Dodaj do ulubionych

Już po Air Show

IP: 217.17.35.* 28.08.05, 20:29
No i jeszce jeden zgrzyt - dojazd i parkingi. Policja olała sprawę i na
skrzyżowaniach z sygnalizacją żaden z przyglądających sie "panów władzów" nie
robił nic, aby rozładowywać korki. ( przy minimalnym zaangażowaniu chęci nie
mialby z tym problemu)

Na "parkingach" panowało bezkrólewie , a 10zł wydanych za wjazd nie
wystarczyło nawet na skromną informację o wolnych miejscach , że o pomocy
przy parkowaniu nie wspomnę.... Impreza ładna , ale poza lotniskiem - Radom
ciągle robi przygnębiajace wrażenie, a organizacja trafiku jeszcze je
pogłębiła.....
Obserwuj wątek
    • Gość: Dark Re: Już po Air Show IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.08.05, 20:39
      To prawda,kasy jak zawsze zle ustawione. Tym razem w jeszcze bardziej
      przedziwny sposób. Jak dobilem sie do kasy i bylem na dlugosc ramienia nadal
      czekalem 15 min bo ludzie nachodzili ze wszystkich stron by kupic bilet.
      Ogólnie impreza ok, nastepnym razem przydalby sie nowy program bo co kolejna
      edycja to prawie to samo albo mniej. Np nie bylo Harriera albo Gripena. Pzdr
      • Gość: oak Re: Już po Air Show IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.08.05, 08:16
        Kasy ustawione dobrze tylko ewentualnie nadchodzacy ludzie nie maja kultury i
        wchodza bez kolejki ,m jak piszesz chociaz ja tego nie zauwazylem. jak niby
        mialy byc ustawione..?!
        • Gość: roman Re: Już po Air Show IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.08.05, 09:27
          Każdy inny sposób ustawienia kas byłby lepszy od tego, który nam zaserwowano.
          A to, że ludzie podchodzą z boku to zupełnie normalne w takiej sytuacji. Jeśli
          nie wie Pan/Pani jak można było ustawić kasy to zapewne jest Pan/Pani
          przedstawicielem(ką) organizatora. Wszyscy czekający w tłoku wiedzieli jak to
          trzeba zrobić. Natomiast w przypadku, gdyby rzeczywiście moje przypuszczenia,
          odnośnie tego, że jest Pan/Pani związany(a) z organizacją tego ... show, to
          podaję kilka rad. Kasy należy ustawić równolegle do siebie (nie w
          szeregu!!!!!), wytyczyć do nich dojścia barierkami (unika się pochodzenia z
          boku bez kolejki). Budki z biletami można też poustawiać wcześniej przed
          wejściem na teren lotniska, na parkingach wokól lotniska, można bilety
          sprzedawać wcześniej na terenie miasta, itd...
          I jeszcze osobista uwaga do Pana/Pani powołuje się Pan/Pani na Kulturę. Proszę
          więc kulturalnie pisać - zdania zaczyna się z dużej litery.
          • Gość: oak Re: Już po Air Show IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.08.05, 12:44
            Miodek , nie truj juz nerki i nie marudź, idz może na spacer z dziecmi..
            • Gość: roma Re: Już po Air Show IP: 82.139.8.* 29.08.05, 14:41
              Oak ,ale jesteś patafian.Wogóle nie masz racji.Ustawienie kas-tragedia,reszta
              na 4-.
              • Gość: oak Re: Już po Air Show IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 29.08.05, 17:38
                roman, ale jestes paroowka, twoja racja jest twojsza,) i czepiles sie kas bo
                musiales chwile postac w kolejce, zrozum buttheadzie ze tam bylo w sumie 170
                tys ludzi.. wystawiaczu cenzurek
      • Gość: q Re: Już po Air Show IP: *.polkomtel.com.pl 01.12.05, 14:58
        gripena nie było bo kupiliśmy f-16
      • Gość: Dawid Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:12
        Wiecie moze czy w tym roku sie odbedzie air show ????
        • Gość: M.W Re: Pytanie IP: *.chello.pl 22.05.06, 09:21
          z tego co mi wiadomo w tym roku nie ,w nastepnym ma być ponoć w Poznaniu.ale
          nie jest to pewne na 100%
    • Gość: Bromba Nie przenoście nam pokazów do Poznania! IP: 82.139.8.* 28.08.05, 21:00
      Pokazy jak zwykle świetne: począwszy od ciężkich odrzutowców tj F-16 czy Mirage
      2000 a skończywszy na świetnym występie Red Arrows.Korków nie było gdy na
      lotnisko docierało się komunikacją miejską o co wielokrotnie apelowały media.
      Sądzę,iż Radom jest dobrym miejscem do organizowania kolejnych
      pokazów.Przemawia za tym wieloletnie doświadczenie, coraz lepsza organizacja i
      dobre położenie miasta-w centrum naszego kraju. Przeniesienie pokazów do
      poznania nie sprawi,że Radom "poza lotniskiem" będzie prezentował się
      lepiej...wręcz przeciwnie...powiem więcej-pokazy są wielką zaletą Radomia.
      Dlaczego w naszym kraju panuje tendencja do "poprawiania" tego co dobre? A
      zazwyczaj z takiego "poprawiania" na siłe nic dobrego nie wychodzi...
