1zorro-bis 01.04.11, 06:26 zebyscie sie dzisiaj "na szaro" nie dali zrobic! Czolem Wszystkim ....potencjalnym ofiarom! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuza_anna Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 08:05 Dziś rano w TVN24, Prezes PiS oświadczył: nie startuje w wyborach parlamentarnych , ponieważ w nocy miałem sen...przyśnij mi się brat i powiedział: Jarku nie idż tą drogą. Daj sobie spokój z polityką! A ja w sny wierzę i co mówi brat jest święte! Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 08:10 Dzień dobry Wszystkim! Jeszcze chyba śpię i śnię, jestem półprzytomna, mam nadzieję, że postawi mnie na nogi Cudownego dnia wszystkim życzę i zdrowego, bo jak słyszę, niektórych na wiosnę rozbiera... Odpowiedz Link
czarek_777 Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 09:23 Dziękujemy za udział w Narodowym Spisie Powszechnym Ludności i Mieszkań 2011 Dane zostały zapisane w bazie danych GUS - ja spis powszechny mam już z głowy zalogowałem się, poklikałem na tak lub nie i i po herbacie, nie będą pętać mi się po chałupie Wzajemnie Zuza też jestem nie wyspany /położyłem się po piątej nad ranem, od jakiegoś czasu lubię popracować także nocą / ale kawy nie pijam, nigdy jej nie piłem .Jakoś nigdy nie miałem i nadal nie mam na nią smaka miłego dnia ale słoneczka to u mnie dzisiaj nie ma. Nad ranem popadało a i teraz lada chwila może zacząć. Pzdr. Ps. Mi śniło się że jest pierwszy maja a Tusk i Komorowski - niczym kiedyś Gomułka i Cyrankiewicz stoją na trybunie honorowej, na Placu Defilad i odbierają hołdy od wiernopoddańczego i bardzo szczęśliwego Narodu w pewnej chwili, jeden mówi do drugiego - od Nowego Roku wszystkie podatki /czyli ceny na wszystko/ o 10 % w górę, mamy na to przyzwolenie od miłującego nas Narodu - prima aprilis, pójdą o 20 % Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 11:12 Cześć! Czarek, ja się wyspałam, ale ostatnio śpię za długo, dlatego rano jestem półprzytomna Też przez internet podam dane. Zaraz się zaloguję Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 09:42 Zawsze w tym dniu przypomina mi się opowiadanie mojej Babci. W miasteczku, w którym mieszkali po wojnie ludność była przesiedleńcza, prawie wszyscy zza Buga, większość nie miała pojęcia, że w tym dniu się oszukuje. Babcia widząc sąsiadkę za płotem krzyknęła do niej, że właśnie wielki pies wpadł do jej kurnika i dusi kury. Kobiecina zaczęła biec jak szalona, a Babcia bojąc się że upadnie zawołała, że to Prima Aprilis! I tu nastąpił główny punkt programu. Sąsiadka jeszcze przyspieszyła wrzeszcząc na całą miejscowość: -Precz, precz! Aprilis do budy! Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 11:04 Hej AL! Rozbawiłaś mnie z samego rańca Ja sąsiadkę zrobiłam w balona Odpowiedz Link
czarek_777 Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 11:50 Mnie pierwszy kwietnia zawsze kojarzyć się będzie z narodzinami mojego najmłodszego, w tym dniu przyszedł na świat a był Wielki Piątek. Siedzimy w pracy na przerwie śniadaniowej spożywając i popijając tzw jajeczko - przychodzi majster i mówi ,Czarek !! kobieta Ci zległa !! w szpitalu jest - rodzi !!! baju baju mówię dziś pierwszy kwiecień zakładasz się mówi ? o co pytam - o dwie butelki żytniówki - jeszcze tego samego dnia postawiłem ale od razu jako pępkowe więc i tak wyszedłem na swoje Odpowiedz Link
zuza_anna MASECZKO I... 01.04.11, 11:06 Dziękuję za śliczną kartkę , dziś, przyniósł mi listonosz Odpowiedz Link
al-szamanka Re: MASECZKO I... 01.04.11, 11:35 Na nic Twoje krzyki dziękczynneZuzanko, podejrzewam, że Maseczka śpi jeszcze w najlepsze, taki z niej suseł! Ja tez kogoś zrobiłam w balona...i to jak Odpowiedz Link
zuza_anna Re: MASECZKO I... 01.04.11, 12:22 Młodego też zrobiłam na szaro Gdzie nasz śpioch... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 12:20 Już mam z głowy spis. Rachmistrz tym razem mnie odwiedzi. Nigdy nie zapomnę Rachmistrza, gdy byłam panienką...chodził, i chodził, i nic nie wychodził Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 13:05 Śliczna, ponoć mam dostać taką samą, ale jeszcze nie dostałam...mogła też w drodze zaginać Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 13:32 Zuza - obejrzalam Twoje kwiatowe fotki - a wiesz, te Kodak wyprodukowal chipa, po wykonaniu odbitek zdjecia wydaja aromat utrwalonych na nich kwiatow... to ja poprosze frezje - bardzo lubie ten zapach Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 13:53 Ja mam aparat Canon, i nie ma czipa. Moje odbitki nie będą pachnące Maseczko, frezje mają przepiękny zapach, i zawsze chciałbym je dostawać, nie róże, czy inne kwiaty. Odpowiedz Link
m.maska [...] 01.04.11, 14:07 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 14:09 Eeee, jak to nie masz chipa? to na czym robisz te fotki? Frezje sa sliczne, delikatne, maja cudne pastelowe barwy i wspaniale pachna... A na razie to ja czekam az te moje hiacynty otworza sie na dobre i zaczna roztaczac swoj zapach... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 16:02 A mam, nie widziałam. Widocznie tępa jestem w te klocki Pod moim oknem już zakwitły, takie same jak Twoje. Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 13:35 A tak w ogole to witam AL, Zuze i Zorro, czesc Czarek... hej Majeczko - jesli zajrzysz oczywiscie. Natka, Basia, Yuka... a Artur Nas juz chyba porzucil - chyba, ze zwierzaczkow na wiosne pilnuje, zeby mu sie za bardzo nie rozmnozyly, bo nowe domki budowac by musial - swoja droga sporo tych domkow tam bylo..no i ciekawa bylabym dalszej opowiesci o krasnalach... Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 15:51 Tak sobie mysle - gdzie moglabym sie wybrac na urlop latem... moze Grecja, tam jeszcze nie bylam, moze na Krete albo Rodos tym bardziej ze gdzies czytalam, ze komisja EU planuje kazdemu obywatelowi unii zwracac 50% kosztow, jesli spedzi urlop w Grecji - no to sobie wymyslili sposob na sciagnecie turystow i podbudowanie Grecji sterujacej ku bankructwu. Odpowiedz Link
czarek_777 Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 16:05 No to nie masz się nad czyn zastanawiać byłem w Grecji w 87 r i z pewnością wiele od tego czasu tam się zmieniło. Grecją jest bardzo ciekawym krajem a ludzie przyjaźnie nastawieni do obcych /ale strasznie chciwi/. Popiłem tam ouzo z takim jednym Georgiem parę razy tylko że ja byłem tam na campingu pod namiotem nie w hotelu. Na hotel money money nie było za to pohandlowało się sreberkiem i parę zł się przywiozło. Nawet używaną kurtkę z Bazaru Różyckiego sprzedałem i sweter po całkiem niezłej cenie Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 16:11 Noooooo to Czarek nic tylko do Grecji - bo to wszystkim obywatelom Unii - Ty tez...do nich nalezysz - widzisz, w takim wypadku to sie ta Unia zaczyna oplacac Odpowiedz Link
czarek_777 Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 16:21 Trzeba korzystać póki okazja chociaż mnie tam już zagranica nie ciągnie. Jakoś wolę rodzime klimaty a Mazury, nawet z tymi cholernymi kleszczami ponad wszystkim Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 18:13 (Quelle: Wikipedia) Norweska gazeta zawiadamiala w 1987 o zarekwirowanym alkoholu wspominajac ze 1 kwietnia bedzie on gratis rozdawany. Setki przyzwyczajonych do wysokich cen napojow alkoholowych Norwegow na te wiadomosc pofatygowalo sie do miasta, niestety musieli stwierdzic, ze dali sie nabrac na primaaprilisowy zart... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 19:13 Dzisiaj to ja oszukuje sama siebie wmawiając sobie, że ta majowodeszczowa pogoda w ogóle mnie nie usypia....a przecież ziewam jak najęta. Odpowiedz Link
czarek_777 Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 19:35 Bo jak się wstanie to też się ziewa, pewnie niedawno wstałaś AL wyjdź trochę na powietrze, szybko przejdzie Ci opuszczanie dolnej szczęki bo górna nieruchoma Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 19:38 Na powietrzu już byłam i się niemożliwie zazipałam, bo po deszczu i przy tej temperaturze prawdziwa sauna...uuuufff. No i zmęczenie wiosenne, no i przestawienie czasu, do którego ja jeszcze się nie przestawiłam...etcetera Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 19:42 Czarek bądz tak miły i nie dyskutuj w wątku poetyckim, ok? Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 19:51 Pewnie języki wisiały im do samego dołu, a tu lipa... nie żal mi Norwegów Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 19:42 Hej Jakoś wokół mnie zanikła tradycja prima aprilisowych żartów....Trochę szkoda Potem dobrze się pośmiać z własnej i cudzej naiwności. Trudno. Pozdrowienia dla Wszystkich . Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 19:46 Cześć Majeczko! Niektórzy po prostu, nie umieją się bawić, chyba spoważnieli Dobrze, że ja nie Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 19:51 Hihi... no a Czarek dal sie zlapac, na te 50% zwroty kosztow, przy wyjazdach do Grecji Odpowiedz Link
czarek_777 Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 01.04.11, 19:58 Zawsze kobiety robiły mnie w konia, nie tylko w prima aprilis ale ja nie powiedziałem że uwierzyłem tylko - skorzystaj z okazji a może to Ty komuś uwierzyłaś i chciałaś się na mnie odegrać Odpowiedz Link
zuza_anna 2 Kwietnia..drzewko szczęścia ;) 02.04.11, 07:08 Dzień dobry Wszystkim! Zaczął się cudowny dzień dla mnie, może nie do końca, bo jestem o rok starsza, ale co tam, czasu nie zatrzymam Niezapomnianego dnia wszystkim życzę, i również sobie. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 2 Kwietnia..drzewko szczęścia ;) 02.04.11, 07:34 czesc Zuzka, czolem Wszystkie spiochy! Nareszcie u mnie super wiosenna pogoda! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 2 Kwietnia..drzewko szczęścia ;) 02.04.11, 10:19 U mnie tez super pogoda, w tej chwili 17 stopni.....a ja niestety do pracy muszę...i tak aż do czwartkowego poranka No cóż, niektórzy maja weekend i do tego urodziny, a ja zarabiać muszę Dobrego dnia wszystkim Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 2 Kwietnia..drzewko szczęścia ;) 02.04.11, 10:42 AL! spokojnej, i bez niemiłych niespodzianek pracy Ci życzę Odpowiedz Link
m.maska Re: 2 Kwietnia..drzewko szczęścia ;) 02.04.11, 13:52 Wiecie co... jednak jestem chyba nieprzytomna - dopiero teraz zauwazylam, ze nie wklikalam mojego dzisiejszego postu... a taki byl ladny.... Nic to... moze mi sie kiedys powtorzy... a to wszystko przez dzisiejsze Swieto... Dzien Dobry Urodzinowy Kalejdoskop Odpowiedz Link
m.maska Re: 2 Kwietnia..drzewko szczęścia ;) 02.04.11, 13:53 a teraz to ja ide polezec na sloncu... do napisania Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 2 Kwietnia..drzewko szczęścia ;) 02.04.11, 14:20 Nie spiec się za bardzo, Maseczko Odpowiedz Link
m.maska Re: 2 Kwietnia..drzewko szczęścia ;) 02.04.11, 15:14 no wlasnie... ucieklam wlasnie z patelni... Odpowiedz Link
1zorro-bis 3 Kwietnia..drzewko szczęścia rosnie! 03.04.11, 07:17 dziendoberek Wszystkie spiochy! Tym razem ja pierwszy... Odpowiedz Link
czarek_777 Re: 3 Kwietnia..drzewko szczęścia rosnie! 03.04.11, 08:40 Jak na tę porę to 'ścisku' na Kalejdoskopie nie ma witaj Zorro i oczywiście wszyscy którzy..itd itd ble ble ble itd miłego dnia bo zapowiada się on pięknie, przynajmniej u mnie na prowincji Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 3 Kwietnia..drzewko szczęścia rosnie! 03.04.11, 12:14 Czarek....a to "ble, ble, ble..." to co? To tak juz z rana? Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 03.04.11, 09:00 Dzień dobry Zorrku i Czarku! Ja wstałam o 8:30, zimną wodą twarz przemyłam, żeby coś na oczy zobaczyć. Już jest dobrze, siedzę przy i czytam coście napisali Dnia słonecznego i zdrowego Wam życzę. Pozdrawiam Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 03.04.11, 09:15 Ja dopiero teraz przed kawą zasiadłam, a jak ją już wypiję, to niezadługo potem do pracy jechać będę, a nie chce się, bo pogoda prawie letnia i raczej rowerową wycieczkę bym wolała Zuzanko, oczywiście nie tylko korek zachowam, ale i wspomnienie Dobrego, świetlistego dnia Odpowiedz Link
czarek_777 Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 03.04.11, 09:17 Witaj Zuza no to pospałaś sobie trochę a ja od zawsze mam z tym problemy ,po Mamie to mam. Mnie wystarcza cztery ,pięć godzin i nie tyle snu co samego podrzemania i to mi wystarcza miłego dnia, my zaraz do przybytku Pana a później może na Starówkę powałęsać się trochę Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 03.04.11, 09:30 Witaj AL! W niedzielę do pracy, współczuję. Spokojnej pracy AL! U mnie też ma być bardzo ciepło, na pewno wybiorę się na spacer. Szkoda, w taki piękny dzień siedzieć w domu Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 03.04.11, 09:40 Nie ma czego współczuć, Zuzanko, uwielbiam moją pracę i kocham moich klientów, pomimo że upośledzeni są cudownymi ludźmi bez fałszu. Niewyobrażalne, co można wyczytać w ich twarzach i jak trafne są niektóre ich spostrzeżenia ...pełne człowieczeństwa. Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 1 Kwietnia....Prima aprilis! 03.04.11, 10:20 Współczuję, że w tak piękną pogodę musisz iść, lepiej gdyby deszcz padał. A, że swoich klientów uwielbiasz, to zrozumiałe, bo inaczej nie pracowałabyś w tym zawodzie. Odpowiedz Link
zuza_anna 5 kwiecień, drzewko słoneczne...;) 03.04.11, 09:34 Wolę spać krócej, bo lepiej się póżniej czuję. Szczerze pomódl się w przybytku Pana! Odpowiedz Link
zuza_anna 3 kwiecień, drzewko słoneczne...;) 03.04.11, 09:35 ja już o piątym kwietniu myślę nie wiem dlaczego Odpowiedz Link
m.maska Re: 5 kwiecień, drzewko słoneczne...;) 03.04.11, 13:11 Hj...Zuza... a skad Ci sie wzial 5 kwietnia? Ty chyba jeszcze po tym szampaine do siebie nie doszlas....2 dni Ci umknely?... A ja juz po obiadku...i chyba wypuszcze sie na mile spotkanie - Odpowiedz Link
m.maska Re: 5 kwiecień, drzewko słoneczne...;) 03.04.11, 13:24 ale numer - bo ja nie zauwazylam Twojej poprawki.... Odpowiedz Link
czarek_777 Re: 5 kwiecień, drzewko słoneczne...;) 03.04.11, 15:03 Zorro !! z rana to każdy blebla jak jedno oko dopiero otworzy dzień dziś piękny, Starówka cała w słońcu i pełna zwiedzających a lody bakaliowe były przepyszne odpoczywajta bo od jutra abarot kierat Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 3 kwiecień, drzewko słoneczne...;) 03.04.11, 18:56 Cześć Maseczko! gdybyś zauważyła, nie miałabyś z czego się pośmiać Odpowiedz Link
m.maska Re: 3 kwiecień, drzewko słoneczne...;) 03.04.11, 19:17 Hej Zuza... nooooooo ja sie za to gdzies tam cofnelam dzisiaj do XX wieku - tak wiec dalam wieksza plame... chociaz nie mialabym nic przeciwko temu, zeby mnie tak wiekowo troszke cofnelo... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 3 kwiecień, drzewko słoneczne...;) 03.04.11, 19:39 Oj, ja też Maseczko. Gdyby można było cofnąć czas Odpowiedz Link
m.maska Re: 3 kwiecień, drzewko słoneczne...;) 03.04.11, 19:46 no to tylko maszyna czasu... Odpowiedz Link
zuza_anna [...] 03.04.11, 19:53 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 3 kwiecień, drzewko słoneczne...;) 03.04.11, 19:54 Czy między tryby maszyny nie można coś włożyć, żeby czas tak szybko nie biegł? Odpowiedz Link
