mig72 Re: Niezamierzony kryptarytm 27.08.11, 11:12 W czwartkowych wiadomościach sportowych na TVP1 jako zapowiedź materiału o sukcesie Legii podany został zgrabny kryptarytm: WIARA + WALKA = AWANS Rozwiązań jest co prawda wiele, ale za to każdy może znaleźć swoje... Odpowiedz Link
jw1969 Przypadek? 02.10.11, 21:33 Przed kilkunastoma minutami w jednej ze stacji komercyjnych puszczono po sobie reklamy artykułów higienicznych oraz produktów mleczarskich. Nazwa drugiej z firm - czy to przypadek? - zawiera nazwę pierwszej. Na pewno odgadniecie... Odpowiedz Link
jw1969 Re: Przypadek? 28.10.11, 08:31 Nikt nie odgadł? To były Bella i Jogobella. Dzis na stronie "GW" wita nas reklama: "HappyDay - Wrocław Oddaj się w ręce fachowców - 52 zł za metamorfozę!" Niestety, nei am szczegółów - jakie długie wyrazy metamorfozy. Cena wydaje się niezbyt wygórowana. Odpowiedz Link
neop1 Re: Szaradziarstwo w reklamie 30.10.11, 12:59 Jadąc tramwajem w Krakowie na ul. Królewskiej zauważyłem sklep o nazwie KUPCIUSZEK. W pierwszej chwili myślałem że błąd, potem zorientowałem się że chodzi o sklep z odzieżą. Odpowiedz Link
jw1969 Metagramy w reklamie 15.05.12, 23:28 Pewnie widzeliście już reklamujący jeden z banków rysunek Marka Raczkowskiego nawiązujący do "Koła Fortuny": "Zgadłem hasło"? - strzela uczestnik. Po odsłonięciu 2 brakujących liter pokazuje się "zjadłem masło". Odpowiedz Link
tomasz.kielpinski Re: Metagramy w reklamie 16.05.12, 09:29 Nie widziałem. Zachwycił mnie za to rebus rysunkowy z reklamy Getin Bank. A zwłaszcza jego rozwiązanie przez dyrektora. "Pieniądze. Tatiana. Krowa. Zupa" Dla tych, którzy nie widzieli - zagadka: jakie jest prawidłowe rozwiązanie rebusu? Odpowiedz Link
lucbach Re: Metagramy w reklamie 17.05.12, 08:31 Z szaradziarskiego punktu widzenia - reklama wyborna :). Swoją drogą: kabarety w reklamie przemijają(-nęły?), tymczasowe trendy przemijają, Chuck Norris też przeminie, a szaradziarstwo - niewzruszone :)! Odpowiedz Link
jw1969 Homonim na opakowaniu 20.05.12, 00:24 Krem do pielęgnacji dziecięcych buź (i innych części ciała) opatrzono napisem: _ _ _ zaufanie _ _ _ . Odpowiedz Link
reptar Wytwórnia Wyrobów Gastronomicznych KUPSKA 06.09.14, 21:21 Wytwórnia Wyrobów Gastronomicznych KUPSKA. Tutaj jest link, pod którym znajdziecie jeszcze kilka fajnych nazw. Odpowiedz Link
djjack Autostrada Wielkopolska 26.07.12, 11:59 Hasło reklamujące tę autostradę brzmi: Raz, że szybko A2, na bieżąco. Odpowiedz Link
ygrek1980 Re: Szaradziarstwo w reklamie 01.08.12, 11:45 Napój izotoniczny 4 MOVE w wolnym tłumaczeniu: RUSZ CZTERY LITERY. Dla mnie bomba! Odpowiedz Link
reptar Re: Szaradziarstwo w reklamie 28.03.13, 17:43 Spodobało mi się hasło reklamowe firmy sałatkowej Fit & Easy: "polubisz za wartość". Odpowiedz Link
reptar Co robić na święta? 09.12.15, 16:22 Wchodzę na klatkę schodową, a tam ulotki całą stertą krzyczą: "na święta od UPC!". Ale kogo - tego już z ulotek się nie dowiedziałem   :-( Odpowiedz Link