      • Gość: player Re: Nie przenoście nam pokazów do Poznania! IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:09
        Nie macie prawa.Odpier...lcie sie od NASZEGO AIR SHOW.Marcinkowski,Nita stancie
        na glowie zeby pokazy zostaly.zrobcie cos dla miasta w koncu.pokazcie ze dacie
        rade.wybory niedlugo :)
    • Gość: jac Re: Już po Air Show IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:11
      nie zgadzam się z tobą - przy skrzyżowaniu Dowkonta/1905 Roku/Grzecznarowskiego
      ruchem kierowało 2óch policjantów :)
      • Gość: mig Re: Już po Air Show IP: 82.139.8.* 29.08.05, 09:57
        na kazdym skrzyzowaniu w miescie bylo po dwoch policjantow i reagowali
        momentalnie zeby latwo sie wydostac z miasta. wiec bez komunałów proszę. a same
        pokazy - cos pieknego, nie ma lepszej imprezy w Radomiu i pewnie dlugo nie
        bedzie. z tego co wiem od wojska - los tej imprezy jest juz przesądzony, bedzie
        gdzie indziej. bardzo szkoda, do Poznania nie pojade, bo to kawał drogi... i
        nie tylko z Radomia...
    • konrad993 Re: Już po Air Show MZDiK nie zdalo egzaminu 28.08.05, 21:28
      Panie dyrektorze MZDIK jutro do Pana zadzwonie w sprawie kursu autobusu lini
      numer 1 numer boczny 828 w sobotni wieczor autobusy nr 1 mialy jezdzic do 20
      godz zmienioną trasą a po 20 trasą z lotniska- lubelską i dalej i co? nie
      jezdzily stalem na przystanku na lubelskiej róg Wojska polskiego i tak bym stal
      do usr.nej smierci bo pańscy dyspozytorzy nakazali jezdzic zmienioną trasą
      ludzie z innych miast kleli ile sił o godz 20/40 zorientowalem się ze autobus
      robi rundkę przy lotnisku i bach w Wojska polskiego skręcil- zamiast w lubelską
      i gonitwa za autobusem ja dogonilem ale starsi nie ,a dyspozytor po wielu
      uwagach skierowanych przez kierowce tego autobusu odsapnąl jedz przez
      Odrodzenia W dniu jutrzejszym pojadę przez Odrodzenia Do MZDik oraz do
      Telewizji Dami moze wytlumaczycie ludziom swoje chamskie i ignorujące
      zachowanie Panowie.
    • Gość: George Clooney Re: Już po Air Show IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.08.05, 21:52
      Jeszcze jednego powinni zakazać sprzedawania piwa dresiarzą radomskim,wogóle
      powinno być tak jak w niektórych klubach że w dresach zakaz wstępu. Naprawde
      jest aż głupio że w naszym mieście są takie ścierwa barany zapijaczone cieniasy
      które jak jest ich 10 są niczym AL CAPONE a jak jest 2 to jak pieski z
      wyciętymi jajami. Jeden dostał w kichy za kare ( ACH mam piane przez to
      pisząc). Ogólem impreza super szkoda tylko że nie było pilotów ze wschodu. Mam
      nadzieje że za 2 lata już jakiś Polski pilot zacznie latać F-16 i pokaże
      klase:). I nie powinno być komunistów na pokazach, bo za dużo czerwonego jest
      wtedy.
    • Gość: Fan pokazów Re: A gdzie TVP IP: 82.139.8.* 28.08.05, 22:07
      Bardzo dziwi mnie fakt że jedna z największych tego typu imprez w kraju była
      odnotowana w TVP śladowo,natomiast podobna imperza organizowana w Góraszce jest
      transmitowana w całodziennym bloku.Jak to się dzieje że TVP widzi Góraszkę ,a
      nie widzi Radomia.
      • Gość: Tantal Re: A gdzie TVP IP: 82.139.8.* 29.08.05, 06:58
        W radomiu nie ma ośrodka TVP a organizator nie śmierdzi groszem. Podejżewam że
        gdyby przeniesino Air Show do Poznania (czego sobie i wszystkim nie życzę) w
        TVP była by transmisja prawie na żywo bo o ośrodem TVP w Poznaniu jest prężny a
        i władze miasta wiedzą jak promować swój region.
        • Gość: Kropek Re: A gdzie TVP IP: 62.29.136.* 29.08.05, 12:10
          TVP= tyle odległości do Góraszki co do Radomia - z Warszawy oczywiście.To
          pachnie czymś innym niż brak kasy/co niestety tez jest prawdą. A propos= ucieka
          kolejna okazja do dużej promocji Polski na rynek zewnętrzny!Zainteresowanych
          obcokrajowców była dość spora grupa, niestety nie do końca wiedzieli -co- i
          gdzie.
          • Gość: rek Re: A gdzie TVP IP: 82.139.8.* 29.08.05, 16:15
            Wydaje się, że jest to robota tych z "góry". Nic nie słychać to nic nie ma.
            Można więc przenieść (oby nie). Nawet Prezydent o...
    • Gość: mt Re: Już po Air Show IP: *.radom.pl 28.08.05, 23:38
      oznakowanie i dojazd na lotnisko bardzo dobry
      policja kierowala ruchem dosc sprawnie
      komunikacja miejska bardzo dobra
      Air Show bardzo dobry.
      gdyby nie te kasy -skandal, żenada jak za komuny sie stalo a okienko przy kasie to na wysokosci 50 cm od ziemi chyba bylo.
      dlaczego nie mozna by sprzedawac biletów w różnych czesciach miasta i na kilka dni wczesniej.