czarek_777 Re: 3 kwiecień, drzewko słoneczne...;) 03.04.11, 20:16 Musiałabyś biec z prędkością światła ,wtedy nawet by się zatrzymał a gdybyś tę prędkość przekroczyła, młodniałabyś Zuza no to do biegu ! gotowi ! start !!!!! Masko, teraz już się tego nie sprawdzi, co by było gdyby. Ale czy ta decyzja była słuszna, żeby nie dać, to ta rozterka już zawsze będzie towarzyszyła. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 3 kwiecień, drzewko słoneczne...;) 03.04.11, 20:52 Ufff, wczoraj i dzisiaj byłam w pracy rowerem, bo pogoda bardzo sprzyja. I chociaż jest to tylko 11km w obie strony, to jednak czuję w nogach, że już parę dobrych miesięcy nie wsiadałam na mojego stalowego rumaka. No i patrzcie, Dzikus tak się deklarował, ale od wczoraj ani widu ani słychu. Pod ziemię się zapadł, czy co? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 3 kwiecień, drzewko słoneczne...;) 03.04.11, 20:59 hihi, właśnie spod ziemi wyskoczył, chociaż twierdzi, że na gałęzi od wczoraj siedział Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: 3 kwiecień, drzewko słoneczne...;) 03.04.11, 21:22 Dobry wieczór Cieszę się, że Was widzę....Nie będzie mnie do wtorku...włącznie (chyba). O czym wolę uprzedzić - nie denerwujcie się. Do napisania.... Maja Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 3 kwiecień, drzewko słoneczne...;) 03.04.11, 21:26 Ach, Majeczko, Ty ciągle w biegu. Skąd u Ciebie taka kondycja, mnie pierwszej w tym roku jeździe rowerem nogi bolą, a Ty nie do zdarcia....DALEJ TAK ...tzn. nie do zdarcia Odpowiedz Link
m.maska Re: 3 kwiecień, drzewko słoneczne...;) 03.04.11, 22:30 Oooo witaj Majeczko... wciaz w pospiechu... Odpowiedz Link
m.maska Re: 3 kwiecień, drzewko słoneczne...;) 03.04.11, 22:32 To juz wyglada troche podejrzanie - Dzikus wyskoczyl spod ziemi i Ty sie pojawilas - hmm... jak to jest? a moze to On zeskoczyl z galezi, bo Ty sie pojawilas? Odpowiedz Link
m.maska Re: 3 kwiecień, drzewko słoneczne...;) 03.04.11, 22:29 Ja nie wiem jak to jest - wlozysz miedzy tryby i zatrzyma sie w miejscu - wyobrazasz sobie, ze czas stoi w miejscu? nic sie nie zmienia, wszystko to samo...ja bym po prostu te tryby troche spowolnila... Odpowiedz Link
zuza_anna 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 07:07 Dzień dobry Wszystkim! Wyspana melduję się z w Kalejdoskopie! Dnia i tygodnia niezapomnianego i zdrowego! Pozdrawiam Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 07:39 czesc Zuza, czolem Wszystkim "chrapiacym"! Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 07:50 Cześć Zorrku Maseczka, to normalka, ale AL? jak dobrze przeczytałam, AL do pracy idzie Odpowiedz Link
m.maska Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 10:57 Czesc zdazylam przed magiczna godzina 11 - musze sie spieszyc, nie moge za duzo pisac - bo przeciagne czas... potem dopisze reszte.... dzien dobry Z i Z Odpowiedz Link
m.maska Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 11:32 Nooooo... skoro udalo mi sie przed 11 - to moge odtrabic zwyciestwo nad czasem - łeee... jutro mam wczesnoporanny termin w Sadzie... ale czasami trzeba - a to sa najlepsze fuchy Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 11:37 Cześć Maseczko! Fuchy dobre, to fakt! Sąsiadka ma takie fuchy, kilka razy w miesiącu Odpowiedz Link
m.maska Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 12:53 Ha... to jest naprawde swietna robota... kilka godzin i kasa gra... Wczoraj "ambitnie" zabralam sie do sortowania "tureckich" fotek i nawet udalo mi sie przebrnac przez dzien pierwszy... ale tylko posortowalam, niektorw powywalalam... nie wspomne juz o jakimkolwiek przyciemnieniu czy rozjasnieniu - tyyyyyyyyyyyyyle tego... I musze sie tez pozbierac i napisac w koncu. Problem w tym ze im wiecej obejrzane, tym wiecej z tego wyjdzie... Wisi mi jeszcze Lizbona, Barcelona, Madeira... i wiele innych - ja to tak troche dla siebie robie - zeby sobie przypomniec, utrwalic...itd... Odpowiedz Link
waszabasiakochana Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 15:35 Witam Wszystkich i pozdrawiam. Ja tydzien zaczelam od wizyty u dentysty, nastepny termin mam w srode. Prosze mnie troszke Odpowiedz Link
m.maska Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 15:48 Oooo... NaszaBasia przyszla sie poskarzyc...no to niezle zaczelas tydzien... Baaaaaaardzo nie lubie dentystow - ostatni raz bylam w pazdzierniku, kazalam sobie wszystko zakoronowac i mam swiety spokoj na kilkanascie kolejnych lat...oczywiscie mam taka nadzieje. Ale bardzo Ci oczywiscie wspolczuje - bo to naprawde, zadna radocha... Przede mna teraz juz tylko coroczna "inspekcja" - w celu zdobycia stempelka, tak na wszelki wypadek zeby byl A bolalo? Odpowiedz Link
waszabasiakochana Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 16:07 Dostałam silny zastrzyk i bolalo. Odpowiedz Link
m.maska Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 16:13 No to pewnie poszlas bo bolalo... uwazaj, ja tutaj juz wywiad przeprowadzam Odpowiedz Link
m.maska Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 16:00 p.s. i uwazaj Nasza Basiu, zeby ktos nie wlamal sie do komputera Twojego dentysty, czy tez dentystki - bo to moze miec straaaaaaaszne skutki.... Odpowiedz Link
waszabasiakochana Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 16:14 Az taka wazna osoba nie jestem. Odpowiedz Link
m.maska Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 16:39 aaa... to nigdy nie wiadomo... moze sie okazac, ze kogos zainteresuje jakie masz ubytki... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 16:50 Nie sądzę, żeby hakera interesował jakiś dentysta, noooo, gdyby to był np: Dyplomata, to co innego Odpowiedz Link
m.maska Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 16:55 Ojjj... Zuza... moglabys sie pomylic... ponoc na prowincji tak bywa... Odpowiedz Link
m.maska Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 16:56 a moimi koronami nikt sie nie zainteresowal, tyle kasy na nic Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 17:05 Jak to nikt, a ja Cię nie żałowałam jak byłaś we Wrocku, i u mnie, no! Odpowiedz Link
m.maska Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 17:12 No taaaaaaaak... ale nikt sie wlamac nie chcial do kompa mojej dentystki, zaden haker... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 17:22 bo ona nie grała w " Stawce więcej niż życie " Odpowiedz Link
waszabasiakochana Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 16:52 A co to ja darowany kon? ze by mi w zeby zagladano. Odpowiedz Link
m.maska Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 16:39 Cos mi sie wydaje, ze nas odwiedzasz tylko kiedy Ci jest zle... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 16:52 Basiu, nie leń się, zaglądaj częściej i pisz więcej! Odpowiedz Link
waszabasiakochana Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 17:11 Zuza, zagladam i czytam, tylko z jest gorzej. Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 17:12 Ucz się Basiu, ucz Odpowiedz Link
m.maska Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 17:27 ale z emotkami juz sobie radzisz... widac moja instrukcja sie przydala... kiedys uczylam Zorro i prosze bardzo jaki dobry jest... Odpowiedz Link
m.maska Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 17:38 dobra Zorro... ale Zuza to nauczyla Cie korzystania z tych bardziej zaawansowanych i juz zapomniales...? Nasza Basia jak widac sobie to przyswoila...a Ty umiales i zapomniales Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 18:00 Zorrek, używa tylko kilku emot, może to mu wystarczy... Odpowiedz Link
m.maska Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 18:07 i tak wiemy, co nam chce powiedziec... Zorrek - to jest Zorrek, dobrze, ze kafelkami nie rzuca, tylko je ladnie uklada - do tego trzeba miec nie byle jaki talent i cierpliwosc, a co dopiero te fuuuuuuuuugi Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 18:11 No właśnie, wystarczy, że w tym jest mistrzem Odpowiedz Link
dzikus0099 Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 18:28 witam wszystkie bratnie dusze.a u mnie norma,mam dobry chumor i niczym sie nie przejmuje. dzien wspanialy ,klopotow zero-juz mi dawno to minelo,jest cacy. Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 18:43 Cześć Dziki! no i dobrze, nam ponuraków nie trza Odpowiedz Link
m.maska Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 18:48 No i swietnie... w sam raz towarzysz dla Zorro... tez zawsze pogodnie do swiata nastawiony... Takich dwoch spotkac w jednym miejscu - to naprawde rzadkosc... Odpowiedz Link
m.maska Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 18:49 Zorro, kafelki uklada - Dzikus po drzewach biega - mamy zagospodarowane i niebo i ziemie... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 18:53 To teraz, trza uważać na szkiełka w Kalejdoskopie... Odpowiedz Link
m.maska Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 18:58 O tym samym pomyslalam.. byle sie lustereczka nie potlukly Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 19:05 my będziemy czuwać, a w razie czego wstawimy na miejsce... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 19:37 To, co minęło, licho wzięło. Jako bratnie dusze hurrra wołamy, gdyż dla każdego dobre słowo mamy. Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 16:46 Cześć Basieńko! Też muszę się wybrać, ostatnio w nocy mnie ząb bolał, ale przestał. Trzeba iść sprawdzić... Maseczko, a ktoś, komuś się włamał, a może, ktoś sobie uroił ? Odpowiedz Link
czarek_777 Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 17:35 Do dentysty nikt się nie włamuje !! to on włamuje się do naszych paszcz i sieje tam spustoszenie wyrywając nam np zdrowe zęby mnie nigdy to nie spotkało /jeszcze nie / ale na trzynastego, we środę właśnie jestem zapisany - dobrze że nie na trzynastą tylko na jedenastą dzień dobry Wam. Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 17:59 Cześć Czarek! Kilka razy miałam trzynasty numerek do lekarza, i byłam zadowolona. Jak ma coś się zdarzyć, to się zdarzy, każdego innego dnia Odpowiedz Link
m.maska Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 18:08 a ja nie lubie 13-ego... nie lubie i juz... Odpowiedz Link
czarek_777 Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 18:19 Cześć Zuza ja też lubię liczbę 13. Pisałem już że tego dnia tej samej godzinie z tymi samymi minutami zapaliłem ostatniego papierosa /trzynastego w tym dniu !!/ w swoim życiu a było to przed blisko siedemnastu laty. Trzynastego wyszedłem z wojka choć powinienem dwunastego. A to dlatego że dwunastego tak popiliśmy, już jako cywil banda że nad ranem, porządnie napompowani wróciliśmy do jednostki żeby pokimać a więc wyszliśmy trzynastego Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 19:07 Ze wszystkich liczb najbardziej obchodzi mnie 2, jako że, moim zdaniem przynosi mi szczęście. Co prawda nie sprawdziło się to do tej pory, ale przecież nie wiadomo, co jeszcze się zdarzy. Wyobraźcie sobie, że miedzy gałązkami cisu rosnącego tuz przy moim balkonie, i właściwie na wyciągnięcie reki, jakieś ptaki, najprawdopodobniej kosy, uwiły sobie gniazdko....może to właśnie przyniesie mi szczęście Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 19:20 Hej AL! a niech Ci przeniosą, jak najwięcej szczęścia... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 19:31 Mam nadzieję, Zuzanko W ogóle nie wpadłoby mi do głowy, że uwiły tak blisko gniazdo, ale od paru dni bardzo głośno buszowały wśród gałęzi i co rusz wskakiwały na balustradę. Chyba uznały mnie za nieszkodliwą istotę. Odpowiedz Link
dzikus0099 Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 19:32 witaj,tak -liczba 2 jest spoko, gdyz mamy ja w glowie nie bardzo gleboko.... Odpowiedz Link
dzikus0099 Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 19:38 uwic gniazdko-tuz pod nosem -zamienilbym sie z tym kosem!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 19:45 Zamiana wspaniała, każdemu by pasowała, każdemu dzikusowi trzeba, taki kawałek....nieba Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 19:47 ....i nieco z tej głowy wystaje, chyba różki udaje Odpowiedz Link
dzikus0099 Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 20:00 zwal jak zwal a ja dziki jestem pan i jest mi z tym dobrze .ze nie spie w koldrze.....ha..ha Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 20:03 Dzikus w kosa się wcielił, przez szybkę AL, śledził, oczka wytrzeszczał, z wrażenia aż wrzeszczał Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 20:41 Raczej wrzeszczał z przerażenia na widok takieeeeego objawienia Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 20:11 Ja pod kołderką śpię i dobrze sobie śnię, bez poduszki, na wznak i marzę sobie tak; ach, żebym tak zdziczała, dopiero bym żywot miała raz na gałęzi, lot na lianie, czasami barłóg na pachnącym sianie. Ale tak to mogę tylko śnić i być tą, kim mogę być Odpowiedz Link
dzikus0099 Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 20:20 popatrzec kazdy lubi a najlepiej to w swa lubą! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 20:38 A te lube wszędzie zbierasz, gdy forumowe szlaki przecierasz Odpowiedz Link
dzikus0099 Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 20:56 ale najbardziej ty mnie fascynujesz ,bo miete tylko do ciebie czuje...wiedz o tem i nie zapominaj ,gdy smutna bedzie twa mina! Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 21:02 Idę śnić...może mi, choć przyśni się jakiś adorator Dobranoc Moi Drodzy Odpowiedz Link
waszabasiakochana Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 21:10 Dobranoc Zuza Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 21:16 Ach, śpij, Zuzanko bo właśnie Księżyc ziewa i za chwilę zaśnie A gdy rano przyjdzie świt Księżycowi będzie wstyd, Że on zasnął, a nie ty Odpowiedz Link
m.maska Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 21:31 Nasza Basiu... ja naprawde nie chce byc niemila, ale moze chodz Ty czesciej do tego dentysty... wtedy jest szansa, ze i do Nas czesciej zagladac bedziesz... Odpowiedz Link
waszabasiakochana Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 21:48 Uciekam spac, wiec zegnam Was Udaje sie w objecia snow by rano wstac i usmiech swoj kazdemu dac na nowy dzien DOBRANOC WAM Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 21:56 Buziaczki, Naszabasiu, ja tez zaraz pod kołderkę wskakuje, bo o 5-ej wstaje DOBRANOC Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 21:04 Pięknie, pięknie, jestem zaszczycona, ale i nieco zaniepokojona, ta mięta, wiesz, mam po niej zgagę, niestety, może wybierz inne ziołowe bukiety......co? Odpowiedz Link
dzikus0099 Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 21:32 frezje i fiołki nazbieram wiec mila tam przy ruczaju gdzie nikogo nima i ofiaruje memu skarbowi jak to czynili nasi dziadowie..... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 21:36 Romantyczny jak "dziad" jesteś, Dzikusie, eeeee, to się chyba skuszę Odpowiedz Link
dzikus0099 Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 21:47 to pa partnerko mila ,na mnie dzas ,dżungla wzywa! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 4 Kwietnia...drzewko pączkowo-zielene ;) 04.04.11, 21:49 Zatem śnij wśród palm zielonych, w marzeniach kokosami natchnionych Odpowiedz Link
m.maska Dobranoc Kalejdoskop 04.04.11, 22:59 Dobranoc Kalejdoskop, jeszcze tylko potrząsnę szkiełkami, żeby Wam się kolorowo śniło Odpowiedz Link