Dodaj do ulubionych

Zadania dla ambitnych--ROZRYWKA DLA KAŻDEGO...

12.06.03, 21:32
przejrzałem ten kącik w RdK i uważam , że większość zadań tu zamieszczonych
to zwykłe wpisywanki...( choćby krzyżówka z IKSAMI, czy krzyżówka A.
Lipskiego)..zaś diakrostych powinien być nominowany raczej do kącika zadań
DLA CIERPLIWYCH WPISYWACZY:)))gdzie te ambitne zadanka???? co Wy o tym
sądzicie..?
Obserwuj wątek
    • reptar Re: Zadania dla ambitnych--ROZRYWKA DLA KAŻDEGO.. 13.06.03, 13:17
      Czyżbyś miał na myśli NOWĄ „Rozrywkę dla Każdego”?
      Jeśli tak, to musiałem przegapić. Już jest?
      • mag33 Re: Zadania dla ambitnych--ROZRYWKA DLA KAŻDEGO.. 13.06.03, 15:08
        ...owszem jest nowy numer( z estetyczną okładką:)))--patrz listy ze 127 str...)
        • reptar Re: ROZRYWKA DLA KAŻDEGO 13.06.03, 20:18
          A jak nakład? Pytam, bo w paru kioskach, które miały poprzednią RdK, nie ma tej
          najnowszej RdK. Cały nakład się sprzedał jak świeże bułeczki czy też... dystry-
          bucja jest inna niż poprzednim razem?
    • taddy01 Re: Zadania dla ambitnych--ROZRYWKA DLA KAŻDEGO.. 13.06.03, 13:25
      Jest to chyba najsłabszy periodyk Rozrywki. Mimo, że cena 6,99 za 128 stron
      wskazuje na coś zupełnie odwrotnego. A przecież gdy RdK ukazywała się jako
      kalendarz,zadania były tam zróżnicowane Były perełki a łańcuch jolek był
      łańcuchem. Skąd takie nagłe załamanie? Bo nie wierzę, że sprawiła to zmiana
      redaktora prowadzącego.Na plus zaliczyłbym krzyżówki obrazkowe(choć też mogły
      być w części skierowane do bardziej wymagającego szaradzisty
      • mag33 Re: Zadania dla ambitnych--ROZRYWKA DLA KAŻDEGO.. 13.06.03, 15:13
        niestety ilość nie przechodzi w jakość....w Kalendarzu Rozrywki PEREŁKI były
        rzeczywiście prawdziwe , zaś w Rozrywce dla Każdego( czyli w sumie nie wiadomo
        dla kogo:)) )przemieniły się odpustowe koraliki....
    • cherrywt Re: Zadania dla ambitnych--ROZRYWKA DLA KAŻDEGO.. 14.06.03, 20:25
      Uczestniczymy chyba w pogrzebie dobrego szaradziarstwa. SOS...
    • cherrywt Re: Zadania dla ambitnych--ROZRYWKA DLA KAŻDEGO.. 14.06.03, 20:31
      Aha, niech prowadzący numer wskaże ambitnym na czym polegać ma "ambicja" w
      zadaniach dla ambitnych. Czyżbyśmy inaczej rozumieli pojęcie "ambitnego
      szaradzisty"?
    • reptar Re: Zadania dla ambitnych--ROZRYWKA DLA KAŻDEGO.. 14.06.03, 22:16
      Muszę przyznać, że to, co czytam powyżej, nastraja mnie nie najoptymistyczniej.
      Ja na razie nic konstruktywnego nie dorzucam, bom wciąż jeszcze z tych, którzy
      tego numeru RdK na oczy nie widzieli. Choć przyznam się, że jakoś szczególnie
      za tym nie łaziłem.
      • jw1969 Zadania dla ambitnych--ROZRYWKA DLA KAŻDEGO. 16.06.03, 10:33
        Chyba się domyslam, o co chodzi w zadaniach dla ambitnych. Otóż żeby
        uczestniczyć w losopwaniu nagród, trzeba rozwiązać aż 15 spośród 23 zadań. W
        innych działach wymagania są niższe.
        A robiliście "popatrz i wypatrz" (ostatnie zadanie)? Mi tam pasuja dwa, a na
        upartego trzy stworki: królik, kanarek i konik...

Reptarze, jeśli jeszcze nie trafiłes na to wydawnictwo (pytaj w
        kioskach "Ruchu"), to poczekaj cierpliwie na egzemplarz autorski.
        • reptar Re: Zadania dla ambitnych--ROZRYWKA DLA KAŻDEGO. 16.06.03, 10:52
          jw1969 napisał:

> Reptarze, jeśli jeszcze nie trafiłes na to wydawnictwo (pytaj w
          > kioskach "Ruchu"), to poczekaj cierpliwie na egzemplarz autorski.