• Gość: Komo Re: Już po Air Show IP: *.chello.pl 29.08.05, 00:46
      No i PROWADZĄCY !!!!!!! Zgrzyt jakich mało - kto był (w sobotę przynajmniej) to
      wie o czym mowa-takiego KABARETU nie dał dawno żaden z Kabaretów Polskich ,
      szczególnie przy tłumaczeniu z angielskiego komentatora Red Arrows jak i Pani z
      Patrouille de France .... Normalnie beczka śmiechu i WSTYD przed 60-cioma tyś.
      ludzi ...
      I nie mówię o drugim komentującym - czyli PANU INŻYNIERZE !! Echhh ...
      normalnie łzy mi leciały ze śmiechu, jak i obcym ludziom którzy stali wokół
      mnie - a poza tym SUPER POKAZ i SUPER POGODA, WSZYSTKO NA WIELKIE TAK i do zoba
      za dwa lata - mam nadzieje że w RADOMIU !!!!!!
      • Gość: martica zajefajnie ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 13:20
        prowadzacy i tak lepiej sobie radzil niz dwa lata temu, bo wtedy to dopiero byla beczka smiechu ;). tym razem w miare dobrze tlumaczyl z angielskiego - zdarzaly mu sie wpadki,ale gosc nie jest zapewne anglista...mnie osobiscie bardziej rozlozyl angileski tej francuzki :)). powinni miec szczerze mowiac tlumaczow na polski z francuskiego i hiszpanskiego.
        nie bylo to, podsumowujac, az tak tragiczne.
        gorzej radzil sobie miejscami z emocjami - szcsegolnie jak komentowal odwrocona beczke hiszpanow ;).

