Dodaj do ulubionych

Idzie nowe! w nowej R22

23.10.08, 14:39
JOLKA strona 21 z ilością liter odgadywanego wyrazu!
bardzo mi się podoba!
Obserwuj wątek
    • totet Re: Idzie nowe! w nowej R22 27.10.08, 18:41
      Dziś powróciłem do rozwiązywania R22, między innymi jolki, którą zostawiłem sobie na deser. Pytanie krótkie i zasadnicze:
      co w tym nowego (2,1,3,6)?
      • megalomaniac Re: Idzie nowe! w nowej R22 28.10.08, 08:40
        nowego nie,
        ale jak do tej pory to trend był do wymazywania nawet czarnych pól, numeracji, a
        tu po wpisie redakcji, ułatwienia
        • reptar Re: Idzie nowe! w nowej R22 28.10.08, 10:37

No, Megalo, jeśli Ty ułatwianie nazywasz nowym trendem, to koniecznie
          sobie kliknij w takie oto Odśwież
          (maszyna czasu przeniesie Cię pięć i pół roku wstecz).
          • megalomaniac Re: Idzie nowe! w nowej R22 28.10.08, 11:12
            jeżeli, w prasie są wzmianki, gdzie dyskutuje się na łatwością, trudnością,
            turniejowych zadań, a JOLKA ma ilość liter przy określeniu, ten sam numer co
            owa notatka!, to ułatwienie znane od dawna, ale chyba mogłem potraktować to jako
            nowy trend w części JOLKOWEJ, ku uciesze wpisywaczy

co do wpisu uhuhu, to rzecz jasna może rozwiązywać, chyba trudne zadania kolegi
            totet-a, poniekąd JOLKI z konturem;-))))
            • totet Re: Idzie nowe! w nowej R22 28.10.08, 19:26
              megalomaniac napisał:
              > jeżeli, w prasie są wzmianki, gdzie dyskutuje się na łatwością, trudnością,
              turniejowych zadań, a JOLKA ma ilość liter przy określeniu, ten sam numer co owa
              notatka!, to ułatwienie znane od dawna, ale chyba mogłem potraktować to jak o
              nowy trend w części JOLKOWEJ, ku uciesze wpisywaczy

Żadnej dyskusji w prasie nie było (jeżeli już to była jedynie na tymże forum), a
              jedynie subiektywny wywód młodzieży redaktorskiej w ramach mistrzowskiej
              relacji. Obu faktów - druku bądź co bądź standardowej (w sensie prezentacji
              określeń) jolki i rzeczonej relacji też bym nie wiązał. Dziwny to trend, skoro w
              tym samym numerze nietrendowate jolki sąsiadki - przyznasz Megalo, o zgoła
              odmiennym kalibrze. Trudno mi wyobrazić sobie inspiracje prowadzącego numer
              dyktowane jakimiś sugestywnymi wrażeniami startującego praktyka. I lepiej nie
              wywoływać takimi pomysłami kuriozalnych wiązanek, bo jak startujący będzie i
              prowadzącym, to po kolorowych zawrotach może zabraknąć w nr 24 obrazków... :) Na
              szczęście jestem stuprocentowo przekonany, że to wyimaginowane teorie i rebusy
              tam zobaczymy.

> ale jak do tej pory trend był do wymazywania nawet czarnych pól, numeracji

Ani nowe, ani żaden trend. Może już niedługo będzie można zapoznać się z
              tegorocznym wystąpieniem forumowym Obywatela GC na temat tego typu zadań i
              częstości ich publikacji. Zdradzę, że w spiczu są dokładne wyliczenia i waha się
              ona w granicach 2-5% masy jolkowej.
    • widok22 Re: Idzie nowe! w nowej R22 29.10.08, 21:19
      Megalo, jolkę z podawaną ilością liter odgadywanych wyrazów od ponad
      13 lat co tydzień zamieszcza "Super Express". (Wcale nie chcę przez
      to powiedzieć, że "R" się zbliża do "SE";))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka