totet 23.09.03, 14:28 Kto odgadnie, jakież to pary wyrazów oznaczone literami C i D kryją się w wybierance w "Rozrywce"? Jeszcze tydzień na rozważania. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ahaba Re: W dwóch odsłonach 23.09.03, 16:10 Mój typ jest następujący (podaję określenia wyrazów): C) duży pies o krótkiej, gładkiej sierści * serial z Włodzimierzem Matuszakiem w roli proboszcza. D) jeden z objawów zatrucia pokarmowego * przełożony masztalerzy. # trzyma mnie tu tylko grawitacja Odpowiedz Link
luxer Re: W dwóch odsłonach 24.09.03, 12:18 Chyba będzie lepiej, gdy weźmiemy przykład z ahaby (ahaba?)i zamiast "gotowców" podamy wyrazy w formie ich określeń. Moja propozycja to: C: kukła dzikiej kaczki *ciemnoskóry mieszkaniec Australii D: .... górski, czyli arnika *świętoszek, hipokryta Odpowiedz Link
luxer Re: W dwóch odsłonach 24.09.03, 15:37 Ze względów technicznych, musiałam skorzystać z loga luxer. Dzięki. TeCze. Moje propozycje: C: pies z "czarnej listy" *obok baleriny D: przysmak Bercika *przyjaciel antka Odpowiedz Link
totet Re: W dwóch odsłonach 29.09.03, 15:15 Troszkę termin się skrócił, bowiem gromadka autorów otrzymała podczas OTTK w Sosnowcu numery autorskie. Stoi w "Rozrywce" tak: C)wypełniany na poczcie * rdzenny mieszkaniec Australii. D) z jego suszonych koszyczków parzy się herbatkę * przecina się z równikiem. Gratuluję trafień! Odpowiedz Link
jw1969 Re: W dwóch odsłonach 30.09.03, 09:49 totet napisał: > Troszkę termin się skrócił, bowiem gromadka autorów otrzymała podczas OTTK w Sosnowcu numery autorskie. Szczęściarze! Dziś już 30 września, a w kioskach koło mnie - jak rzadko - nic nowego jeszcze się nie pojawiło. Odpowiedz Link