troche czesciej mogliby przelaczac na interkom pilotow - dwa lata temu duzo czesciej mozna bylo uslyszec pilotow.

pzoa tym bylo ekstra!swietne maszyny, super piloci, dobra pogoda (dwa lata temu bylo troche gorzej z pogoda). po prostu super.

tylko kasy :(.

• Gość: Marcin Re: Już po Air Show IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 15:01
        :) Pan nadInżynier i nadKomentator turlałem się ze śmiechu tłumaczenie z
        j.angielskiego jak w tandetnym translatorze, opowiadanie o rzeczach nie
        mających związku z pokazami i samolotami, ciągłe narzekanie na brak finansów
        dla lotnictwa. Skąd organizatorzy ich wydobyli??!!?? Ci dwaj "komentatorzy"
        powinni być dopuszczani do mikrofonu po godzinie 23 z informacją że słuchanie
        może powodować poważne choroby serca i muzgu. Najlepszy i niezastoąpiony na
        tego typu imprezach jest od zawsze Pan TADEUSZ SZNUK !!!
        • Gość: Emilka Re: Już po Air Show IP: *.mtnet / 80.48.5.* 29.08.05, 17:49
          Zgadzam sie najlepszym komentatorem takich imprez jest Pan TADEUSZ SZNUK !!!
        • Gość: Lucas Re: Już po Air Show IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 13:53
          Podzielam zdanie kolegi w 100% pozostawmy komentaże takliej imprezy fachowcom a
          nie amatorom.
    • Gość: Aga Re: Już po Air Show IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 07:58
      Air Show jest super,oczywiście w Radomiu!!!!!!
    • Gość: Jazz Re: Już po Air Show IP: *.rwt.pl 29.08.05, 08:12
      Nasze Biało-Czerwone Iskry były super. Niech mi ktoś udowodni że latali gorzej
      technicznie od innych, mających nowszy sprzęt. Żelazny przereklamowany, chyba
      sobie kupił "ochy i achy" komentatorów.
    • Gość: aanab Re: Już po Air Show IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.08.05, 08:23
      Pokazy cudowne, fantastyczne, oby dalej odbywały się w Radomiu.Atmosfera
      wspaniała.Nie rozumiem komu znudziła się formuła pokazów , chyba piszącemu teks
      w gazecie.Powinniśmy zabiegać by w pokazach wzięli udział Rosjanie.
      Komentator , kto to był? Żenada.Wspaniały komentarz był w ubiegłych
      latach,profesjonalny i prowadzony wspaniałą polszczyzną.Mam zastrzeżenia do
      mediów ,a głównie TVP, które prawie nie zauważyły tak ważnej imprezy
      ograniczając się do 1 min. marnej wzmianki w Wiadomościach.Z zapowiadanych
      przekazach z Air Show w TVP2 nie pokazano nic ciekawego. A poza tym było tego
      niezwykle mało .Gdy pokazy w Góraszce to w TVP ciąglesię mówi - ale pokazów w
      Radomiu nie organizuje Niemczycki ulubieniec mediów z Woronicza.Wiele zależy od
      promocji miasta przez władze Radomia. Mają duuużo do zrobienia .
      • Gość: gołębianka Re: Już po Air Show IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 08:28
        A ja oglądałam z daleka, z wnukiem, wiele osób siedziało na ławeczkach i też
        śledziło co na niebie się dzieje, yło fajnie, wnuk zachwycony.
      • Gość: oak Re: Już po Air Show IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.08.05, 08:59
        "Komentowaniem" zajmował się red. Łuczak ( skądinad osoba zupełnie nie na
        miejscu, pisanie w Raporcie to moze i mu wychodzi)
        Jednak sprawdzony Tadzio Sznuk był "da best"
    • Gość: Krzysiek Re: Już po Air Show IP: *.zagiel.com.pl / 212.182.117.* 29.08.05, 08:42
      A właściwie tych niedogodności opisanych nie było jak przyjechało się w miarę
      wczesniej około 11 przy wschodniej bramie lotniska po bilety stało się kilka
      minut. Tak potwierdzam od lat jeżdżę na AirShow i niestety program wcale się nie
      zmienia. :-( Jedno co jest nie tak to na taka ilość ludzi mogli by toitoi więcej
      wystawić. Ale pozatym to ok. No i tak zmienić probram może inni a może inne
      programy. Kiedyś można było zobaczyć cztery helikoptery w szyku bojowym to
      robiło wrażenie a teraz..... i tak można by było długo jeszcze wymieniać. A czy
      ktoś pamięta w dęblinie walkę na małej wysokości jaką pokazali amerykanie ??
      • michalgajzler Re: Już po Air Show 29.08.05, 11:15
        Nieobecność 4 Mi-24D (czyli grupy Skorpion) akurat jest usprawiedliwiona - po
        pobycie w Iraku byli na urlopach.
    • robercik77 Re: Już po Air Show - PROPOZYCJA 29.08.05, 09:07
      Witam