O Boże! Mam nadzieję, że nie będzie to w kąciku dla ambitnych!   ;-)
          • uhuhu Re: Zadania dla ambitnych.... 16.06.03, 10:57
            ups... :-((
            • jw1969 Re: Zadania dla ambitnych.... 16.06.03, 14:22
              Hej, nie przesadzajmy, tam jest parę naprawdę ambitnych zadań!
              Polecam na przykład taki ptasio-koci rebus anagramowy Roberta Górniaka.
              Zrobiliśmy go z uhuhu wspólnymi siłami. Bardziej on niż ja, prawdę mówiąc.
              • mag33 Re: Zadania dla ambitnych.... 16.06.03, 20:25
                ...akurat tego jednego rebusu nie zrobiłem:))niestety ten rebus i jeszcze moze
                ze dwa inne zadanka z tego kacika nie zmieniaja mojej ogólnej oceny----WYJATKI
                POTWIERDZAJĄ TYLKO REGUŁĘ--TO NIE SĄ ZADANIA DLA AMBITNYCH PORÓWNYWALNE
                CHOCIAŻBY Z WCZEŚNIEJSZYMI PEREŁKAMI , CZY CHOĆBY Z AMBITNYMI ZADANKAMI Z
                ROZRYWKI OD A DO Z....
    • reptar ten numer RdK, co się w sierpniu wydać ma 12.08.03, 12:20
      Jutro minie równo dwa miechy od założenia tego wątku, a to oznacza, że powinien
      się pojawić kolejny numer "Rozrywki dla Każdego". Niestety, nie narzekam
      ostatnio na nadmiar egzemplarzy autorskich, więc pewne rzeczy mi umykają.
      Na przykład w ogóle nie kojarzę, żebym widział reklamę kolejnego numeru RdK
      (kojarzę, owszem, reklamę poprzedniego, że jest jeszcze w kioskach). Była?
      • totet Re: ten numer RdK, co się w sierpniu wydać ma 12.08.03, 12:40
        Reklam owego numeru chyba nie było, no i wygląda, że nie będzie. Czyżby kolejne zejście angielskim sposobem podobnie jak "Małej"? Obym się mylił, ale z drugiej strony - czy jest sens kupowania / wydawania czasopisma na poziomie, który był krytykowany w tym wątku? Czas pokaże, czy RdK zobaczymy w sprzedaży...
    • megalomaniac Re: Zadania dla ambitnych--ROZRYWKA DLA KAŻDEGO.. 12.08.03, 20:40
      Mysle ze poziom zadanek to nienajwyzsza polka. Zreszta papier i wykonanie to
      klejenie tych stron oceniam bardzo slabo.

pozdrawiam

megalo....
    • uhuhu Kolejna RdK ujrzała światło dzienne! (no text) 13.08.03, 08:27
      • reptar Re: Kolejna RdK ujrzała światło dzienne! 13.08.03, 08:30
        Dzięki za informację. Jest po co lecieć do kiosku?
        Znaczy się, jak znajdujesz nowy numer?   ;-)
        • totet Re: Kolejna RdK ujrzała światło dzienne! 13.08.03, 08:44
          Chyba się nic nie zmieniło. Jak wspomnę, że wśród zadań dla ambitnych są synteza, krzyżówka od B do Ż, krzyżówka - szyfr, kreskówka, ciągówka - szyfr i jolki to już chyba wiesz, reptarze czy warto...
          • widok22 a po roku? (n/t) 13.08.04, 07:54
            totet napisał:

> Chyba się nic nie zmieniło. Jak wspomnę, że wśród zadań dla ambitnych są
            syntez
            > a, krzyżówka od B do Ż, krzyżówka - szyfr, kreskówka, ciągówka - szyfr i
            jolki
            > to już chyba wiesz, reptarze czy warto...
            • totet Re: a po roku? (n/t) 13.08.04, 12:07
              Że niby jest nowa?
              • widok22 Re: a po roku? (n/t) 13.08.04, 12:27
                totet napisał:

> Że niby jest nowa?

Nie, nie...
                Zapytałem, żeby się przekonać, czy redakcja wzięła sobie do serca tę krytykę
                sprzed roku. Bo skoro zamykają "panoramy", to może jednak lepiej się czują w
                czymś bardziej zaawansowanym.
                Jakiś czas temu próbowałem zagadać o różnice pomiędzy poszczególnymi tytułami
                Rozrywki. Właściwie wszystkie odpowiedzi (nie było ich wiele) odnosiły się do
                sfery emocji. Pewnie dlatego ewidentne kopiowanie pism "Rozrywki"
                przez "Technopol" przynosi taki opłakany (to prywatna opinia) skutek. No więc
                pytanie o "Rozrywkę dla Każdego" po roku jest właściwie takie - czy uzyskała
                sympatię czytelników?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka