non_mollusca 21.08.06, 13:47 szalom! chciałam spytać czy macie/znacie jakieś sentencje po FR albo czy wiecie, o jakimś odnośniku na tym forum poruszającym ten wątek? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noirdesir2 Re: sentencje 22.08.06, 16:37 dam ci link do stronki z róznymi citations. no i mozesz w google wpisać "les citations" i bedziesz mieć full tego. a oto link www.lapenseedujour.net/archives.php albo: www.citamour.com/ są tez w ksiegarniach słowniki, które tłumaczą też rózne zdania słynnych osob, sentencje itp... ja mam np najzwyklejszy słownik wyrazów obcych pana Kopalinskiego i tam, niemalże na każdej stronie sa jakieś cytaty czy powiedzenia po francusku, wyjasnione itd.. pozdrawiam papa Il existe un paradis quelque part et tu m'y attends... Odpowiedz Link
non_mollusca Re: sentencje 25.08.06, 15:20 wielkie dzięki, pierwszy link superowy tyle że mi chodziło o coś, gdzie tłumaczenia na PL też będą, bo dopiero niedawno zaczęłam przygodę z językiem Moliera...Ale dzięki już za te linki! Odpowiedz Link