ze wszystkich powyższych wypowiedzi wyłania się obraz taki, jaki był przed 2 i
      3 laty. Czyli organizacja głęboko prowincjonalna, za to solidna dawka hałasu i
      ładnych widoków, tak potrzebna do przeżycia następnego roku (2 lat?)

A propozycja jest taka, żeby organizować pokazy co roku, ale na przemian - raz
      np w Radomiu, a za rok np w Poznaniu. Stworzy to naturalną i zdrową
      konkurencję. Będzie widać jak na dłoni, dokąd przyjeżdża więcej ludzi, kto
      gromadzi ciekawszy sprzęt, wreszcie kto lepiej się organizuje.

Pozdrawiam
      R.

PS
      co do śpiących policjantów na wyjeździe na szosę w kierunku Lublina to
      potwierdzam - 2 lata temu kolejka wyjeżdżających z parkingu zaczęła trąbić i
      tym zmusiła gliniarzy do wywleczenia z radiowozu szanownych dupsk i
      pokierowania ruchem.
      • Gość: f`16 Re: Już po Air Show - PROPOZYCJA IP: 82.139.8.* 29.08.05, 10:00
        jedź na Lublin i nie wracaj...
        • robercik77 Re: Już po Air Show - PROPOZYCJA 29.08.05, 13:47
          Gość portalu: f`16 napisał(a):

> jedź na Lublin i nie wracaj...

chciałem prosto na Pomiechowek City, ale zawsze poprowadza objazd przez jakas
          wioske zeby ja wypromować...
    • Gość: roman Re: Już po Air Show IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.08.05, 09:08
      Kasy, kasy, i jeszcze raz kasy. Trzeba mieć nie lada ograniczoną wyobraźnię
      (nie chcę używać inwektyw, które same ciśną się na usta), żeby ustawić kilka
      kas szeregowo, zamist równolegle. To tak, jakby na autostradzie bramki do
      pobierania opłat ustawić tylko przy jednym pasie ruchu. Wejście na lotnisko od
      ulicy Lotniczej to był koszmar (jak zwykle zresztą). Kilka kas, ale bardzo
      sprytnie ustawionych w szeregu, chyba celowo, aby ludzie tłoczyli się przy nich
      bez ładu i składu w ograniczonym barierkami "polu bitwy", wokól którego
      rozciągała się tak zwana ziemia niczyja. Na "polu bitwy": sekta wojowników,
      czyli Ci którzy szturmują kasy (szturm odbywał się według staropolskiego
      zwyczaju "kupą mości Panowie"), ich rodziny oczkujące na wynik potyczki i
      gromada gapiów, która wdarła się ne ten teren, aby spokojnie bez biletów
      poobserwować popisy lotników. Moja wściekłość była tak wielka, że najchętniej
      pobiłbym organizatora tego cyrku. Musiałem walczyć, żby w tym ścisku nie
      zdeptano moich dzieci. Jestem z Radomia, więcej nie pójdę, ale może na
      szczęście Radom nie dostanie kolejnej szansy na organizację tego ... show.
      • Gość: badek Re: Już po Air Show IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.08.05, 09:19
        przy takiej ilosci ludzi inne ustawienie kas nie jest mozliwe bo niby jak
        rowno;egle maja sie przeciskac cale rodziny i grupy ludzi nie masz pojecia o
        tym wiec przestan bredzic, i oby twoje slowo o szansie na AS w go...no sie
        obrocilo malkontecie z Koziej Gory..
        • Gość: roman Re: Już po Air Show IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.08.05, 09:29
          Myli się Szanowny Pan.
          Pozdrawiam
        • Gość: zim Radom RULEZZ !! IP: *.lan / *.radom.sdi.tpnet.pl 29.08.05, 09:33
          Ogólnie było świetnie. Kilka niedociągnięć. Przede wszystkim kasy. Kiedyś były
          przed główną bramą i było ok. Komunikacja w szczycie, czyli przed blokiem
          wojskowym, powinna jeździć co 5 min. Porządkowi, tyle ludzi a oni zganiają na
          jakiś 2 m szer. chodnik. Bez jaj, to impreza dla ludzi. Komentator! żenada !!
          Poza tym bajka. Następne Air Show powinno być w Radomiu.
        • Gość: roman Re: Już po Air Show IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.08.05, 09:41
          Panie Badku,
          Być może widział Pan kiedyś bramki do pobierania opłat na autostradzie,... tak
          to powinno wyglądzać. Poza tym pozwolę sobie na uwagę na temat Pańskigo postu:
          zdania rozpoczynia się kładąc dużą literę, a na ich końcu stawia się kropkę.
          Uczy się tego dzieci w pierwszej klasie szkoły podstawowej, do której widzę Pan
          nie uczęszczał, ale za to świetnie zna się Pan na organizacji imprez masowych.
          Z poważaniem
          Roman
        • Gość: ole Re: Już po Air Show IP: *.polkomtel.com.pl 29.08.05, 12:27
          Ustawienie kas było beznadziejne. Należało ustawić kilka już po drodze, tak by
          rozładować ruch wcześniej. Można było prowadzić przedsprzedaż biletów. Sposobów
          jest wiele. Trzeba tylko myśleć. Tak naprawdę to organizatorów przerosła
          pogoda. Było ładnie, słonecznie i nagle zrobiło się duuużo chętnych
      • Gość: KUBA Re: Już po Air Show IP: 195.187.253.* 31.08.05, 17:29
        I masz rację - nie przychod więcej. Mogłeś tak jak ja przyjść w sobotę nie
