata dla polskiego szaradziarstwa. W mojej pamięci zapisała się jako osoba pełna ciepła i humoru. A tak wspaniałych małych form nie tworzył nikt inny. Wieczny odpoczynek racz Jej dać, Panie...
      • jw1969 Re: Zmarła Barbara Sudoł [*] 25.06.14, 10:50
        Smutna wiadomość dla wszystkich szaradzistów, szczególnie dla tych, którzy mieli szczęście Ją poznać. Mistrzyni drobnych form, a przy tym bardzo ciepła osoba.
      • oratorianin Re: Zmarła Barbara Sudoł [*] 25.06.14, 11:46
        Wieczny odpoczynek racz Jej, dać, Panie, a światłość wiekuista niechaj Jej świeci...
    • uhuhu Re: Zmarła Barbara Sudoł [*] 25.06.14, 10:57
      Bardzo smutna wiadomość. Jeszcze nie tak dawno bawiliśmy się wspólnie w Boszkowie, dzwoniliśmy do siebie, wymyślaliśmy wspólne zadania i konkursy, spotykaliśmy na turniejach. Pozostają bardzo ciepłe wspomnienia, dedykacje na książkach, przepiękne zadania. Żegnaj, Basiu, będzie mi Ciebie brakować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka