lisa.2 08.04.11, 23:41 To zdanie z książki o mudrach: Mudras also playfully called the "finger power points" are yoga positions for your hands and fingers. Zastanawiam się nad "finger power points". Jakbyście to nazwali? pl.wikipedia.org/wiki/Mudra Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eeela Re: finger power points 09.04.11, 00:40 Wrzuciłam w gugla "mudra palce punkty" i na stronach, które mi wyskoczyły, mówi się o punktach "przepływu energii" czy też po prostu o punktach stymulacyjnych na palcach. Odpowiedz Link
lisa.2 Re: finger power points 09.04.11, 10:57 punktach "przepływu energii" czy też po prostu o punktach stymulacyjnych > na palcach. > Odpowiedz Link
lisa.2 Re: finger power points 09.04.11, 10:59 punktach "przepływu energii" czy też po prostu o punktach stymulacyjnych > na palcach. > W sumie tak, tylko czy to można uznać za żartobliwe określenie (playfully) ??? Pozdrawiam Odpowiedz Link
eeela Re: finger power points 09.04.11, 20:32 No tak, w tym kontekście poważne terminy odpadają. Nie mam pojęcia, czy w języku polskim stosuje się jakiś luźniejszy odpowiednik. Być może musisz go sama ukuć Odpowiedz Link