albamarianna 06.08.12, 20:32 Dzien dobry Szukam pani, mówiącej trochę po francusku, do opieki nad 70-letnia kobietą i jej domem. Gwarantuje wyżywienie i mieszkanie. Kwota do uzgodnienia. Proszę o e-mail na albamarianna@gazeta.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felinecaline Re: Pani do pomocy w Lozannie 25.09.12, 16:27 Chère bioderme, vos precieux renseignement seront toujours les bienvenus et bien appréciés sur ce forum mais merci d'avance pour ce genre d'"oeuvre". Si "les bonnes à tout faire" n'existent plus dans la denomination des metiers en France elles sont très efficacement relpmacées par les accompagnateurs des personnes agées, malades ou dependentes. Quand on se decide d'accepter un tel emploi il est d'interêt de tout un chacun d'etablir un contrat de travail en bonne et due forme et au cas de non-respect de celui - ci de la part d'employeur on porte plainte aux autotitées. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Pani do pomocy w Lozannie 25.09.12, 22:14 Jest a przynajmniej bylo np "auxilliaire de la vie scolaire", "auxilliaire des personnes en fin de vie" (smutne, ale prawdziwe, co wiecej wrecz niezbedne i bedzie coraz bardziej niezbedne- polecam les études approfondies . Odpowiedz Link
marguy Re: Pani do pomocy w Lozannie 26.09.12, 01:10 bioderma, mozesz mi wytlumaczyc po co zabierasz glos nie majac nic do powiedzenia? Odpowiedz Link
felinecaline Re: Pani do pomocy w Lozannie 26.09.12, 09:25 Ja tez z przyjemnoscia pozdrawiam Poznan Odpowiedz Link
kokonik1313 Re: Pani do pomocy w Lozannie 17.11.12, 16:22 Fancuski znam w stopniu podstawowym jeśli wyjadę do Lozanny to szybko douczę się języka mam 58 lat Jestem na emeryturze i teraz mam czas zeby doskonali ten ulubiony jęzk. Może ta pani 70 letnia przyjmie mnie do pomocy Odpowiedz Link
felinecaline Re: Pani do pomocy w Lozannie 26.09.12, 10:12 Kiedy ostatnio bylam podobalo mi sie, owszem, nawet bardzo. Sadzac z adnotacji na Pani wizytowce zapewne bedzie to dla Pani przyjemne stwierdzenie. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Pani do pomocy w Lozannie 26.09.12, 17:45 No, coz - tu bym powiedziala, ze jest to "osobniczo zmienne" , wszedzie bywaja dobrzy, zli i jeszcze gorsi o lepszych nie zapominajac. Odpowiedz Link
ela.tu-i-tam Feline i Marguy 28.09.12, 22:59 Przepraszam. Dawno mnie nie bylo, odpowiedzialam na jeden watek, zanim zauwazylam ho ho ile wpisow na forum. Pozdrawiam serdecznie. Do Albamarianna: mam nadzieje ze sie Pani udalo kogos znalezc, a moze nawet dwie osoby zmieniajace sie co jakis czas. Bardzo trudny problem. Odpowiedz Link