13.12.05, 20:06
CSNE (Coopérant du Service National en Entreprise) - jak przetłumaczyć to na
polski?
Z góry dziękuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • zielka Re: CSNE ? 17.12.05, 18:42
      oczywiscie strzelam, bo takich rzeczy nikt nie wiewink

Wspolpracownik dzialu krajowego przedsiebiorstwa.
    • janou Re: CSNE ? 17.12.05, 19:19
      Service national to jak jeszcze 3,4 lata temu kazdy francuz szedl do wojska
      na 12 miesiecy ,to bylo obowiazkowe.
      • zielka Re: CSNE ? 17.12.05, 19:36
        aaa... wiec "odbywajacy wojskowa sluzbe zastepcza w przesieborstwie"...

ekhm. PROSZE NAWET NIE PATRZEC na moj poprzedni postwink
        • janou Re: CSNE ? 17.12.05, 19:59
          pytalam sie syna(on byl w marynarce wojennej 18 lat),jak istniala sluzba
          wojskowa byli tacy ktorzy z roznych powodow nie chcieli sluzyc w wojsku,mieli
          mozliwosc byc kooperantem za granica w panstwowej firmie np.EDF ELF itp,sluzba
          cywilna trwala dwa razy dluzej niz service militaire ,ale teraz nie wiem jak
          jest bo nie ma Service Nationale.
          • zielka Re: CSNE ? 18.12.05, 08:02
            tak tak janou, ja juz rozumiem doskonale o co Ci chodzi, jeden z moich najlepszych kumpli robil to
            jakeis 15 lat temu w Wietnamie, i do dzis nam opowiada o przygodach niesamowitychwink

(mysle, ze osoba, ktora zadala pytanie juz sobie poszla i w ogole jej nie obchodza nasze rozterki)

swoja droga fajny to byl pomysl - no, i fajnie, ze Francja zdecydowala sie na zniesienie sluzby. Ale 18
            lat w marynarce... mam nadzieje, ze podsunelas mu "Au coeur des tenebres" Jozefa Conrada?!

pozdrawiam!
            • edipolo Re: CSNE ? 18.12.05, 18:33
              Oj obchodzą, obchodzą smile
              Tylko musiałam to pilnie przetłumaczyć i po przemysleniach napisałam po
              prostu "rodzaj stażu odbywanego w przedsiębiorstwie za granicą w zastępstwie
              służby wojskowej".
              Ale bardzo wszystkim dziękuję i pozdrawiam przedświątecznie smile
              • zielka no, i swietnie napisalas:) (n/t) 18.12.05, 20:45

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka