daaisy1 24.11.04, 23:09 Janie, Grzegorzu, jeśli to nie problem, to proszę o pomoc, pozdrawiam Was baaardzo gorąco Edyta Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.malone Re: Halogenated Degreasing Solvents 25.11.04, 01:44 Dobry bardzo wieczór Ojoj! Chemik by się przydał degreasing solvents = rozpuszczalniki/środki/ odtłuszczające halogenated = chlorowcowane (zwierające związki fluoru, chloru i in. halogenów) a w sumie - ??? Też pozdrawiam (i całą rodzinkę z ślicznym Olem "na czele"))) G. Odpowiedz Link
daaisy1 Re: Halogenated Degreasing Solvents 25.11.04, 13:18 odwiedziłeś Olka fasolka? niezły łobuz z niego dobrze, że teraz śpi życzę miłego dnia a jeszcze milszego wieczoru Stokrotka Odpowiedz Link
pulbek Re: Halogenated Degreasing Solvents 25.11.04, 10:17 Hm, kiedys juz o to pytalas: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10100&w=16548403&a=16548403 . Cos nie zagralo z tamta odpowiedzia? Pulbek. Odpowiedz Link
m.malone Re: Halogenated Degreasing Solvents 25.11.04, 10:29 Aaaaa))) Stokrotko, co za plama! Chyba będą potrzebne HDS, by ją wywabić Taka młoda, a już ma sklerozę...Brawo Pulbek! Odpowiedz Link
jan.kulczyk Re: Halogenated Degreasing Solvents 25.11.04, 12:45 Nie odzywałem się, bom niekompetentny w temacie, ale widzę, że dobrze zrobiłem, bo ciut mnie korciło, coby 3 grosze wcisnąć W tej sytuacji początkującej stokrotce przyda się program pod tytułem Trados, a jeśli to zbędny wydatek (bo drogi jest, więc trzeba używać często, by się zwrócił) to najlepiej WordFast, na początek wersja demo (z ograniczeniem wielkości tekstu). Programy te "zapamiętują" nasze teksty tworząc z nich bazę danych i potem podpowiadają nam przy kolejnym identycznym zwrocie odpowiednie tłumaczenie, korzystając z "wiedzy" o tym, jak wcześniej ten zwrot tłumaczyliśmy. WordFast sprawi, że odpowiedź będziemy znali szybciej, niż forum ) a poza tym nie narazimy się na zarzut sklerozy ) O! Odpowiedz Link
daaisy1 Re: Halogenated Degreasing Solvents 25.11.04, 13:07 Janie, a skąd taki program mogę ściągnąć? pytam o wordfast'a, bo na trados'a muszę dopiero zapracować pozdrawiam Cię gorąco Edyta Odpowiedz Link
jan.kulczyk Re: Halogenated Degreasing Solvents 25.11.04, 13:59 www.wordfast.net Miłej zabawy! Odpowiedz Link
daaisy1 Re: Halogenated Degreasing Solvents 25.11.04, 22:45 dziękuję bardzo pozdrawiam daaisy Odpowiedz Link
daaisy1 wiem, że o to pytałam 25.11.04, 13:05 ale teraz pytanie skierowałam do konkretnych osóbJana i Grzegorza, którzy są niezawodni Pozdrawiam Was gorąco aha dostałam jeden dokument z autoryzacji, zaraz spradzę czy są jakieś poprawki i od razu Wam napiszę daaisy Odpowiedz Link
daaisy1 ależ jestem z siebie dumna:) 25.11.04, 13:17 wiem, że dokument nie był długi, jakieś 15000 znaków, a poprawki dosłownie 4 (słownie: cztery), może dla Was to nie powód do zadowolenia, ale dla mnie jak najbardziej czekam jeszcze na drugi dokument, ten zrobiony z Waszą pomocą..zobaczymy a teraz zabieram się za następny dokument aż mi się chce pracować pozdrawiam Was gorąco Edyta Odpowiedz Link
jan.kulczyk Re: ależ jestem z siebie dumna:) 25.11.04, 14:00 Przy specjalistycznych tekstach poprawki są nieuniknione, nawet u najlepszych. 4 kiksy na 15,000 znaków to naprawdę niezły wynik. Też jesteśmy z ciebie dumni ) Odpowiedz Link
m.malone Re: ależ jestem z siebie dumna:) 25.11.04, 15:23 Ja oczywiście też! (nie było mnie trochę bo przekładałem gumki))) - ale jeszcze tu wrócę) ps. zobaczymy jak są skutki naszej pomocy Odpowiedz Link
daaisy1 Re: ależ jestem z siebie dumna:) 25.11.04, 20:17 Witaj Grzegorzu, napisałam do Ciebie na priv gazetowy, zajrzyj tam jeśli możesz, pozdrawiam daaisy -- Odpowiedz Link