        byłożadnych problemów Natomiast w niedzielę przy tej ilości widzów kolejki
        musiały być. Już w poprzednich latach organizatorzy borykali się z lewymi
        biletami więc pzredsprzedaży nie było. Impreza musi sama sfinansować.
        I na koniec - w niedzielę przyszedłem o godzinie 10 i nie miałem żadnych
        problemów z biletami. Kto wcześnie wstaje....
    • Gość: Bzyku Re: Już po Air Show IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 09:16
      Ja chciałem tylko tyle powiedzieć że byłe w sobote i jak dlamnie organizacja
      była perfekcyjna. Zero korków, Straż miejska kierowała na parkingach, do kasy z
      biletami nawet minuty się nie czekało. Tak więc niewiem dlaczego większosc
      narzeka. Byłem równiez na chwile w niedziele ale tylko przejazdem i fakt ludzi
      było więcej ale kumpel mi mówił że organizacja była świetna i w niedziele.
      Pozdrawiam.
    • Gość: megi Re: Już po Air Show IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 09:25
      Ogólnie organizacja Air Show była raczej dobra trochę zamieszania przy kasach
      ale jak byłam przed 12 w niedzielę to nie było tak strasznie trochę
      cierpliwości...nie wiem jak było potem!Komunikacja miejska dobrze zorganizowana
      bez problemu dostałam się na lotnisko a i z powrotem od razu w autobus!super!
      Odnośnie miejsca organizacji w przyszłości to proponuję zwrócić uwagę na to, żę
      jeśli Air Show zostanie przeniesione to w naszym Radomiu nie będzie już wogóle
      żadnych znanych imprez i atrakcji mogących przyciągnąć kogokolwiek do Radomia.
      A Poznań.....tam chyba dzieje się wystarczająco dużo!a Kraków jest sam w sobie
      atrakcyjny...
    • Gość: krawat Re: Już po Air Show IP: 82.139.8.* 29.08.05, 09:46
      Niestety, z roku na rok pokazy są coraz słabsze - trzy samoloty bojowe na cały
      dzień to dramatycznbie mało (f16, mig29, mirage2000), a blok aeroklubu
      polskiego z całym szacunkiem dla kunsztu pilotów nikogo nie mógł powalić na
      kolana. Oczywiście poraz kolejny nie było su27 ani nikogo innego ze wschodu, a
      pod kasami tworzyły się gigantyczne kolejki - na Boga czy organizatorzy nie
      słyszeli nigdy o przedsprzedaży biletów? Jeżeli mamy takich planistów i
      strategów w wojsku co nie potrafią sprawnie biletów sprzedawać to modle się
      żeby nie zaatakowała nas nigdy białoruś czy nawet litwa - chaos i szarże
      kawalerysjkie na czołgi murowane;)
    • Gość: sloneczko19 Re: Już po Air Show IP: *.modlin.pl / 81.210.87.* 29.08.05, 09:56
      W tym roku na Air show było zdecydowanie lepiej niz 2 lata temu!Lepiej
      zorganizowany dojazd, oznakowana trasa dojazdowa,dobrze ze zamkniete było
      centrum miasta i dojezdzały tam tylko autobusy dzieki temu uniknelismy stania w
      gigantycznych korkach(jak 2 lata temu)....zabrakło jedynie Gripena!!!ale mam
      nadzieje ze zobacze go na nastepnym Air Show!!!pozdrawiam!!!
    • Gość: Wróż Re: Już po Air Show IP: *.osk.enformatic.pl 29.08.05, 10:37
      Pokaz ok.Jednak za te kasy to bym pozabijal.Co roku to samo!!Przeciez mozna
      ustawic kasy juz wczesniej a nie scisneli kilka kas na malym placu i tak za
      biletem trzebabylo sie pchac na sile ze 40 minut.Dlatego pomimo wszystko
      wolalbym przeniesc impreze gdzies gdzie lepiej rozwiaza te sytuacje bo w Radomiu
      jak widac niczego sie nie ucza.Tak pozatym to super,szkoda ze malo bylo
      samolotow 2-silnikowych duzego kalibru.
      Pozdarwiam
    • Gość: spoma Re: ustawienie kas to picuś, ale to klękanie przy IP: 195.164.48.* 29.08.05, 10:53
      Dawno się tak nie uśmiałem, gdy widziałem jak wszyscy - łacznie ze mną -
      musieli klekać aby kupić bilet. a wystarczylo postawić te budki na pustakach.
      pokaz był ok, ale bez zmiany składu parku samolotowego to będzie coraz bardziej
      mizerne.
      a można było pokazać nowe nabytki Lotniczego Pogotowia Ratunkowego: Piaggio i A
      109, nie było CASA'y, nie było An - 2 (loty widokowe), nie było oferentów
      samolotów dla VIP'ów, ani oferentów na śmigłowiec dla Lotniczego Pogotowia
      Ratunkowego (ogłoszono przetarg na 23 śmigłowce)
    • michalgajzler Re: Już po Air Show 29.08.05, 10:59
      Rozpisałem się na sąsiednich militariach więc tu będzie w skrócie (zaznaczam,
      bylem w sobotę od 10).
      Minusy:
      - ubogi "statyk", tu zdecydowanie przydałoby się coś ciekawego (w 2007 będzie
      chyba już ostatnia szansa na ściągnięcie Greckiego A-7, może izraelskie A-4, są
      jeszcze w Europie F-5, włoskie AMXy, możne więcej śmigłowców...)
      - przydałoby się trochę urozmaicenia w maszynach w części "powietrznej" (np.
      F/A-18, może śmigłowce - np brytyjczycy mają pokazowe Merliny, Chinooki czy
      zespoł Blue Eagles...)
      - dlaczego w programie nie zaznaczono naszych C-295
      - no i na koniec komentatorzy - dno i Rów Mariański (i nie mam tu na myśli
      tylko Mr Łuczaka...).
      Plusy:
      - w sobotę z dojazdem i wyjazdem raczej problemów nie było (przynajmniej od
      strony Łodzi),
      - zdecydowanie zespoły akrobacyjne, holenderski F-16, znacznie lepszy niż
      poprzednio występ Sokoła, ładny pokaz Iskierki, liczna reprezentacja Francuzów w
      części statycznej (choć jeszcze coś możnaby tu znaleźć), SeaSprite naszej MW
      ustawiony tym razem na betonie (a nie na trawie kilkadziesiąt metrów od barierek)
    • Gość: Patyk Re: Już po Air Show IP: *.direcpceu.com 29.08.05, 12:13
      Plusy pokazów : jak zwykle piloci. Ci nie zawiedli widzów. Wspaniałe występy
      Mirage 2000, holenderskiego i belgijskiego F-16 i jak zwykle Red Arrows i PdF.
      Trochę rozczarował sobotni występ MiGa-29. Trzy pętle i odlot. W niedzielę było
      już znacznie lepiej.
      Minusy : spikerzy pokazów. Paplali dosłownie bez sensu. Przez dwa dni nie
      słyszałem jednego sensownego zdania. Dodatkowo słabiutka znajomość angielskiego.
      Oprócz tego mała liczba "heavymetalowych" maszyn naddzwiękowych. Prawie same F-
      16.
      Podsumowanie : pamiętna impreza dla każdego fana lotnictwa, jednak jest dużo do
      poprawienia ( miejmy nadzieję, że się odbędzie ) w kolejnej edycji Air Show.
      Mimo wszystko warto będzie na nią pojechać.
    • Gość: Ole Radomiowi mówimy nie IP: *.polkomtel.com.pl 29.08.05, 12:17
      2 godziny stania w kolejce po bilet bo jakiś kretyn nie pomyślał by ustawić
      kilka samochodów z których można było sprzedawać bilety na drogach po których
      się dochodziło do lotniska.
      • Gość: widz Re: Radomiowi mówimy nie IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 29.08.05, 17:10
        Bylem w sobote o 9:00. Kompletne pustki przy kasach. Bylem jedynym kupujacym bilet.
    • Gość: WIDZ Re: Już po Air Show IP: 212.244.84.* 29.08.05, 12:41
      za co te 10 zł.?
      parkowanie na drodze publicznej w oddalonym miejscu nie uzasadnia pobierania
      opłaty.
      scena: godz 18 - niedziela
      zaparkowane samochody, intensywny zapach parującej benzyny, plama cieczy pod
      pojazdem. 10 metrów od pojazdu "para" policjantów.
      " - panie władzo tam się paliwo leje".
      " - tak tak już 4 i pół godziny - odpowiada "władza".

wystarczył JEDEN PSTRYKNIĘTY NIEDOPAŁEK
      4 i pół godziny zagrożenia mienia i zdrowia.
      za 10 zł.
      smog on

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka