myslewiecjestem 04.06.03, 18:47 Czy jest jakas szaradziarska zagadka, ktorej nie rozwiazales ? Czy moze ja trzymasz (ze wstydu) gdzies pod dywanem ? Podziel sie z nami swym najwiekszym szaradziarskim problemem. Pozdr, Myslewiecjestem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucbach Re: Macie haka na reptara ? 04.06.03, 21:38 A czy Szanowny Reptar zechce ujawnić prawdziwe imię i nazwisko, przyznaję, frapuje mnie to od dłuższego czasu...:P pozdrowienia, lucbach Odpowiedz Link
kouba Re: Macie haka na reptara ? 04.06.03, 22:12 Ja wiem kim jest Reptar, ale lepiej ,żeby on sam to powiedział. P.S.Od czasu do czasu pojawia się w pismach "Rozrywki" jako autor zadań. Odpowiedz Link
mmiga Re: Macie haka na reptara ? 05.06.03, 09:19 Ja też wiem... A poza tym gdybyś w Googlu wpisał reptar + wyszukiwanie na stronach polskich, to na pewno byś się dowiedział... -- Marcin Miga MMiga@Tlen.Pl dyskusje o szaradziarstwie: news:pl.rec.szaradziarstwo Odpowiedz Link
reptar Reptar On Ice 05.06.03, 22:14 lucbach napisał: > A czy Szanowny Reptar zechce ujawnić prawdziwe imię i nazwisko, przyznaję, > frapuje mnie to od dłuższego czasu...:P Nie. Nie zechce. Forum jest anonimowe i taki już jego urok. A jak ktoś bardzo chce, to chwytać się za podręczniki do detektywistyki i do dzieła! Wnioski proszę zachować dla siebie. Ale mogę trochę o reptarze opowiedzieć. Reptar jest bożyszczem, z definicji i bez dyskusji. Jego fanklub - znak rozpoznawczy to pampersy - stanowią: Tommy Pickles, Chuckie Finster oraz Phil i Lil DeVille'owie. Jest ich bożyszczem, bo: - jest na opakowaniu płatków śniadaniowych, po których języki robią się zielone; - występuje w reklamach; - jest bohaterem łyżwiarskiej rewii "Reptar On Ice"; - na murach można znaleźć jego imię jako graffiti; - fioletowy i zielony reptar to ulubione zabawki Phila i Lil; - itd. itp. Chodzi oczywiście o pierwowzór, którym w tym wypadku jest kreskówka "Rugrats" (emitowana kiedyś w paśmie wspólnym telewizji regionalnych jako "Pełzaki"). Jest to rzecz nader bogato reprezentowana w Internecie, np. pod adresem www.rugratonline.com/ . Jak wygląda Reptar, możecie znaleźć na stronie web.ukonline.co.uk/Members/sarah.wakefield/rugrats/the_rugrats/characters/others/reptar.htm A jak się to prawidłowo wymawia, znajdziecie na stronie www.geocities.com/TelevisionCity/5458/tommy.html (link reptar.Wav). Odpowiedz Link
lucbach Re: Reptar On Ice 05.06.03, 22:38 reptar napisał: Nie. Nie zechce. Forum jest anonimowe i taki już jego urok. A ja juz wiem:P Zachowam oczywiście wyniki poszukiwań (internet, "Rozrywka", "Rewia..." dla siebie, jak prosiłeś:) dla siebie pozdrowienia Mistrzu:) lucbach Odpowiedz Link
reptar Namiary na inne reptary 02.10.03, 09:20 Sorry, że się tak autoreklamuję, ale znalazłem w Internecie coś takiego: www.angelfire.com/ct/bearybipolar/reptar.html Jak najedziecie kursorem na czwarty obrazek od góry (zdjęcie kota przy doniczkach), to się okaże, że ów ma na imię Reptar, jak ja   ;-) W dodatku jest łudząco podobny do mojej byłej kotki. Odpowiedz Link
lucbach Re: Macie haka na reptara ? 05.06.03, 10:53 woooooooooooooooow... no to ja też już wiem. Doprawdy, zaszczycony jestem, znane w szaradziarskim światku nazwisko... lucbach Odpowiedz Link
reptar znani w szaradziarskim światku 06.06.03, 07:44 Nie doczytałem wczoraj wszystkich nowych postów do końca, a tu widzę, że sprawy zaszły aż tak daleko ;-) Skoro więc tak, to wspomnę, że na tym forum udziela się ponad dziesięciu autorów znanych z łamów "Rozrywki". Ile ponad - to nie wiem, bo są tu również forumowicze, których znam tylko z nicka. Odpowiedz Link
reptar szaradziarska zagadka, ktorej nie rozwiazalem 06.06.03, 07:59 myslewiecjestem napisał: > Czy jest jakas szaradziarska zagadka, ktorej nie rozwiazales ? Czy moze ja > trzymasz (ze wstydu) gdzies pod dywanem ? Podziel sie z nami swym najwiekszym > szaradziarskim problemem. Uff! O mały włos główne pytanie wątku nie utonęło pod kwestiami personalnymi. Największe porażki to są wtedy, kiedy mam pomysł na jakieś zadanie, a potem pomimo poświęcenia mnóstwa czasu nie udaje mi się go zrealizować. Albo udaje się osiągnąć efekt marny. Wiem, że pytałeś o rozwiązywanie, ale układanie to jest tyle co rozwiązywanie zagadki, którą się sobie samemu zdefiniowało, wyznaczyło cel i w jakiś sposób trzeba sobie z nim (problemem) czyli z nią (zagadką) poradzić. A jeśli chodzi stricte o rozwiązywanie, to za największą porażkę poczytuję sobie pewien finał Łamigłówkowych Mistrzostw Polski, gdzie uwikłałem się w rozwiązywanie najwyżej punktowanego i najbardziej czasochłonnego zadania. Był to ukryty obrazek, ale nie taki zwykły - liczby z boku diagramu nie były podane tak jak zawsze; chyba były tylko nieparzyste, a parzyste były zastąpione kółkiem jednakowym czy to 2, czy 4, czy 14... Całą drugą z dwóch godzin poświęciłem na dłubanie przy tym zadaniu, by na sześć minut przed końcem stwierdzić, że... doszedłem do sprzeczności. A wszystko po drodze układało się jak po nitce :-( Odpowiedz Link