Dodaj do ulubionych

Szaradziarstwo w reklamie

• mig72 Re: Niezamierzony kryptarytm 27.08.11, 11:12
      W czwartkowych wiadomościach sportowych na TVP1 jako zapowiedź materiału o sukcesie Legii podany został zgrabny kryptarytm:

WIARA + WALKA = AWANS

Rozwiązań jest co prawda wiele, ale za to każdy może znaleźć swoje...
      • jw1969 Przypadek? 02.10.11, 21:33
        Przed kilkunastoma minutami w jednej ze stacji komercyjnych puszczono po sobie reklamy artykułów higienicznych oraz produktów mleczarskich. Nazwa drugiej z firm - czy to przypadek? - zawiera nazwę pierwszej. Na pewno odgadniecie...
        • jw1969 Re: Przypadek? 28.10.11, 08:31
          Nikt nie odgadł? To były Bella i Jogobella.
          Dzis na stronie "GW" wita nas reklama:
          "HappyDay - Wrocław
          Oddaj się w ręce fachowców - 52 zł za metamorfozę!"

Niestety, nei am szczegółów - jakie długie wyrazy metamorfozy. Cena wydaje się niezbyt wygórowana.
    • neop1 Re: Szaradziarstwo w reklamie 30.10.11, 12:59
      Jadąc tramwajem w Krakowie na ul. Królewskiej zauważyłem sklep o nazwie KUPCIUSZEK.
      W pierwszej chwili myślałem że błąd, potem zorientowałem się że chodzi o sklep z odzieżą.
      • jw1969 Metagramy w reklamie 15.05.12, 23:28
        Pewnie widzeliście już reklamujący jeden z banków rysunek Marka Raczkowskiego nawiązujący do "Koła Fortuny": "Zgadłem hasło"? - strzela uczestnik. Po odsłonięciu 2 brakujących liter pokazuje się "zjadłem masło".
        • tomasz.kielpinski Re: Metagramy w reklamie 16.05.12, 09:29
          Nie widziałem. Zachwycił mnie za to rebus rysunkowy z reklamy Getin Bank. A zwłaszcza jego rozwiązanie przez dyrektora.
          "Pieniądze. Tatiana. Krowa. Zupa"

Dla tych, którzy nie widzieli - zagadka: jakie jest prawidłowe rozwiązanie rebusu?
          • lucbach Re: Metagramy w reklamie 17.05.12, 08:31
            Z szaradziarskiego punktu widzenia - reklama wyborna :).

Swoją drogą: kabarety w reklamie przemijają(-nęły?), tymczasowe trendy przemijają, Chuck Norris też przeminie, a szaradziarstwo - niewzruszone :)!
            • jw1969 Homonim na opakowaniu 20.05.12, 00:24
              Krem do pielęgnacji dziecięcych buź (i innych części ciała) opatrzono napisem:
              _ _ _ zaufanie _ _ _ .
              • reptar Wytwórnia Wyrobów Gastronomicznych KUPSKA 06.09.14, 21:21
                Wytwórnia Wyrobów Gastronomicznych KUPSKA.

Tutaj jest link, pod którym znajdziecie jeszcze kilka fajnych nazw.
    • djjack Autostrada Wielkopolska 26.07.12, 11:59
      Hasło reklamujące tę autostradę brzmi:
      Raz, że szybko A2, na bieżąco.
    • ygrek1980 Re: Szaradziarstwo w reklamie 01.08.12, 11:45
      Napój izotoniczny 4 MOVE w wolnym tłumaczeniu: RUSZ CZTERY LITERY.
      Dla mnie bomba!
    • reptar Re: Szaradziarstwo w reklamie 28.03.13, 17:43
      Spodobało mi się hasło reklamowe firmy sałatkowej Fit & Easy: "polubisz za wartość".
    • reptar Co robić na święta? 09.12.15, 16:22
      Wchodzę na klatkę schodową, a tam ulotki całą stertą krzyczą: "na święta od UPC!".

Ale kogo - tego już z ulotek się nie dowiedziałem   :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka